skip to Main Content

Made in Greece ο «Σπίνος Καλαμάτα»: Το εκλεκτό χαρμάνι με το ασύγκριτο άρωμα έχει γίνει για δεκαετίες ο αγαπημένος καφές των Καλαματιανών, αλλά & των ξένων σε 3 Ηπείρους!

Αρώματα που σε σαγηνεύουν, γεύση που σε απογειώνει, ένας καφές ελληνικός από τη Μεσσηνία, που με αυτά τα στοιχεία έχει κερδίσει τους Καλαματιανούς και τώρα έχει βάλει στόχο να κατακτήσει και όλο τον κόσμο. Σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας μετρά ο καφές Σπίνος, που έχει πλέον βγει από τα στενά όρια της Μεσσηνίας, έχει γίνει γνωστός κι αγαπητός ανά την Ελλάδα και πλέον βαδίζει δυνατά και ταξιδεύει και σε χώρες τριών ηπείρων.

Ο ελληνικός καφές «Σπίνος Καλαμάτα», με χαρακτηριστικό σήμα τον ρόμβο, είναι ένα τοπικό προϊόν, παραγόμενο από μία οικογενειακή επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον χώρο επεξεργασίας, συσκευασίας και εμπορίας ποιοτικών καφέδων τόσο για επαγγελματικό σκοπό (καφέδες, super markets, ξενοδοχεία) όσο και για οικιακή χρήση.

Η ιστορία της οικογένειας Σπίνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ελληνικού καφέ στον Ν. Μεσσηνίας. Η επιχείρηση με την σημερινή της μορφή είναι η συνέχεια (τρίτη γενιά) του παραδοσιακού οικογενειακού καφεκοπτείου «Ελληνικός Καφές Σπίνος», το οποίο ιδρύθηκε το 1926 από τον Γεώργιο Σ. Σπίνο.

Ο Γιώργος Σπίνος, που έχει σήμερα στα χέρια του τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όμως η απόφαση να ασχοληθεί με την παραγωγή του καφέ, που από μικρός εντρύφησε στη διαδικασία δίπλα στον πατέρα του, Φώτη, δεν άργησε να έρθει.  Σήμερα έχει κερδίσει την πιστή προτίμηση των Καλαματιανών, που στήριξαν από την πρώτη στιγμή το ελληνικό αυτό προϊόν και το ανέδειξαν ως δικό τους προϊόν, προϊόν του τόπου τους.

Μάλιστα η τοπικότητα του προϊόντος αναδεικνύεται από το ίδιο το brand της εταιρείας «Σπίνος Καλαμάτα» ή «Κalamata Spinos», που ταξιδεύει έτσι ανά τον κόσμο, κάνοντας την καλύτερη διαφήμιση στην Καλαμάτα!

Το εκλεκτό χαρμάνι με το ασύγκριτο άρωμα έχει γίνει για δεκαετίες ο αγαπημένος καφές πολλών Ελλήνων, που τον απολαμβάνουν στο πρώτο πρωϊνό τους ξύπνημα. Τα προϊόντα της εταιρείας, ο Ελληνικός Καφές, ο Καφές Espresso, ο Καφές Φίλτρου, καθώς και ο decafeine έχουν κερδίσει τους πιο φανατικούς λάτρεις του καφέ.

Η αγορά της πρώτης ύλης γίνεται εξ’ ολοκλήρου από Έλληνες εισαγωγείς με πολυετή παρουσία στην αγορά και η αποθήκευσή της, γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με κατάλληλες συνθήκες περιβάλλοντος, για την σωστή συντήρηση τους.

Οι εγκαταστάσεις των 700 τ.μ, στην Λ. Αθηνών στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας αποτελούν μία σύγχρονη βιοτεχνική μονάδα παραγωγής καβουρντισμένου καφέ που είναι οργανωμένη βάσει όλων των προδιαγραφών.

Το ταξίδι αυτό, που άρχισε με αγάπη για το προϊόν του καφέ από την Μεσσηνία, έχει απλωθεί σε όλη την Πελοπόννησο και πλέον με σταθερά βήματα συνεχίζει την πλώρη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ακόμη και στο εξωτερικό. Οι εξαγωγές γίνονται στην Αμερική, τον Κανάδα, την Αυστραλία και φυσικά σε χώρες της Ευρώπης.

Με πρώτους και καλύτερους πελάτες τους ομογενείς, ο «Ελληνικός Καφές Σπίνος» αναπτύσσεται σταθερά με στοχευμένες δράσεις, έχοντας να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι ο καφές στη διαδικασία του μπρίκι και ψήσιμο δεν ανήκει στην κουλτούρα και την παράδοση των ξένων, όπως ισχύει με τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η εταιρεία ωστόσο επενδύει στον σύγχρονο εξοπλισμό, που εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό ποιοτικό αποτέλεσμα, όπως επίσης και στην τιμή, που αποτελεί βασικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Το ψηστήρι καβουρδίσματος χωρητικότητας 60 κιλών, το σύστημα άλεσης με κυλίνδρους δυναμικότητας 150 κιλών/ώρα, η χαρμανιέρα χωρητικότητας 200 κιλών, το πολύ-σιλό αποθήκευσης ωμού και καβουρδισμένου καφέ και το συσκευαστικό ελληνικού καφέ και espresso με δυνατότητα παροχής αζώτου και βαλβίδας ασφαλείας αποτελούν τη γραμμή παραγωγής.

Προβάλλοντας την ελληνικότητα της επιχείρησης και του προϊόντος με κάθε δυνατό τρόπο, η εταιρεία «Σπίνος» συνεχίζει μία διαρκώς εξελισσόμενη πορεία, προωωθώντας τον ελληνικό καφέ και τα χαρμάνια του διεθνώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «SpinoEspresso», που παρουσιάστηκε στην αγορά το 2004 και προωθείται διεθνώς με το χαρακτηριστικό μότο «Το ελληνικό άρωμα στον ιταλικό καφέ».

 

 

Σπίνος Καλαμάτα

Διεύθυνση: Αντωνοπούλου 8, Καλαμάτα, Τ.Κ. 24100

Τηλέφωνο: 2721 092482
e-mail: info@spinoscoffee.gr

Website:spinoscoffee.gr
Facebook: @spinoscoffee
Instagram: @spinoscoffee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top