skip to Main Content

Made in Greece τα Ancient Kallos: Φυσικά υφάσματα & περίτεχνα κεντήματα στη νέα φανταστική συλλογή της Λαμπρινής & της Στέλλας Σταύρου

Η νέα συλλογή για το φθινόπωρο/χειμώνα 2018-2019 της Ancient Kallos είναι με μία λέξη μοναδική. Λιτές, καθαρές γραμμές σε φυσικά υφάσματα, σχεδόν αέρινα δημιουργούν ένα απίθανο τελικό αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει.

Τα ρούχα «σημαδεύονται» με τα χαρακτηριστικά κεντήματα του brand, εμπνευμσμένα από τα παραδοσιακά  εργόχειρα, αφήνοντας το δικό τους statement στο χώρο της μόδας.

Τα κλασικά ασπρόμαυρα σύνολα σε πιο φαρδιές γραμμές είναι από τα αγαπημένα μας σε αυτή τη συλλογή. Αυστηρά πουκάμισα και ανδρόγυνα παντελόνια σε ίσια γραμμή με λεπτομέρειες στις ραφές απογειώνουν τα ρούχα και τους δίνουν άλλη δυναμική.

Μοναδικές κάπες αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας και τάση της σεζόν που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στη ντουλάπα της.

Στην χρωματική παλέτα της συλλογής προστίθεται και το πράσινο του κυπαρισσιού σε φορέματα ή πουκαμίσες, ένα χρώμα ευκολοσυνδυάστο που απογειώνεται ειδικά όταν συνδυάζεται με το μαύρο. Επίσης το βαθύ μπλε και το κεραμιδί είναι από τα must χρώματα της χρόνιας.

Οι πλισέ maxi φούστες σε λευκό χρώμα με αρχαιοελληνικό στυλ είναι το κάτι άλλο μέσα στα κομμάτια της νέας συλλογής, ενώ και τα maxi φορέματα με τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες στα μανίκια μας έχουν κλέψει την καρδιά!

Η Ancient Kallos εμπνέεται για τις συλλογές της από την αρχαία ελληνική ομορφιά από όπου προέρχεται και η ονομασία της. Αυθεντικά ελληνικά σύμβολα σε φυσικά υφάσματα, περίτεχνα κεντήματα και χειροποίητες φούντες είναι μερικές από τις λεπτομέρειες της Ancient Kallos, η οποία εκφράζει μία σύγχρονη εκδοχή του ελληνικού στοιχείου.

Αντλώντας έμπνευση από την ελληνικότητα σε κάθε της πτυχή, οι συλλογές της Ancient Kallos συνδυάζουν στοιχεία της παράδοσης όπως τα αυθεντικά κεντήματα με τον σύγχρονο σχεδιασμό, ενώ δίνουν το προβάδισμα σε φυσικά υλικά υψηλής ποιότητας. Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα.

Πίσω από το καλαίσθητο resort wear brand της Ancient Kallos κρύβονται δύο Θεσσαλονικιές αδερφές, η Λαμπρινή και η Στέλλα Σταύρου.

Who is Who

 

Η Στέλλα, με σπουδές στο χώρο της μόδας, εργαζόταν τα τελευταία 20 χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση ρούχων που ιδρύθηκε από τους γονείς τους πριν από 35 χρόνια. Η Λαμπρινή με σπουδές στο Πολυτεχνείο διατηρεί 20 χρόνια γραφείο ως πολιτικός μηχανικός και αναλαμβάνει κατασκευές ιδιωτικών έργων και interior design κατοικιών & ξενοδοχείων.
Οι δύο αδερφές αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην οικογενειακή παράδοση και στον χώρο της μόδας.
Τόσο η επαφή της Λαμπρινής με την οικογενειακή επιχείρηση όσο και τα πολύ συχνά ταξίδια στο εξωτερικό που έκαναν μαζί παρακολουθώντας επιδείξεις μόδας τις έφερνε και τις δύο πολύ κοντά στον μαγικό χώρο της μόδας. H συνεργασία τους άλλωστε αποδεικνύει την άμεση σχέση που έχουν ο χώρος της μόδας με την αρχιτεκτονική και το interior design.
Κάπως έτσι με πολύ κόπο, όραμα και μεράκι, το καλοκαίρι του 2015 γεννήθηκε η Ancient Kallos, το πρώτο ελληνικό, αμιγώς resort wear brand, που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει.
Περισσότερες πληροφορίες: Ancient Kallos / Facebook page / Instagram page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top