skip to Main Content

Top Woman η Λιάνα Οικονόμου & τα πιο ζουμερά πορτοκάλια Μέρλιν της Ελλάδας – Η συμμαθήτριά μου έγινε αγρότισσα & ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός

Επέστρεφα από τις Σπέτσες μέσω Πόρτο Χελίου και όπως πάντα άρχισα να οδηγώ προς την Ερμιόνη για να «επισκεφθώ» τη μητέρα μου στο κοιμητήριο.

Ο δρόμος είναι δύσκολος και μακρύς, 17χλμ., ωστόσο είναι όλος σχεδόν παραλιακός με υπέροχη θέα προς τον Αργοσαρωνικό. Είναι γεμάτος καρποφόρα δέντρα, ελιές και βέβαια τα τελευταία χρόνια η ταπεινή γη της Ερμιονίδας φιλοξενεί Πρίγκιπες και Βασιλιάδες, εφοπλιστές και Μυκήνες του πλούτου που επέλεξαν αυτό το παραδεισένιο κομμάτι της διαδρομής μου προς την πατρίδα μου την Ερμιόνη, για να χτίσουν εντυπωσιακές βίλες και επαύλεις μέσα σε τεράστιες εκτάσεις γης.

 

Πλησιάζοντας στο χωριό της Ερμιόνης ή Κωμόπολη για να είμαστε πιο ακριβείς, βλέπω στα δεξιά μου μία κυρία να πουλάει πορτοκάλια, λάδι και ρόδια για τα οποία φημίζεται η Ερμιόνη. Τη ρώτησα αν τα πορτοκάλια της είναι ζουμερά κι εκείνη μου απάντησε, κόβοντας ένα πορτοκάλι μπροστά μου, ότι «αυτά είναι τα καλύτερα που έχεις φάει ποτέ». 

 

«Φτιάχνω και μαρμελάδες πορτοκαλιού και μανταρινιού χωρίς συντηρητικά, αλλά και σιρόπια, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τις σαλάτες σου και τα επιδόρπια». Αφού αγόρασα τα πορτοκάλια, τη ρώτησα αν έχει αυγά και μου είπε «περίμενε ένα λεπτό». Μου φέρνει και τα αυγά μέσα από το σπίτι της και εκεί κουβέντα στη κουβέντα ανακαλύπτουμε ότι ήμασταν συμμαθήτριες στο 1ο Θηλέων Πειραιά.

 

 

Όταν μεγάλωσε μετά ερωτεύτηκε Ερμιονίτη από πολύ νέα και έκτοτε ζει στο Κτήμα της με την οικογένειά της, έχοντας δημιουργήσει μία πολυβραβευμένη, όπως θα δείτε, οικοτεχνία.

Λιάνα μου σου εύχομαι να είσαι πάντα υγιής και δυνατή να δημιουργείς με τα χέρια σου και το υπέροχο μυαλό σου ελληνικά προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας σαν αυτά που δοκιμάζω όλη την εβδομάδα. Με το καλό να ξανανταμώσουμε!

Liana Farm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top