skip to Main Content

Made in Greece τα ρούχα της Oxford Company & ο Γιώργος Τσιόλιας: Από φαρμακοποιός leader στο ανδρικό πουκάμισο

Όταν μιλάμε για καλό, ποιοτικό πουκάμισο το μυαλό μας πάει αμέσως στην Oxford Company. Είναι το είδος των ρούχων στο οποίο η εταιρεία επικεντρώθηκε από την αρχή, από το ξεκίνημά της. Η απόφασή της αυτή βέβαια, δηλαδή η αφοσίωσή της στο πουκάμισο, το οποίο θεωρείται το “δεύτερο δέρμα” του άνδρα, της παρείχε μεγάλη εξειδίκευση.

Όσο για το όνομα Oxford Company, προέρχεται από το παγκοσμίως γνωστό ύφασμα “Oxford”, το οποίο ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες, λόγω της ιδιαίτερης ύφανσης και υφής του. Η μακροχρόνια εμπειρία, η εξειδίκευση και το πάθος για τη λεπτομέρεια, κατέστησαν την Oxford Company μια δυναμική και πρωτοπόρα εταιρεία, που υπηρετεί κλασικές αξίες και θέτει αισθητικά πρότυπα.

Η Oxford Company εξειδικεύεται τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στην παραγωγή και τη διάθεση διακεκριμένων ενδυμάτων, υψηλής ποιότητας. Εκτός από το πουκάμισο, βγάζει και t-shirts, φούτερ, γιλέκα, σακάκια, πλεκτά και αξεσουάρ για τον άνδρα, όπως μανικετόκουμπα, γραβάτες, μαντήλια και ζώνες, ενώ πλέον έχει λάβει εξειδίκευση και στο γυναικείο πουκάμισο. Παράλληλα σχεδιάζει μία σειρά από γυναικεία tops και μπλούζες, όπως και πλεκτά και ζακέτες, τα οποία θα τα βρούμε στα γυναικεία καταστήματα της εταιρείας.

Όσον αφορά στο ανδρικό πουκάμισο, για το οποίο η Oxford Company έχει αφήσει την υπογραφή της στην αγορά, αυτό μπορούμε να το βρούμε σε δύο γραμμές εφαρμογής, την Regular fit και την Slim fit. Η Regular γραμμή είναι κατάλληλη για όσους δεν επιθυμούν απόλυτη εφαρμογή στο σώμα τους και δεν διαθέτει πένσες. Η Slim γραμμή διαθέτει πένσες και είναι συνεπώς πιο εφαρμοστή.

Προσεγμένοι στη λεπτομέρεια όμως είναι και οι γιακάδες. Ο γιακάς αποτελεί την πολύτιμη λεπτομέρεια του πουκαμίσου μας, που καθορίζει το προσωπικό μας στυλ. Επομένως η Oxford Company φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας γιακάδων, που μπορούν να τονίσουν ή να αμβλύνουν τις γραμμές του προσώπου τους.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Γιώργος Τσιόλιας, έχει μία ιδιαίτερη ιστορία. Σπούδασε φαρμακοποιός στην Ιταλία, όμως το πουκάμισο ήταν αυτό που τελικώς με μαεστρία τον κέρδισε. Όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει στο επάγγελμα του φαρμακοποιού δεν έβλεπε δημιουργικότητα παρά μόνο μια μεταπώληση κουτιών. Εν αντιθέσει αυτό που τον κέρδισε στο πουκάμισο και τον οδήγησε στην ίδρυση τελικώς της Oxford Company ήταν το αγαπημένο του πουκάμισο, ποιότητας Oxford, το οποίο τον έκανε να αισθάνεται τόσο όμορφος που το είχε κάνει δεύτερο δέρμα του.

Το 1991 ήταν το έτος ιδρύσεως της εταιρείας του, που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο Βόλο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Γιώργου Τσιόλια. Σήμερα είναι leader στην αγορά της ανδρικής ένδυσης, δίνοντας παράλληλα θέση εργασίας σε  περισσότερους από 180 εργαζόμενους.

Η εταιρεία διατηρεί 53 καταστήματα εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αποκλειστικά για γυναίκες – Oxford Company Women- σε Γλυφάδα, Κολωνάκι, Θεσσαλονίκη και Βόλο, στα οποία επικρατεί η φιλοσοφία της εταιρείας, αλλάζει ωστόσο ο τρόπος στησίματος των καταστημάτων. Στα ανδρικά καταστήματα τα ρούχα βρίσκονται διπλωμένα στα ράφια με τη λογική ότι ο άνδρας ψωνίζει βασισμένος στο χρώμα και το σχέδιο, ενώ στα γυναικεία τα ρούχα είναι ανοιχτά, διότι οι γυναίκες θέλουν να αισθάνονται ότι τα ρούχα «περιμένουν» να τα δοκιμάσουν.

Βρείτε τα ρούχα της Oxford Company σε κάποιο από τα καταστήματα της εταιρείας ή στο site της που λειτουργεί και ως e-shop.

Website / Facebook  / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top