skip to Main Content

Made in Greece τα Chic Greek Gifts: Λάτρεις η Μαρία Μενούνος & ο πρίγκηπας Κάρολος

Η Έβελυν Μπάκιντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Η οικογένεια της έχει ρίζες κρητικές και μικρασιάτικες, στοιχείο που διαμόρφωσε την προσωπικότητά της και καθόρισε την συνέχεια της ζωής της. Έζησε, σπούδασε κι εργάστηκε πολλά χρόνια στο εξωτερικό, σε Ασία και Ευρώπη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών.

Παρ’ ότι ήταν στο χώρο, όταν θέλησε να ετοιμάσει μικρά, αλλά ουσιαστικά δωράκια που να θυμίζουν Ελλάδα για να στείλει στους φίλους της στο εξωτερικό είδε ότι δεν είχε πολλές επιλογές πέρα από τα κλασικά τουριστικά σουβενίρ. Τότε σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να καλύψει αυτό το κενό στην αγορά δημιουργώντας η ίδια δώρα με βαθιά ελληνικό πολιτιστικό χαρακτήρα. Ο στόχος της ήταν εξ αρχής να διαδώσει τις ομορφιές, τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο.

Κάπως έτσι γεννήθηκαν τα κουτιά Chic Greek Gifts, τα οποία αποτελούνται από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και Έλληνες σχεδιαστές. Έτσι συνδυάζονται με τον πιο αρμονικό τρόπο gourmet τρόφιμα, είδη δώρων και τέχνης ή και καλλυντικά. Μάλιστα κάθε κουτάκι “Chic Greek Gifts” κρύβει μία ξεχωριστή θεματική που παίρνει έμπνευση από τη φύση, την ελληνική γη, τη γαστρονομία και οτιδήποτε άλλο θυμίζει Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα θεμάτων είναι: “The Aegean Ambassador”, ένας συνδυασμός προϊόντων της θάλασσας και των νησιών, “The devoted Christian Orthodox” με μοναστηριακά προϊόντα,  “Cretan Master” με παραδοσιακά προϊόντα της κρητικής γης,  “Divine Aphrodite” με προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος εμπνευσμένα από τη θεά Αφροδίτη.

Τα θεματικά κουτιά δημιουργούνται για να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες και το προφίλ του παραλήπτη και φυσικά το διαθέσιμο budget εκείνου που επιλέγει το δώρο.

Το ίδιο ξεχωριστό όπως είναι το περιεχόμενο του δώρου όμως είναι και η συσκευσία που αποτελεί μέρος της συνολικής εμπειρίας, εγείροντας ακόμα πιο έντονα τα συναισθήματα της χαράς και της ανυπομονησίας. Εκτός από δώρα που μπορούμε να κάνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, υπάρχει και μία σειρά από εταιρικά δώρα για επαγγελματικούς σκοπούς.

 

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της, η εταιρεία έχει κατορθώσει να αποκτήσει πιστό κοινό, κυρίως ξένους και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και επιθυμούν τα δώρα τους να είναι ιδιαίτερα και να έχουν μία ελληνικότητα. Μεταξύ αυτών όμως βρίσκονται και πολλές γνωστές προσωπικότητες, πρέσβεις, ηθοποιοί, αθλητές, ακόμα και μέλη της Βρετανικής Οικογένειας όπως ο πρίγκηπας Κάρολος. Και η Μαρία Μενούνος όμως βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους που έχουν «αγκαλιάσει» τα Chic Greek Gifts και μάλιστα σε μία πολύ ξεχωριστή στιγμή της ζωής της, στο γάμο της ως ένα δώρο με έντονο το άρωμα της Ελλάδας για τους καλεσμένους της.

 

 

Chic Greek Gifts / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top