skip to Main Content

Σαββατοκύριακο στον παράδεισο Miraggio Thermal Spa Resort της Χαλκιδικής : Φαγητό από την Ντίνα Νικολάου σε 7 εστιατόρια, ιδιωτική μαρίνα & οι μεγαλύτερες πισίνες που έχετε δει στην Ελλάδα

Η πρόσκληση για το Miraggio Thermal Spa Resort, ήρθε από την Ντίνα Νικολάου, την διακεκριμένη Ελληνίδα σεφ για να γευτούμε την κουζίνα της στα 7 εστιατόρια του εντυπωσιακού ξενοδοχείου- θερέτρου της Χαλκιδικής.

To Σαββατοκύριακο της επίσκεψής μας, η επιτυχημένη Ελληνίδα μόλις επέστρεφε από το Μονακό όπου μαγείρεψε μαζί με άλλους Γάλλους, αλλά και συνάδελφους της από όλο τον κόσμο ως η μόνη γυναίκα chef καλεσμένη του διασημότερου εκπροσώπου της γαλλικής γαστρονομίας, Alain Ducasse.

 

Σκοπεύαμε να την ρωτήσουμε όλα όσα είδε και χάρηκε κατά τη διάρκεια της τιμητικής guest εμφάνισής της στις πολυτελείς κουζίνες του φημισμένου ξενοδοχείου Hotel de Paris στο Μόντε Κάρλο. Η πέρα από κάθε προσδοκία όμως επένδυση των Ρώσων που αγάπησαν την Ελλάδα και δημιούργησαν στην Χαλκιδική αυτή την πεντάστερη Ξενοδοχειακή μονάδα με μότο τους …… «ένα ταξίδι αναψυχής και πολυτέλειας με προορισμό τη χαρά της ζωής», δεν απόσπασε ούτε λεπτό την προσοχή μας σε οτιδήποτε άλλο.

 

Αφού σας μεταφέρουμε λοιπόν τον ενθουσιασμό μας για την άψογη κατασκευή σε κάθε γωνιά αυτού του υπερπολυτελούς τουριστικού μικρού θαύματος της Χαλκιδικής, θα σας ξεναγήσουμε στο πράγματι μεγαλειώδες thermal spa.

 

Επίσης θα σας δώσουμε μια εικόνα από την αυθεντική ελληνική κουζίνα που επιμελείται η Ντίνα Νικολάου, αλλά και τα μοναστηριακά πιάτα που γευτήκαμε ένα βράδυ με καλεσμένο τον Μοναχό του Αγίου Όρους.
Ο πατέρας Νικήτας

Το Miraggio απλώνεται αμφιθεατρικά σε μία έκταση 136 στρεμμάτων πάνω στην όμορφη πλαγιά ενός λόφου, με τη δική του ιαματική θερμή πηγή και μπροστά σε μία ηλιόλουστη παραλία 800 μέτρων στο ακρωτήρι Κάνιστρο του Παλιουρίου.

Εδώ πέρασα αρκετές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο ακούγοντας μουσική ή βλέποντας τους Κουβανούς ανιματέρ να παραδίδουν μαθήματα Ζούμπα.

Φυσικά έκανα τις απλωτές μου στην πεντακάθαρη θάλασσα αν και οι ατέλειωτες πισίνες του ξενοδοχείου σε προκαλούν για παιχνίδια στο νερό.

 

Από το Miraggio Thermal Spa Resort, μπορεί να θαυμάσει κανείς τον ορίζοντα προς το Άγιο Όρος και το φιλόξενο κόλπο του Τορωναίου.

Η μαγευτική εικόνα εκτείνεται μέχρι τα καταπράσινα πευκοδάση της Κασσάνδρας, τους κομψούς κήπους, την super-yacht Marina Miraggio (έχει και μιά γοητευτική μαρίνα με τα σκάφη να αγκυροβολούν ή να πηγαινοέρχονται μπροστά σας). Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ευεξίας, τέχνης και ψυχαγωγίας θα ευχαριστηθείτε περιμετρικά του ξενοδοχείου.

