skip to Main Content

Made in Greece τα Bliss Point: Αυθεντικές γραβιέρες από όλη την Ελλάδα με ιστορία & παράδοση

Στο MadeinGreece.news λατρεύουμε να ανακαλύπτουμε νέα προϊόντα που φέρουν ελληνική υπογραφή και δημιουργούνται με πάθος και μεράκι. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα Bliss Point, εκλεκτά τυριά από μικρούς, αλλά εξαιρετικούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, που μυρίζουν παράδοση.

Οι δημιουργοί της της παγκόσμιας Ελληνικής μάρκας Bliss Point έβαλαν μπροστά το πάθος τους για τα εκλεκτά Ελληνικά τρόφιμα και ποτά, αναζήτησαν και δημιούργησαν προϊόντα ποιοτικά, υγιεινά, αυθεντικά και με «ιστορία».

Στόχος τους είναι να προσφέρουν αγνές και σπάνιες γεύσεις σε συναρπαστικούς συνδυασμούς. Γι’ αυτό το λόγο γύρισαν όλη την Ελλάδα μέχρι να βρουν παραγωγούς με μεράκι και γνώση, που έχουν μια συγκεκριμένη παράδοση και με αυτούς συνεργάστηκαν.

Είναι βαθιά πεποίθηση της Bliss Point ότι οι άνθρωποι και η καταγωγή τους, όπως και η αγάπη και το πάθος τους γι’ αυτό που κάνουν είναι εξίσου σημαντικά όσο τα προϊόντα τους.  Έτσι δημιούργησαν μαζί τους μοναδικά προϊόντα που καλύπτουν τα υψηλότερα ποιοτικά κριτήρια, προϊόντα που, όπως τονίζουν και οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους, είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι σε κάθε κρυφή γωνιά γεύσης του ελληνικού χάρτη.

Στα προϊόντα τους κυρίαρχη θέση καταλαμβάνουν οι γραβιέρες, όπως η παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς, που όπως φανερώνει και το όνομά της έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο παλαίωσης σε σπηλιές. Περιέχει περισσότερο πρόβειο και λιγότερο κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται από επιλεγμένα κοπάδια που βόσκουν στην ορεινή Κρήτη.

Άλλο ένα εκπληκτικό τυρί από την Κρήτη είναι και η παλαιωμένη Κρασογραβιέρα, με έναν εκρηκτικό συνδυασμό αφού περιέχει αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγεται από επιλεγμένα κοπάδια της Κρήτης και οινολάσπη από ξινόμαυρο που ταξιδεύει αποκλειστικά για εμάς από το Αμυνταίο της Φλώρινας.

Ξεχωρίσαμε όμως και τη γραβιέρα με μαύρη τρούφα, που παράγεται στην Βοιωτία.  Περιέχει αποκλειστικά πρόβειο γάλα της περιοχής και μαύρη τρούφα που συλλέγεται από τα βουνά της ορεινής Χαλκιδικής.

Εξίσου ξεχωριστή και η Παλαιωμένη Γραβιέρα με άγριο σκόρδο, που παράγεται στην Κρήτη από ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα. Ένα ξεχωριστό τυρί με βάση τον συνδυασμό με το άγριο σκόρδο. To άγριο σκόρδο θεωρείται πολλαπλάσια δραστικότερο από το κλασσικό σκόρδο, αφού προσδίδει έναν ιδιαίτερο μεσογειακό χαρακτήρα στο τυρί.

Όλα τα προϊόντα έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποτελούν ξεχωριστές προτάσεις για το τραπέζι μας. Μία γευστική δοκιμή θα σας πείσει…

 

 

 

 

 

 

 

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top