skip to Main Content

Made in Greece Nidodileda της Τόνιας Μητρούδη: Η ελληνική μυθολογία στα ρούχα μας με πολυτέλεια & ρομαντισμό

Άπαξ και το προφέρεις σωστά, δεν το ξεχνάς ποτέ! Nidodileda… Και ναι, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται τόσο εύκολο είναι να το φορέσεις. Γιατί τα γυναικεία ρούχα που σχεδιάζει και δημιουργεί η Τόνια Μητρούδη βάζουν στο επίκεντρο τις ανάγκες κάθε γυναίκας και έχουν στόχο να αγκαλιάζουν το κορμί της.

Σύμφωνα με τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, η λέξη Nidodileda (Nido di leda) συμβολίζει τη «φωλιά της Λήδας», από τον γνωστό μύθο των αδερφών Διοσκούρων, των δίδυμων γιων του Δία και της Λήδας. Από εκεί εμπνεύστηκε και η Τόνια Μητρούδη τόσο για τις δημιουργίες της όσο και για το όνομα της εταιρίας της.

Ρομαντικά σχέδια και μοτίβα, υπέροχα υφάσματα και προσεγμένες ραφές. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα βασικά χαρακτηριστικά των γυναικείων ρούχων Nidodileda.

Η Nidodileda δημιουργήθηκε το 2012, όταν η σχεδιάστρια και ιδρύτρια της εταιρίας αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της επωνυμία ρούχων, βασισμένη στην αρχή του να φορά κανείς ρούχα που τον κάνουν να νιώθει ελευθερία και αυτοπεποίθηση. Φυσικά το brand αναπτύχθηκε με δυνατή ομάδα και την υποστήριξη της δίδυμης αδερφής της Τόνιας, την Νάντια.

Όλα τα ρούχα είναι χειροποίητα ρούχα και φτιαγμένα από υφάσματα υψηλής ποιότητας, ενώ τα σχέδια περιστρέφονται γύρω από την αίσθηση της ελευθερίας και της έντονης θηλυκότητας, υπηρετώντας και το όραμα της σχεδιάστριας για το συγκεκριμένο brand.

Η Τόνια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε μέχρι τα 17 της χρόνια. Σπούδασε διαφήμιση στην Αθήνα και αργότερα σχέδιο μόδας στο Μιλάνο. Όμως δεν έμεινε εκεί, ταξίδεψε και στην Ισπανία για να ολοκληρώσει τις σπουδές της σε image making, styling, κινηματογράφο και χρωματολογία.

Αφού εφοδιάστηκε με όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία έβαλε μπροστά τη φαντασία και την όρεξή της για δουλειά και έπειτα από λίγο καιρό το Nidodileda έγινε πραγματικότητα.

Κάθε νέα σεζόν, η ταλαντούχα Ελληνίδα σχεδιάστρια Τόνια Μητρούδη δημιουργεί τις πιο ευφάνταστες συλλογές ρούχων και μας εντυπωσίαζει με ξεχωριστές boho luxury και vintage σειρές που κρύβουν μικρούς θησαυρούς.

Εμείς αγαπάμε τα διαίτερα φορέματα Nidodileda που αναδεικνύουν τον σωματότυπο κάθε γυναίκας αλλά και τα cosy παλτό, τις ζακέτες, τα βελούδινα κεντημένα κιμονό και τις παντελόνες. Σε αυτά προσθέστε και τις μοναδικές  faux γούνες Nidodileda, που είναι χαρακτηριστικές δημιουργίες του συγκεκριμένου brand.

Βέβαια, προλαβαίνουμε να ζήσουμε λίγο ακόμη καλοκαίρι, όσο ο καιρός παραμένει καλός και να αναζητήσουμε κιμονό, φορέματα, παντελόνες και μπλούζες με διαφάνειες, με ανάλαφρες δαντέλες, χειροποίητα κεντήματα και τα αποκλειστικά τυπωμένα υφάσματα της σχεδιάστριας. Οι δημιουργίες παίζουν ως προς το ύφος που εκπέμπουν, άλλα κινούνται σε resort wear ύφος, άλλα αποπνέουν έναν μεγαλύτερο ρομαντισμό, όμως όλα ξεχωρίζουν για το στυλ που προσδίδουν στις εμφανίσεις μας.

Τα γυναικεία ρούχα Nidodileda απευθύνονται σε γυναίκες που αναζητούν ποιότητα και διαχρονικότητα στο ντύσιμο τους για κάθε στιγμή της ζωής τους, σε γυναίκες που τολμούν και θέλουν να μοιραστούν εικόνες στο πέρασμά τους. Κυρίαρχο στοιχείο στις δημιουργίες της Τόνιας Μητρούδη είναι η δαντέλα, τα floral μοτίβα πάνω σε μεταξωτό πλισέ, οι έντονες διαφάνειες και τα μοναδικά υλικά που αποτυπώνουν έναν καμβά αναγεννησιακής διάθεσης.

Στο eshop της εταιρείας θα βρείτε όλα τα εντυπωσιακά ρούχα Nidodileda, ενώ μπορείτε να ρίξετε μία ματιά και στο facebook ή το instagram.

Website: www.nidodileda.com/en/home
Facebook: @Nidodileda.officialpage
Instagram: @nidodileda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top