skip to Main Content

Made in Greece οι καραμέλες «δυό δυό»: Οι μόνες μαύρες καραμέλες με μαστίχα Χίου έχουν ιστορία ενός αιώνα

Ιστορία που κρατά ένα αιώνα πριν έχει η Χιώτικη καραμέλα που παράγει ο κ. Δημήτρης Κοκκινάκης. Όλα ξεκίνησαν από τον παππού του Παντελή, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα ζαχαρωτών στην Οδησσό της Ρωσίας, αλλά και στην Πετρούπολη.

 

Την τεχνογνωσία του και την πολύτιμη εμπειρία του μετέφερε στον εγγονό ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση από την Χίο, έχοντας δημιουργήσει την εταιρεία Kokkinakis Sugar. Υπό τον διακριτικό και άκρως επιτυχημένο τίτλο «δυό δυό» – καθότι ως γνωστόν οι Χιώτες πάνε δυο δυο – μας παρουσιάζει σήμερα τις καραμέλες του. Με πολλές ιδιαιτερότητες τόσο στο χρώμα όσο και στη γεύση οι καραμέλες «δυό δυό» πλέον είναι αρκετά δημοφιλείς έχοντας κατακτήσει το δικό τους πιστό κοινό.

 

Πρόκειται για τις χαρακτηριστικές αυτές μαύρες καραμέλες που θυμίζουν μικρό βότσαλο, ενώ το χρώμα τους είναι εμπνευσμένο από την παραλία Μαύρα βόλια στα Αρμόλια. Οι καραμέλες αυτές όπως καταλαβαίνετε είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το νησί στο οποίο «γεννιούνται», τη Χίο, και εκφράζουν τη βαθιά ελληνικότητά τους.

Οι καραμέλες «δυό δυό» είναι οι μόνες μαύρες καραμέλες με μαστίχα Χίου, ενώ αντλούν την έμπνευσή τους από την ελληνική φύση και συγκεκριμένα από τις ηφαιστιακές παραλίες της Ελλάδος της Σαντορίνης και της Χίου.

 

Είναι χειροποίητες, χωρίς ζάχαρη, γλουτένη, νάτριο, συντηρητικά ή λιπαρά, ενώ έχουν λίγες θερμίδες. Είναι κατάλληλες ακόμη και για χορτοφάγους ή και διαβητικούς σύμφωνα με κλινική έρευνα και για ομοιοπαθητική χρήση.

Η ποιότητα και η γεύση που έχει η μαύρη καραμέλα «δυό δυό» αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε με 2 χρυσά αστέρια “Ανώτερης Γεύσης” στις Βρυξέλλες του Βελγίου στο διαγωνισμο iTQi και από τις Académie Culinaire de France, Academy of Culinary Arts (UK), Årets Kock of Sweden, Associação de Cozinheiros Profissionais de Portugal, Nordic Chefs Associations, Federazione Italiana Cuochi, Hellenic Chef’s Association, Euro-Toques, Maîtres Cuisiniers de France, Craft Guild of Chefs, Verband der Köche Deutschlands, Gilde Van Nederlandse Meesterkoks, Turkish Cooks Association, Association de la Sommellerie Internationale (ASI) and the World Master Chefs Society (WMCS).

 

Φυσικά η εταιρεία «δυό δυό» διαθέτει μία σειρά και άλλων γεύσεων στις καραμέλες της, από τις κλασικές λεμόνι, πορτοκάλι έως εκείνες με τους πιο ξεχωριστούς συνδυασμούς, όπως γιασεμί-ούζο, βιολογική αλόη-ροδάκινο, γιασεμί-βιολογικό φραγκόσυκο, μαστίχα-κανέλα ή σύκο Λέσβου.

 

 

Δε μένει παρά να τις αναζητήσετε και να τις δοκιμάσετε!

Δυό – δυό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top