skip to Main Content

Made in Greece τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας: Απολαυστικά ντολμαδάκια με τη μυστική συνταγή της γιαγιάς Μαρίας – Ιστορία από το 1994 & εξαγωγές σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά

Η ιστορία του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη μετρά 15 χρόνια και είναι μία οικογενειακή επιχείρηση με έμφαση στην παράδοση και στις αγνές γεύσεις. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει παραδοσιακά, ποιοτικά, ασφαλή και βιολογικά τρόφιμα στις οικογένειες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Σήμερα η οικογένεια Καζάκη ασχολείται με την καλλιέργεια των αμπελιών της, τη μεταποίηση των αγαθών που αυτά της δίνουν και βέβαια τη διακίνησή τους. Η αγάπη της και η αφοσίωσή της στην παραγωγή βιολογικών, ποιοτικών προϊόντων είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες της εταιρείας.

Άλλωστε το μεράκι και η σταθερή ποιότητα ήταν τα στοιχεία που εξασφάλισαν την επιτυχία και την τοποθέτησαν σε μία από τις υψηλότερες θέσεις στην προτίμηση των καταναλωτών, αλλά και των επαγγελματιών πελατών της. Αυτή η επιτυχία δεν περιορίζεται μόνο στα όρια της Ελλάδας, αλλά πλέον τα προϊόντα της οικογένειας Καζάκη είναι γνωστά και σε πολλά μέρη στο εξωτερικό.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας όλα ξεκίνησαν από την Μαριάννα Καζάκη, λάτρης της καλής μαγειρικής και των παραδοσιακών γεύσεων. Το πρώτο της βήμα ήταν η συσκευασία των αμπελόφυλλων από τα αμπέλια του παππού Θανάση με τη μέθοδο της παστερίωσης ώστε να μπορεί να απολαμβάνει, εκείνη και η οικογένειά της, τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά του μαγιάτικου αμπελόφυλλου ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Με πολύ καλή αίσθηση της γεύσης και με γνώσεις μαγειρικής που απέκτησε τόσο στο εστιατόριο του πατέρα της, Πάγκαλου Καζάκη, αλλά και από την Αρμένισσα γιαγιά Μαρίας, η Μαριάννα Καζάκη ξέρει να ξεχωρίζει το νόστιμο και ποιοτικό στοιχείο στα προϊόντα που βάζει στο τραπέζι της.

Μαριάννα Καζάκη

Την ίδια εποχή ο Δημήτρης Καζάκης ασχολείται όλο και περισσότερο με τα αμπέλια του πατέρα του στη Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής σαν μια διέξοδο από τους ρυθμούς της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό συμπληρώνει το εισόδημα της οικογένειας με τα έσοδα από τις εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλίας Βικτώρια στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Δημήτρης Καζάκης, Πάγκαλος Καζάκης

Ο εμφύλιος πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αποτέλεσε σημαντικό εμπόδιο, αφού απέκλεισε την Γερμανική αγορά από τους Έλληνες σταφυλοπαραγωγούς λόγω της διάρκειας και του κόστους μεταφοράς του προϊόντος μέσω Αδριατικής. Συνέπεια είναι η υπερπροσφορά του προϊόντος εντός Ελλάδας και η κάθετη πτώση της τιμής του. Τότε ήταν που οι περισσότεροι αμπελουργοί στη Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκαν είτε ξεριζώσουν τα αμπέλια τους είτε τα μπολιάσουν με ποικιλίες κρασοστάφυλου.

Όλοι εκτός από τον Δημήτρη, που με την παρότρυνση της Μαριάννας, αποφασίζει να καινοτομήσει. Τα αμπέλια μπολιάζονται σε Σουλτανίνα επειδή το φύλλο της Σουλτανίνας είναι ταυτόχρονα ανθεκτικό αλλά και μαλακό, οι ιδανικές συνθήκες για να φτιάξεις ένα καλό ντολμαδάκι δηλαδή με ισορροπία ανάμεσα στη γεύση της γέμισης και τη νοστιμιά του φύλλου.

Από τότε όλα πήραν το δρόμο τους… Στην παραγωγική διαδικασία και τη διοίκηση της εταιρείας πέρασαν και οι δύο γιοι, ο Πάγκαλος και ο Θανάσης.  Τα αμπελόφυλλα “της Μαριάννας” έγιναν γνωστά και ιδιαιτέρως αγαπητά. Η μικρή εταιρεία αποκτά σύντομα μεγαλύτερη δυναμική. Σήμερα, οι χώροι παραγωγής, αποθήκευσης και τα γραφεία των εγκαταστάσεων καταλαμβάνουν πάνω από 2000 τ.μ.

Τα “Αμπελόφυλλα της Μαριάννας” αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα της οικογένειας Καζάκη είναι πλέον ευρύτατα γνωστά σε όλη την Ελλάδα, ενώ σιγά σιγά επεκτείνονται και στο εξωτερικό. Ήδη τα προϊόντα δίνουν το παρόν στην Αγγλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ γίνονται επαφές για εξαγωγές και σε άλλες χώρες.

Από τα αγαπημένα προϊόντα του καταναλωτικού κοινού είναι τα ντολμαδάκια της Μαριάννας, τα οποία ενσωματώνουν τη μυστική συνταγή της γιαγιάς Μαρίας και το πρωτοποριακό πνεύμα της Μαριάννας. Σε αυτά, συνδυάζεται η παραδοσιακή γεύση με την καινοτομία της μεθόδου παρασκευής, δηλαδή όρθια τοποθέτηση των ντολμάδων ώστε να μην ανοίγουν κατά το βράσιμο.

Οι νόστιμες, χειροποίητες πίτες της Μαριάννας είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη. Στα υπόλοιπα προϊόντα προστίθενται οι αμπελοκορφές, το γλυκό κουταλιού σταφύλι, η μαρμελάδα σταφύλι, η κομπόστα σταφύλι, το ρετσέλι σύκο και κολοκύθι, το τσίπουρο και το πετιμέζι.

Βρείτε τα και ανακαλύψτε τα όλα στο site της εταιρείας, αλλά και στη σελίδα της στο facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top