skip to Main Content

Made in Greece η Χρυσόμελο: Από υπάλληλος της Δημοτικής αστυνομίας μελισσοκόμος – Το success story του Γιάννη & της γυναίκας του -Εξάγουν σε 14 χώρες

Ο Γιάννης Ταμπάρης είναι ένας άνθρωπος που ζει το παρόν χωρίς να φοβάται το μέλλον. Αντίθετα αρπάζει κάθε ευκαιρία που μπορεί να του εμφανιστεί μπροστά του και δεν διστάζει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υλοποιήσει τα όνειρά του. Κάπως έτσι έκανε πραγματικότητα την υλοποίηση της επιχείρησής του με την ονομασία «Χρυσόμελο».

Η επιχειρηματικότητα ήρθε στη ζωή του συγκυριακά. Εκείνος εργαζόταν από το 2009  στην Δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων. Την επόμενη χρονιά μία εκδρομή στο μελισσοκομείο ενός οικογενειακού φίλου στην Καλαμάτα μαζί με τη γυναίκα του, Χρυσοθέμη Νικηφόρου, τους έφερε πιο κοντά στο μαγικό κόσμο της μέλισσας. Όταν άνοιξαν τα πρώτα μελίσσια και είδαν τη διαδικασία της παραγωγής του μελιού κάτι μέσα τους τους κίνησε το ενδιαφέρον. Αμέσως μετά άρχισαν να παρακολουθούν σεμινάρια μελισσοκομίας.

Κι ενώ μετά την κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας το 2013 είχε την ευκαιρία να μετακινηθεί σε άλλη δημόσια υπηρεσία και να συνεχίσει τη ζωή του ως δημόσιος υπάλληλος, εκείνος αποφάσισε να παραιτηθεί και να πάρει τη γυναίκα του ώστε να χτίσουν μαζί τη δική τους εταιρεία παραγωγής μελιού επιπέδου άξιου να σταθεί στα ράφια των καταστημάτων του εξωτερικού. Έτσι κι έγινε. Με τις οικονομίες που είχαν στην άκρη δημιούργησαν την εταιρεία τους, το «Χρυσόμελο» και σήμερα μας χαρίζουν ένα από τα πιο ποιοτικά, πλούσια σε γεύση και αγνά μέλια της αγοράς.

Το Χρυσόμελο έχει τη μελισσοκομική του βάση στο Πλατύ Μεσσηνίας (Καλαμάτα) και η έδρα της επιχείρησης είναι Ιθάκης 56, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, οπού εκεί γίνεται και η τυποποίηση όλων των μελιστάλαχτων προϊόντων. Η εταιρεία παράγει και παρασκευάζει διάφορες ποικιλίες Ελληνικού μελιού, Γύρης Ανθέων και Βασιλικού Πολτού.

Το Χρυσόμελο διαθέτει σήμερα 6 είδη μελιού. Τα οποία είναι το μέλι βελανιδιάςτο μέλι ασφάκαςτο μέλι ερείκης (σουσούρα), το θυμαρίσιο μέλιτο μέλι πορτοκαλιάς και το μέλι ανθέων. Και απευθύνεται κυρίως στις αγορές του εξωτερικού.

 

Οι στόχοι του Γιάννη και της Χρυσοθέμης είναι να αυξήσουν τις πωλήσεις τους 60% για τα επόμενα 2 χρόνια στην Ελληνική αγορά και να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Ήδη τα εξάγουν σε Ιαπωνία, Αγγλία, Ιρλανδία, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Σλοβακία, Κύπρο και Βουλγαρία. Σύντομα θα επεκταθούν και στην αγορά της Ταϊλάνδης. Στην Ελληνική αγορά έχουν τοποθετηθεί σε 200 σημεία με μεγάλες συνεργασίες όπως τα πολυτελή ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, Hilton και Auto Grill.

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Το μέλι αποτελεί μία εξαιρετική φυσική πηγή υδατανθράκων. Έτσι, πριν την γυμναστική σου ή κατά τη διάρκεια αυτής φάε μία κουταλιά από το αγαπημένο σου @chrisomelo και δες την αντοχή σου να αυξάνεται! 🍯🐝 ________________________________ www.chrisomelo.com ________________________________ #chrisomelo #honey #healthyfood #superfoods #healthylife #fitness #morning #breakfast #powerofhoney #greekproducts #madeingreece #greece #gym

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chrisomelo / Χρυσόμελο (@chrisomelo) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

💻Chrisomelo utilizes innovative technologies for informing customers & partners! ⬇️Download the FREE mobile application “Chrisomelo” and stay in touch about new products, event, special offers and everything about honey, one the precious gifts if nature! 📱Available for Android & iOs _________________________ 🐝www.chrisomelo.com _________________________ #chrisomelo #app #honey #technologies #greece #greekproducts #recipes #innovation #business #news #event #android #ios #mobile #entrepreneurship #entrepreneurlife #healthyfood #productive

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chrisomelo / Χρυσόμελο (@chrisomelo) στις

Χρυσόμελο / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top