skip to Main Content

Made in Greece τα Melissourgion: Από τις Κονίστρες Ευβοίας τα πιο αγνά & θρεπτικά βιολογικά μέλια – Θησαυρός το μέλι από αγριοβελανιδιά & κοντορίγανη

Η διαρκής αναζήτηση για Έλληνες που έχουν πάθος, μεράκι, αφοσίωση και πίστη σε αυτό που κάνουν, για ανθρώπους που με κόπο και όρεξη δουλεύουν για να μεγαλώσουν αυτό που κάνουν και αγαπούν είναι βασική στόχευση του MadeinGreece.news. Και αυτή τη φορά η αναζήτησή μας, μας έφερε μπροστά στον Κώστα Αργύρη και το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό μέλι του, το «Μελισσουργείον» από τις Κονίστρες Ευβοίας.

Όλα ξεκίνησαν το 2009 από ένα σεμινάριο στο Ι.Γ.Ε. στο κτήμα Συγγρού που παρακολούθησε ο Κώστας το 2005. Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί είχε κατασταλάξει ότι η εναασχόλησή του με τα μελίσσια ήταν αυτό στο οποίο ήθελε να αφιερώσει την υπόλοιπη ζωή του. Σύντομα λοιπόν αφήνει τη δουλειά του ως δημόσιος υπάλληλος, το ίδιο έκανε και η σύζυγός του κι έφυγαν μαζί για το χωριό του, στο οποίο και εγκαθίστανται μόνιμα.

Ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος και τρόπος ζωής ανοίχτηκε μπροστά τους. Οι κυψέλες από 3 που ήταν αρχικά πολλαπλασιάζονται και γίνονται 150 το 2014. Η καθημερινότητά τους περιστρεφόταν πλέον γύρω από αυτό το εγχείρημα, το οποίο δεν άργησε να αναγνωριστεί και να επιβραβευθεί. Το θυμαρίσιο μέλι τους απέσπασε την ανώτατη διάκριση των τριών αστεριών, στα Great Taste Awards στο Λονδίνο, μια διάκριση που πήραν μόνο 123 προϊόντα από τα 8.807 που ήταν υποψήφια από όλο τον κόσμο, ενώ το μέλι τους από πεύκο διακρίνεται και αυτό με ένα αστέρι.

Η προϊοντική γκάμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Η μονάδα «Μελισσουργείον οικ. Αργύρη» δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό κι έχει ως φιλοσοφία όχι τόσο την παραγωγή βάσει της ποσότητας, όσο την ποιότητα. Απαρέγκλιτη αρχή είναι η παραγωγή βιολογικών προϊόντων μέσω της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής, αλλά και της αποφυγής χρήσης φαρμάκων. Τα μελίσσια συντηρούνται με βιολογικό τρόπο σε περιοχές όπου το θυμάρι και τα κωνοφόρα παραμένουν εντελώς ανέγγιχτα από φάρμακα.  Τα στοιχεία της ελληνικής φύσης όπως το έλατο, το θυμάρι, το πεύκο και η ερείκη αξιοποιούνται στον απόλυτο βαθμό.

Όσον αφορά στην προϊόντική γκάμα, το «Μελλισουργείον» μας παρουσιάζει τέσσερις ποικιλίες μελιού, μέλι ελάτης, μέλι από θυμάρι, μέλι πεύκου, μέλι ερείκης. Τα προϊόντα τους είναι άθερμες, αμιγείς ποικιλίες μελιού, ενώ παράγεται, επίσης, φυσική γύρη και βασιλικός πολτός, πάντα κατά την επιτρεπόμενη εποχή συλλογής και παραγωγής τους.

Στα διαμάντια της παραγωγής τους είναι το βιολογικό μέλι απο αγριοβελανιδιά & κοντορίγανη (αγριολούλουδο του δάσους). Είναι ο αποκαλούμενος «μαύρος χρυσός» των μελιών, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό μέλι. Σκουρόχρωμο, ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεύση, που συλλέγεται από τους πρόποδες του Ολύμπου. Το μέλι Βελανιδιάς διακρίθηκε με Χρυσό Μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικού μελιού Biolmiel 2015.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην συσκευασία, με ένα βαζάκι που διακρίνεται για την απλότητά του. Είναι κομψό, με σύγχρονο μινιμαλιστικό σχεδιασμό, ενώ τα καλλιγραφικά ρετρό γράμματα του λογότυπου παραπέμπουν στη μαγεία του περιεχομένου που εσωκλείει.

Website: melissourgion.com/el

Κονίστρες, Εύβοια 34016

Τηλ.: +30 6936257088, +30 6944597058

honey@melissourgion.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top