 

Υπάρχει μια τεράστια παιδική χαρά για παιδιά κάθε ηλικίας και γενιάς.Νήπια, πιτσιρίκια, έφηβοι, γονείς, νέοι και μεγαλύτεροι έχουν κοντά τους το Πάρκο Αναψυχής του Miraggio. Είναι μία μεγάλη έκταση που αποτελείται από ποικίλες ζώνες δραστηριοτήτων για όλους, γήπεδα άθλησης, στίβο παιχνιδιών, τον πλανήτη των παιδιών – Kids’ Planet.

 

Στο ανοιχτό αμφιθέατρο διασκεδάσαμε το Σαββατόβραδο με ένα υπερθέαμα χορευτών, ζογκλέρ, ακροβατών, πανδαισίας & μουσικής. Ήταν πραγματικά ένα υπερθέαμα αντάξιο σκηνής ευρωπαΐκής μεγαλούπολης.

Ξενάγηση με φυσικό ήχο

Η ατζέντα εκδηλώσεων του Miraggio είναι γεμάτη κάθε μέρα του καλοκαιριού. Φανταστικά events και καλλιτεχνικές παραστάσεις, μοναδικά φεστιβάλ, συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως η ακαδημία παγοδρομίας και τα μαθήματα γαστρονομίας, εμπνέουν νέες δεξιότητες, ιδέες και συνήθειες!

Στην καρδιά του συγκροτήματος βρίσκεται το γιγάντιο κέντρο ευεξίας, Myrthia Thermal Spa, που συνδυάζει γνώση και πάθος για την ολιστική φροντίδα, προσφέροντας ένα ολόκληρο σύμπαν εξατομικευμένων εμπειριών που αλλάζουν τη ζωή.

Θα μας δείτε λοιπόν να φοράμε μεν το καφτάνι μας για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες από τον διευθυντή αλλά στην πραγματικότητα περάσαμε πολλές ώρες με το μαγιό μας πηγαίνοντας από τη μία πισίνα στην άλλη, αφού όπως θα θέλαμε να καταλάβετε καλά είναι μια απόλαυση να μπαίνεις και να βγαίνεις από τη μία στην άλλη πισίνα άλλοτε με θαλασσινό νερό και άλλοτε με νερό των ιαματικών πηγών.

Ξενάγηση με φυσικό ήχο

Ξενάγηση με φυσικό ήχο

Ξεχωρίζει η πτέρυγα  του Club Miraggio που αποτελείται από 77 ευρύχωρες και άρτια εξοπλισμένες σουίτες με  την υπογραφή της βραβευμένης αρχιτέκτονος Ασπασίας Τάκα. Κάποιες διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα.

Ασφαλώς παρακολουθήσαμε και cooking lesson μαζί με τους άλλους ενοίκους του ξενοδοχείου και γίναμε όλοι δημοσιογράφοι και τουρίστες μια μεγάλη παρέα. Μάθαμε να φτιάχνουμε εξαιρετική στριφτή χορτόπιτα με τις οδηγίες της Ντίνας Νικολάου.

Η ΤζώρτζιαΣυρίχα ετοίμασε το μεγαλύτερο κομμάτι της στρίφτης χορτόπιτας

Κι εγώ με τα παιδιά

Χορτόπιτα με σέσκουλα, εδώ η Ντίνα Νικολάου με τις δημοσιογράφους Διονυσία Ζαπατίνα, επικεφαλής lifestyle στον ομιλο DPG και Τζώρτζια Συρίχα, Διευθύντρια του περιοδικού You

 

Η Ντίνα μας απείλησε ότι θα μας τιμωρήσει με ένα μήνα εγκλεισμού μας σε αυτό τον παράδεισο εάν δεν μαθαίναμε να φτιάξουμε σωστή στριφτή χορτόπιτα.

 

Και φυσικά πανταχού παρών ο δημοσιογράφος Γιάννης Βίτσας στα δεξιά

H διευθύντρια του περιοδικού Gala Τζένυ Αγιανδρίτη με τον σύζυγό της Τόνυ

 

 

Στο Mirragio συναντήσαμε και την πιο όμορφη boutique που φιλοξενεί δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών. Καλοκαιρινά καφτάνια, μαγιό, μας έκλεψαν την καρδιά. Μία μεγάλη ποικιλία ρούχων και αξεσουάρ που καλύπτουν κάθε γούστο και είναι ιδανικά για τις εμφανίσεις μας από το πρωί έως το βράδυ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miraggio Thermal Spa Resort / Facebook / Instagram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top