skip to Main Content

Made in Greece το Gusto di Grecia: Όλες οι παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις σε μια deli-γωνιά στο Κολωνάκι

Εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα φιγουράρουν στα ράφια του Gusto di Grecia, ενός ιδιαίτερου delicatessen στο Κολωνάκι (στην Οδό Πινδάρου 16-20), που επικεντρώνεται στην ποιότητα των προϊόντων της σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή. Πρόκειται για βιολογικά και μη προϊόντα σε ένα κατάστημα που θυμίζει παντοπωλείο, όμως με μία σύγχρονη αισθητική.

Πίσω από το κατάστημα κρύβονται τρεις νέοι ηλικιακά συνεργάτες -Θανάσης Μαυρομμάτης, Θανάσης Νίκου  και Παναγιώτης Κασόλας- οι οποίοι θέλησαν να δημιουργήσουν ένα προσιτό, καθημερινό παντοπωλείο, που προσφέρει βασικά είδη επιλεγμένης ποιότητας.

Στα ράφια ξεχωρίζουν τα top ελληνικά προϊόντα, γνωστών αλλά και νέων παραγωγών, που πραγματικά σε ταξίδευούν με τα χρώματα, τις γεύσεις και τα αρώματά τους σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια, γαλακτοκομικά, αλεύρι, μπαχαρικά και λάδι. Παράλληλα διαθέτει εξαιρετικές ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες σε μία κάβα πλήρως ενημερωμένη και με τεράστια ποικιλία.

Το ψυγείο του Gusto Di Grecia είναι πλήρως εξοπλισμένο με παραδοσιακά τυριά και αλλαντικά, καλές κρητικές γραβιέρες, γευστικότατα κατσικίσια τυριά και μοναδική φέτα. Διαθέτει επίσης γευστικότατα αλλαντικά, όπως Sary από τη Δράμα, κερκυραϊκό νούμπουλο, απάκι κρητικό και σαλάμι Στρεμμένου. Μοναδικά προϊόντα είναι και ο τόνος Αλονήσσου, τα αλίπαστα από τη Μυτιλήνη και τα αποξηραμένα άγρια μανιτάρια της Δίρφυς.

 

To Gusto Di Grecia διαθέτει επίσης μία σπάνια συλλογή διαφορετικών μελιών, όπως αυτό της Melira ή το μέλι της Vasilissa, ακόμα και η βιολογική σειρά μελιών Melenia από την Ορεινή Ναυπακτία της Styliaras honey. Ακόμη διαθέτει ξεχωριστές σάλτσες-μαρμελάδες, προϊόντα πιπεριάς, γλυκά κουταλιού, λουκουμάκια, αλλά και παραδοσιακά γλυκά, όπως ο σουρωτός μπακλαβάς Κλωστάρι από την Κόνιτσα.

Παρά την αίγλη της περιοχής στην οποία βρίσκεται το κατάστημα, οι δημιουργοί έχουν αποφασίσει και τηρούν αυτήν την απόφαση να διατηρούν χαμηλές τιμές, ειδικά για τα καθημερινά ψώνια και τα ελληνικά προϊόντα μικρής παραγωγής. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Οι τρεις φίλοι ακολουθούν από την πρώτη στιγμή μία βασική τακτική, ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα, έρχονται κατ’ ιδίαν σε επαφή με τους δημιουργούς, δοκιμάζουν τα προϊόντα τους κι αυτά που ξεχωρίζουν τα εντάσσουν στη λίστα των προϊόντων που διαθέτουν στο μαγαζί τους.

Δε μένει παρά να τα δοκιμάσετε κι εσείς. Είστε έτοιμοι;

 

 

Gusto Di Grecia
Πινδάρου 16-20, Κολωνάκι
Facebook: @Gusto-di-Grecia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top