skip to Main Content

Made in Greece τα χειροποίητα κοσμήματα της Σαρίνας Μπέζα: Βάζει πάθος & δημιουργεί με λιτές γραμμές & κομψότητα σε χρυσό ή ασήμι για εκθαμβωτικές εμφανίσεις

Κάθε γυναίκα έχει μία ιστορία να πει και ο καλύτερος τρόπος να την αφηγηθεί είναι μέσα από ένα κομψό και φινετσάτο κόσμημα, το οποίο θα αναδεικνύει την προσωπικότητά της και την αισθητική της. Το σίγουρο είναι ότι μία τέτοια αφήγηση θα είναι «ντυμένη» με στυλ, ρυθμό και χάρη. Μία τέτοια ιστορία θα είναι αυθεντική και ειπωμένη με περίσσιο συναίσθημα, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που και η Σαρίνα Μπέζα φιλοτεχνεί τα μοναδικά κοσμήματά της.

Χαραγμένη σε χρυσό ή ασήμι, στολισμένη με πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες, η ιστορία που αφηγείται η δημιουργός Σαρίνα Μπέζα στα κοσμήματα που φέρουν το όνομά της είναι τόσο μοναδική όσο και κάθε γυναίκα που τα φορά. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος της, να δημιουργεί περίτεχνα κοσμήματα που θα εκμπέμπουν λάμψη και δυναμισμό, κάνοντας κάθε γυναίκα να νιώθει ξεχωριστή.

Κάθε δημιουργία που προκύπτει από το χέρι της Σαρίνας είναι διανθισμένη με συναίσθημα και έντονη καλλιτεχνική ευαισθησία και χαρακτηρίζεται από ρυθμό και κίνηση. Μοναδικά σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια, κολιέ, καρφίτσες ακόμη και μανικετόκουμπα. Τα υλικά που χρησιμοποιεί για τα κοσμήματά της είναι συνήθως ασήμι 925, ασημόχρυσα, χρυσός 14 και 18 καρατίων, ακατέργαστα διαμάντια.

Η ιδιαιτερότητα στην μικρογλυπτική κατασκευή τους και στον σχεδιασμό τους αποτελεί μία νέα πρόταση που ξεπερνά τον χώρο του ελληνικού κοσμήματος και κατακτά την παγκόσμια αγορά. Ακριβώς αυτή η απλότητα στις γραμμές των χειροποίητων κοσμημάτων Sarina είναι που έχει κερδίσει τις καρδιές των γυναικών ανά τον κόσμο.

Who is Who

Η Σαρίνα Μπέζα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ισραήλ, στο NERI BLOOM FILD OF ARTS AND DESIGNS, με εξειδίκευση στο σχέδιο και την κατασκευή κοσμήματος. Μαθήτευσε δίπλα στην γλύπτρια Μπαετ Ζανίν και μαζί της ετοίμασε το portfolio της για τις σπουδές της και το μέλλον της. Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 1992, καθιερώνει το εμπορικό της σήμα Sarina, δημιουργώντας τη δική της συλλογή με πάθος, λιτές γραμμές και κομψότητα. Από το 1998 και έπειτα ξεκίνησε δυανικά τις εξαγωγές των κοσμημάτων της σε Γερμανία, Βέλγιο, Αμερική και την Αυστραλία. Είναι μέλος της ομάδας σχεδιαστών καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Το ασήμι που χρησιμοποιεί είναι 925 και ο χρυσός Κ14 ή Κ18. Χρονολογία ορόσημο στην καλλιτεχνική της καριέρα το 2013 με την απονομή κοσμημάτων στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Τα κοσμήματα Sarina μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και φυσικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Σαρίνας Μπέζα και στο Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top