skip to Main Content

Made in Greece τα Croquis by Qupa: Δύο αρχιτέκτονες κάνουν τα αρχαία ελληνικά μνημεία κοσμήματα από χρυσό ή ασήμι

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, ικανή να δώσει έμπνευση σε νέους καλλιτέχνες για δημιουργία κι αυτή τη φορά τη διαφορά έκαναν η Ελένη Κουϊνέλη και ο Στέφανος Παπαδάτος. Δύο νέοι αρχιτέκτονες με βαθιά αγάπη στα αρχαία μνημεία της χώρας μας, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το κόσμημα και να του δώσουν μια άλλη διάσταση προσαρμοσμένη στην βασική τους γνώση, την αρχιτεκτονική και το σχέδιο.

Κατόψεις αρχαίων μνημείων αποτυπώνονται σε κομψά κοσμήματα, που αποπνέουν δέος και αρχοντιά. Όλη η ιστορία μας μετατρέπεται σε έργο τέχνης προσιτό στο ευρύ κοινό και δη στις γυναίκες που εκτιμούν την τέχνη και αγαπούν τα εκλεπτυσμένα κοσμήματα που έχουν μία ιστορία να διηγηθούν.

Croquis by Qupa”, αυτό είναι το όνομα του brand τους, που προκύπτει από τα αρχικά των ονομάτων τους, και συνδυάζει το ελληνικό κόσμημα και την αρχιτεκτονική με ένα μοναδικό τρόπο, βασισμένο σε τρεις, όπως οι ίδιοι λένε, αρχές. Την ομορφιά, τη σταθερότητα και την ευχρηστία. Η αρχιτεκτονική οφείλει να εξισορροπεί αυτά τα τρία στοιχεία, χωρίς κανένα να υπερβαίνει το άλλο. Η αρχιτεκτονική και η αργυροχρυσοχοΐα, αν και αποτελούν δύο κλάδους εντελώς διαφορετικής κλίμακας, έχουν κοινές αρχές σχεδιασμού.

Η σειρά κοσμημάτων Croquis, αποτυπώνει σε μικρή κλίμακα, κτίρια και μνημεία της αρχαιοελληνικής περιόδου, χωρίς να αλλοιώνει την εικόνα και την καλαισθησία τους. Αυτό που κάνουν η Ελένη κι ο Στέφανος είναι μία καινοτομία, γιατί για πρώτη φορά φτιάχνουν κοσμήματα που δεν εμπνέονται απλά από την κάτοψη, αλλά είναι η ίδια η κάτοψη.

Οι αρχιτέκτονες, οι σχεδιαστές, οι ιστορικοί, οι ταξιδιώτες και οι γενικότερα λάτρεις του πολιτισμού έχουν τώρα την ευκαιρία να αποκτήσουν το αγαπημένο τους κτίριο με τη μορφή ενός μικρού κοσμήματος με πολύτιμη αρχιτεκτονική αξία, ποιότητα και ακρίβεια. Τα προϊόντα CROQUIS κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας κλασικό καλούπι, εκτύπωση 3d ή κοπή λέιζερ, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του αρχιτεκτονικού σχεδίου. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη σε σκουλαρίκια, κολιέ ή καρφίτσες. Όλα τα κομμάτια είναι 24k επιχρυσωμένα ή επιχρυσωμένα σε πραγματικό ασήμι 925. Οι διαστάσεις είναι περίπου 50 mm x 30 mm.

Στόχος των κοσμημάτων Croquis είναι να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για την αρχαία Ελλάδα και να τον φέρουν πιο κοντά στην ιστορία και τον πολιτισμό της. Κάθε κόσμημα της συλλογής του brand δίνει την ευκαιρία στον κάτοχό του να πάρει μαζί του ένα κομμάτι της χώρας μας. Ο Παρθενώνας, το Μουσείο της Ακρόπολης, τα αρχαία θέατρα και άλλα εμβληματικά κτίρια, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι της χώρας μας αποτυπώνονται με ακρίβεια και λεπτομέρεια στα κοσμήματα και το αποτέλεσμα είναι μια μαγεία.

Χωρίς άλλα λόγια δείτε περισσότερα από τα καταπληκτικά σχέδια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Croquis by Qupa / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top