skip to Main Content

Marpessa Smart Luxury Hotel: Αριστοκρατική πολυτέλεια στο Αγρίνιο – Ανάμεσα στα 16 καλύτερα Boutique ξενοδοχεία της Ευρώπης

Εδώ και πεντέμισι χρόνια, λειτουργεί το ξενοδοχείο Marpessa, σε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης του Αγρινίου, εξόχως ανακαινισμένο, φέρνοντας μνήμες από την εμπορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Κατασκευασμένο σε μία κατοικία της δεκαετίας του 1920, στο Αγρίνιο, την καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας, με έντονα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της εποχής της, αποτελεί κόσμημα της πόλης μέχρι σήμερα.

Η διάθεση να διασωθεί το κτήριο, ένα από τα ελάχιστα διατηρητέα του Αγρινίου, οδήγησε τη Μαριάννα και τον Κώστα στην απόφαση να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες του κτηρίου και να το αποκτήσουν. Όταν λοιπόν η προσπάθεια τελεσφόρησε και το κτήριο μετά από αρκετά χρόνια πέρασε στα χέρια τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκεται στην οδό Παπαστράτου, τον εμπορικότερο δρόμο του Αγρινίου, πάρθηκε η απόφαση να μετατραπεί σε ξενοδοχείο και πιο συγκεκριμένα σε ένα σύγχρονο boutique hotel, το μοναδικό στην πόλη.

Σήμερα στο κτίριο διασώζονται όλα τα αυθεντικά διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία που του προσδίδουν το ιδιαίτερο της αξίας του, ενώ επεκτάθηκε με την προσθήκη ενός νέου κτηρίου. Έτσι, στο σύνολο των εγκαταστάσεων  έχουν δημιουργηθεί 14 δωμάτια, 3 σουίτες, χώροι εστίασης, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας.

Σήμερα ο επισκέπτης περνώντας την είσοδο της πάλαι ποτέ καπναποθήκης βρίσκεται σε έναν φιλόξενο χώρο υποδοχής με το εντυπωσιακό τζάκι, την ενημερωμένη βιβλιοθήκη και τη μοναδική διακόσμηση για την οποία συνεργάστηκαν, διεθνείς οίκοι, ντόπιοι τεχνίτες και κατασκευαστές επίπλων από όλη την Ελλάδα.

Στον ισόγειο χώρο βρίσκεται και το bistro, στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του συνοδευόμενο από ελαφριά πιάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το ποτό του με επιλεγμένες προτάσεις γεύσης το βράδυ. Πρωταρχικός σκοπός στη διαμόρφωση των δωματίων είναι η άνετη διαμονή σε έναν χώρο χαλάρωσης, απαλλαγμένο από εξωτερικούς θορύβους, με ανατομικά κρεβάτια, μαρμάρινα μπάνια, επώνυμα καλλυντικά και δεκάδες άλλες πινελιές που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Το ξενοδοχείο είναι επίσης εξοπλισμένο με γυμναστήριο, χαμάμ, υδρομασάζ και καμπίνες θεραπειών, που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες αναζωογόνησης.

Τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια κατασκευής και λειτουργίας, έφεραν στο Marpessa σπουδαίες διακρίσεις, με πιο πρόσφατη την ένταξή του στα 16 καλύτερα boutique ξενοδοχεία της Ευρώπης για το 2019, από την οικογένεια των Historic Hotels of Europe.

Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση για τη δέσμευσή μας στην αυθεντική και ποιοτική φιλοξενία. Ακόμη σημαντικότερο, βάζει το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης.

«Η επιθυμία μας, από την σύλληψη ακόμη της ιδέας έως και σήμερα, είναι το Marpessa να αποτελέσει το όχημα αποκάλυψης του φυσικού, αρχαιολογικού και θρησκευτικού πλούτου της περιοχής καθώς και των ποικίλων δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή» δηλώνει η κ. Μαριάννα Ζωίδη Πιστιόλα, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.

 

Παπαστράτου 76
Αγρίνιο 301 32

T + 30 26410 47500
T + 30 69327 46290
F + 30 26410 47552

welcome@marpessa.gr

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top