skip to Main Content

Made in Greece τα «Χρυσά Αυγά» της οικογένειας Σκούρτη: 300 εκατ. αυγά το χρόνο με Ω3, ελευθέρας βοσκής ή βιολογικά

Τα πιο φρέσκα και θρεπτικά αυγά φροντίζει να φέρνει κάθε μέρα στο πιάτο μας η «Χρυσά Αυγά», μία εταιρεία που έβγαλε «ταυτότητα» πριν από 22 χρόνια, όμως η ιστορία της κρατά 5 δεκαετίες πίσω, τότε που η οικογένεια Σκούρτη έφτιαξε το πρώτο σύγχρονο πτηνοτροφείο στο Xιλιομόδι Kορινθίας.

Χρονολογία σταθμός για την εταιρεία είναι το 1996, όταν η «Π. Σκούρτης» ένωσε τις δυνάμεις της με την «Σ. Παπαγιάννης», δημιουργώντας τον σημερινό όμιλο «Χρυσά Αυγά». Από τότε μέχρι και σήμερα η εταιρεία έχει περάσει από διάφορες φάσεις με επιτυχίες, αλλά και αρκετές δυσκολίες. Φυσικά μία τέτοια εταιρεία δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, η οποία έπληξε γενικότερα το καλάθι της νοικοκυράς με αντίκτυπο στις πωλήσεις.

Η εταιρεία «Χρυσά Αυγά» διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες 400 στρεμμάτων σε Kορινθία και Σχηματάρι, όπου παράγονται και διακινούνται περισσότερα από 300 εκατ. αυγά το χρόνο, όλων των τύπων (Hμέρας, Bιολογικά, Eλευθέρας Bοσκής, Aχυρώνα, εμπλουτισμένα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία κ.α.), στα «κανάλια» του λιανεμπορίου και της χονδρικής (ξενοδοχεία, Catering, αρτοποιεία, βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων).

Σήμερα το τιμόνι της εταιρείας κρατά ο Παναγιώτης Σκούρτης, ο άνθρωπος που κυριολεκτικά ζει γι’ αυτή τη δουλειά. Μάλιστα φροντίζει ώστε κάθε μέρα να φτάνουν στο πιάτο μας ολόφρεσκα αυγά, που παράγονται με τις πλέον σύγχρονες υποδομές.

Η εταιρεία «Χρυσά Αυγά» είναι η μόνη που είναι εξοπλισμένη με τη μοναδική μηχανή στην Eλλάδα για βαμμένα αυγά. Πρωτοπόρος σε όλους τους τομείς, ο κ. Σκούρτης ήταν ο επιχειρηματίας που έβγαλε πρώτος βιολογικά αυγά με Ωμέγα 3, που εναρμονίστηκε με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για διευθετημένους κλωβούς, αλλά και ο μόνος που πήρε το «πράσινο φως» της Disney για να χρησιμοποιήσει ήρωες της πάνω στα αυγά του.

Στα δυνατά της χαρτιά, άλλωστε, είναι οι 40 διαφορετικοί κωδικοί που καλύπτουν όλες τις ανάγκες, αλλά και η καθετοποιημένη αλυσίδα από το παρασκευαστήριο πτηνοτροφών μέχρι τον ιδιόκτητο στόλο φορτηγών-ψυγείων.

 

 

Website / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top