skip to Main Content

Μade in Greece οι We Design: Έτσι είναι να πίνεις τον καφέ σου σε κούπες με μύθους του Αισώπου & να ανακαλύπτεις τα ελληνικά νησιά με σταυρόλεξα πάνω σε t-shirts

Όταν ο Φίλιππος Φωτιάδης (αρχιτέκτονας), ο Σέργιος Φωτιάδης, (σχεδιαστής προϊόντων) και η Θεανώ Πετρίδου (γραφίστρια) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τις γνώσεις τους πάνω στο design γεννήθηκε η We Design. Μία εταιρεία που κάνει αυτό ακριβώς που περιγράφει και το όνομά της, σχεδιάζει και δημιουργεί ότιδήποτε μπορεί να σχεδιαστεί. 

Πίσω από την «We Design» υπάρχει μία δυναμική ομάδα από τυπογράφους, μηχανικούς, κατασκευαστές, σχεδιαστές και άλλους ανθρώπους σχετικών κλάδων.

Αν αναζητήσετε κάποιες από τις δουλειές τους θα δείτε ότι ασχολούνται κυρίως με τον σχεδιασμό εταιρικών ταυτοτήτων, με branding προϊόντων σε λειτουργικά και διακοσμητικά αντικείμενα, καθώς και σπίτια. Στο ενεργητικό τους υπάρχει η διεκπεραίωση μίας μεγάλης σειράς έργων, που αποτελούν αποτύπωμα στον χώρο του design. Όλες οι λύσεις που προτείνουν ισορροπούν ανάμεσα στην πρωτότυπη ιδέα και τη λειτουργικότητα.

Η ομάδα του We design δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και στο κομμάτι σουβενίρ, τα οποία προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν δίνοντας τη δική τους ξεχωριστή νότα. Ξεφεύγοντας από οτιδήποτε θυμίζει ένα κλασικό σουβενίρ, έχουν δημιουργήσει την σειρά «Greece Revisited», η οποία χαρακτηρίζεται από την ελληνική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Ισορροπώντας ανάμεσα στην «έννοια» και τη «λειτουργικότητα», οι We Design έχουν καταφέρει να δώσουν σε ξεχωριστά ελληνικά στοιχεία μια νέα έννοια με έναν πολύ ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο.

Παρεό, καθρέφτες, υφασμάτινες τσάντες, επιτραπέζια παιχνίδια, σημειωματάρια και πολλά ακόμη είδη με μοντέρνο σχεδιασμό και ξεκαρδιστικές λεπτομέρειες, «μυρίζουν» από μακριά Ελλάδα κι αποτελούν τέλειες ιδέες ακόμη και για δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ποιός θα έλεγε όχι στο παρεό «ιχθυοπωλείο» ή στον απόλυτο καθρέφτη που σου ανεβάζει μονομιάς την αυτοπεποίθηση όταν διαβάζει το μήνυμα, που είναι και το σχέδιό του, «Αυτός είσαι»; Σε ποιον μπορεί να μην αρέσουν τα σημειωματάρια που είναι εμπνευσμένα από συνηθισμένους, αλλά και… όχι και τόσο συνηθισμένους χαρακτήρες Ελλήνων; Ακόμη ακόμη η αδιάβροχη, φουλ ανθεκτική τσάντα για τα σνακ μας, που παραπέμπει στην παραδοσιακή χάρτινη τσάντα του παντοπωλείου, ακριβώς σαν πιστό αντίγραφό της.

Τέτοιες ευφάνταστες δημιουργίες, που είναι φτιαγμένες προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, είναι ικανές να αλλάξουν τη διάθεσή μας και να μετατρέψουν μία δύσκολη μέρα σε ευχάριστη, σκορπώντας χαμόγελα.

Γιατί στην τελική κάτι τέτοια μικρά πράγματα είναι που κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας και δίνουν μία άλλη νότα στην καθημερινότητά μας. 

Όλες αυτές οι δημιουργίες παίρνουν σάρκα και οστά στη βάση τους, σε έναν χώρο στην οδό Καραϊσκάκη 7, στο Νέο Ψυχικό, από το 2001.

Απολαύστε όλα τα σχέδια στο e-shop των We Design. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site, στο facebook, αλλά και στο instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top