skip to Main Content

Made in Greece τα Mojools: Εντυπωσιακά κοσμήματα κατά παραγγελία σε 3d διαστάσεις

Αυτό κι αν είναι καινοτομία… Για την τρισδιάστατη εκτύπωση όλοι έχουμε ακούσει. Οι εφαρμογές της όμως ξεπερνούν κάθε φαντασία… Σε αυτές τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες επένδυσε ο  Κυριάκος Αγιαννίδης και ο Περικλής Γαλανάκης της ελληνικής start-up B3D, δημιουργώντας τα δύο ελληνικά brands mojools/MOBIJOO, που εφαρμόζουν τις τεχνικές του 3D printing με τον κόσμο του κοσμήματος.

 

Οι δυο τους έχουν απίθανες ιδέες και τα σχέδια που βγάζουν είναι με μία λέξη καταπληκτικά. Μάλιστα δεν διστάζουν να δώσουν στο πελάτη τη δυνατότητα να διαμορφώσει και να φτιάξει ο ίδιος το κόσμημά του, όπως το φαντάζεται, ανάλογα με το δικό τους προσωπικό γούστο και τις προτιμήσεις. Αυτή η δυνατότητα εξυπηρέτησης με  προσωποποιημένα κοσμήματα κάνουν την εταιρεία τους να ξεχωρίζει.

Όλα ξεκίνησαν το 2014 με την ίδρυση της B3D στην Αθήνα, η οποία ασχολείται με το 3D printing3D scanning και 3D design σε πολλά projects με σημαντική παρουσία στον χώρο. Το ανήσυχο πνεύμα των δημιουργών της όμως την οδήγησε ένα βήμα παραπέρα, εφαρμόζοντας όλες αυτές τις τεχνικές στο κόσμημα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Οι founders της Mojools Περικλής Γαλανάκης (αριστερά) και Κυριάκος Αγιαννίδης.

Η Mojools σχεδιάζει και παράγει κοσμήματα με κάποιους πατενταρισμένους μηχανισμούς, οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι σε κάθε κόσμημα και επιτρέπουν τον συνδυασμό και την εναλλαγή των διακοσμητικών στοιχείων των κοσμημάτων. Έτσι το αποτέλεσμα που φτάνει στα χέρια του πελάτη είναι κάθε φορά διαφορετικό, αφού το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει την επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου πρωτοτυπίας.

B3D / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top