skip to Main Content

Made in Greece τα ρούχα Nadia Rapti: Αέρινες, σικάτες δημιουργίες στη νέα καλοκαιρινή κολεξιόν της σχεδιάστριας που ανέδειξε η Rolls Royce

Eίναι μία από τις πιο ταλαντούχες και δημιουργικές σχεδιάστριες ρούχων της γενιάς της. Οι συλλογές της αποτελούν υπογραφή υψηλής αισθητικής και είναι τόσο χαρακτηριστικές, αφού έχουν μοναδικό ύφος και στυλ. Η Νάντια Ράπτη είναι το next big thing στο χώρο της μόδας. 

Fashion icon και η ίδια, μας καταπλήσσει κάθε φορά που την βλέπουμε να φοράει τις δημιουργίες της και να ποζάρει στο φωτογραφικό φακό. Φρεσκάδα, φινέτσα, άνεση και κομψότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που διακρίνει κανείς στις συλλογές της.

Ο αυθορμητισμός και το πάθος  της για όνειρα, κάτι που είχε από μικρή, την ακολουθεί μέχρι και σήμερα που έχει καταφέρει να εκπληρώσει το μεγαλύτερο όνειρό της, να γίνει μία επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας και να δημιουργήσει το δικό της Fashion Brand που φέρει το όνομά της,  Nadia Rapti.

H Νάντια σπούδασε Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και αμέσως μετά παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή μόδας Βελουδάκης. Ο επόμενος σταθμός τη βρήκε στο Λονδίνο όπου παρακολούθησε fashion courses στο Westminster.

Επιστρέφοντας πίσω στην Ελλάδα ήταν πλέον σίγουρη ότι το σχέδιο και η μόδα ήταν αυτό που ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά και η πρώτη επιχειρηματική της απόπειρα έγινε μαζί με μία συμφοιτήτριά της. Οι δύο τους δημιούργησαν το brand Arte και έλαβαν μέρος σε δύο επιδείξεις μόδας στην AXDW με πολύ καλές κριτικές. Ωστόσο, οι δρόμοι τους χώρισαν, με τη Νάντια Ράπτη να μένει πιστή στο όνειρο για το δικό της brand να το πραγματοποιεί τελικά το 2012. Το brand NADIA RAPTI ήταν πλέον γεγονός.

Το μυστικό της επιτυχημένης πορείας που διαγράφει ίσως να βρίσκεται στην αληθινή της αγάπη για τη μόδα, που την είναι αυτό που  την εκφράζει απόλυτα. Τα ρούχα της διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στην αγορά όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Η Νάντια δίνει ρούχα της στο Λίβανο και στην Αυστραλία, ενώ συνεχίζει την προσπάθεια για επέκταση και σε άλλες χώρες.

Αυτό όμως που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ είναι η συμμετοχή της στο εκθεσιακό event που πραγματοποίησε η Rolls Royce σε ένα αρχοντικό στο Λονδίνο, όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την collection της, καθώς και μια σειρά sur mesure φορεμάτων, παρουσία σημαντικών διεθνών προσωπικοτήτων στον χώρο της μόδας και της επιχειρηματικότητας. Αυτή η στιγμή επισφράγισε την επιτυχία στην καριέρα της και της άνοιξε νέους ακόμα πιο δημιουργικούς δρόμους.

 

 

Οι κολεξιόν της Νάντιας Ράπτη χαρακτηρίζονται από αντιθετικά στοιχεία που δένουν μεταξύ τους αρμονικά.  Θηλυκότητα και ανδροπρέπεια συνάμα, boho στιλ και κομψότητα, πολυτέλεια και απλότητα παντρεύονται και το αποτέλεσμα φέρει κομμάτια μοναδικά για τη σύγχρονη γυναίκα.

Ο σύγχρονος αέρας χαρακτηρίζει τις κολεξιόν της, στις οποίες επικρατεί το άσπρο και το μαύρο χρώμα, αλλά και οι γήινοι τόνοι. Οι μινιμαλιστικές γραμμές σε συνδυασμό με μοναδικές λεπτομέρειες είναι must σχεδιαστική επιλογή της. Τα υφάσματα, τα μοτίβα, αλλά και ο τρόπος ραφής, είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία, ενώ στόχος είναι κάθε δημιουργία να αναδεικνύει τον δυναμισμό που κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της.

 

 

 

 

 

Η νέα καλοκαιρινή συλλογή της Νάντιας Ράπτη για το 2019 είναι το κάτι άλλο. Οι ασπρόμαυρες δημιουργίες είναι κλασικές επιλογές, ενώ αίσθηση προκαλούν οι ολόσωμες εμπριμέ φόρμες, πάντα σικάτες, όπως άλλωστε είναι και όλα τα ρούχα της σχεδιάστριας. Αέρινα υφάσματα και υπέροχα βολάν κοσμούν φορέματα και φούστες που θα τραβήξουν τα βλέμματα φέτος το καλοκαίρι.

 

 

 

 

 

Οι δημιουργίες της Νάντιας Ράπτη είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του brand nadiarapti.com, καθώς και σε συνεργαζόμενα καταστήματα.

Aναζητήστε τις και στα social media Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top