skip to Main Content

Θίς: Συγκλονιστικά κοσμήματα από άμμο – Ελληνική καινοτομία στο απόγειο – Γνωρίστε τους δύο ταλαντούχους σχεδιαστές

Μα πόσο πρωτότυπη, πόσο πρωτοποριακή, πόσο καλοκαιρινή μα πάνω απ’ όλα ελληνική είναι η ιδέα της δημιουργίας κοσμημάτων από άμμο. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε… Κοσμήματα από άμμο δημιουργούν δύο ταλαντούχοι Έλληνες σχεδιαστές, ο Δημήτρης Πέρρος και ο Δημήτρης Χατζησταμάτης και μας έχουν ξετρελάνει, όχι μόνο εμάς, αλλά και όλο το γυναικείο πληθυσμό!

Ποιος να το έλεγε ότι ένα τόσο απλό υλικό, που υπάρχει άφθονο στις ελληνικές θάλασσες θα μπορούσε να πάρει μία τελείως διαφορετική μορφή και να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κοσμεί το λαιμό και τα χέρια των γυναικών και να τους προσδίδει λάμψη και ομορφιά… Και πόσο πιο ταιραστό όνομα θα μπορούσαν να βρουν για τις δημιουργίες τους οι δύο συνονόματοι συνεργάτες από αυτό της λέξης «Θίς», που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει σωρός άμμου.

Κι όμως έγινε και το έκαναν πραγματικότητα δύο industrial designers με όραμα και μεράκι για τη δουλειά τους, που εδρεύει στην Αθήνα. Το brand τους γεννήθηκε έπειτα από αρκετούς πειραματισμούς με διάφορα υλικά και εφαρμογή της άμμου σε αντικείμενα μεγαλύτερου όγκου, όπως φωτιστικά, μπολ, γυαλιά ηλίου. Το κόσμημα προέκυψε στην πορεία και ήρθε για να αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» των δημιουργιών τους.

Όπως αναφέρουν ο Δημήτρης Πέρρος και ο Δημήτρης Χατζησταμάτης στο site τους: «Παρατηρώντας τη φύση, καθώς ο χρόνος κυλάει, διακρίνουμε τα σημάδια που αφήνει πίσω του. Αργά αλλά σταθερά φυσικά τοπία αλλάζουν, παίρνουν διαφορετική μορφή. Η άμμος είναι ένα από τα αποτελέσματα αυτής της φυσικής αλλαγής καθώς ένας συμπαγής όγκος μεταμορφώνεται σε ένα σωρό από κόκκους.

Η Θίς ακολουθεί μια αντίθετη με το χρόνο πορεία προσπαθώντας να μαντέψει, να προτείνει ή και να ευχηθεί το προ-υπάρχον, το οποίο ιδωμένο με ένα σύγχρονο τρόπο επαναφέρει στο τώρα».

Τα προϊόντα Θίς σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε μικρής κλίμακας παραγωγή, χρησιμοποιώντας μεθόδους που συνδυάζουν σύγχρονα βιομηχανικά υλικά και χειροποίητο φινίρισμα. Η σύγχρονη, αφαιρετική αισθητική τους συνάδει με την φυσικότητα και ταπεινότητα του υλικού το οποίο και έχει στόχο να αναδείξει.

Οι τελικές δημιουργίες τους παίρνουν μορφή αναμιγνύοντας άμμο με ρητίνη. Αφού δώσουν μορφή στην άμμο, τη βάφουν με σμάλτο ή τοποθετούν μέταλλο και το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό.

FutureTreasure Collection, Coast of Attica και Coast of Attica vol. 2 είναι οι 3 συλλογές που μας παρουσιάζουν σήμερα οι δύο σχεδιαστές με σειρά από μοναδικά βραχιόλια, δαχτυλίδια, κολιέ, αλλά και σκουλαρίκια. Βασική τους φιλοσοφία η διατήρηση απλών γραμμών που αποδίδει τη φυσική αίσθηση της άμμου.

Δείτε μερικές ακόμη από τις δημιουργίες τους:

Βρείτε τα κοσμήματα Θίς στην επίσημη ιστοσελίδα του brand, στο facebook ή και το Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top