skip to Main Content

Ειρήνη και Δήμητρα Σκαλιδάκη: Ο δίδυμες Χανιώτισσες σχεδιάστριες με σπουδές στο Λονδίνο βάζουν την υπογραφή τους στον χώρο της μόδας

Η ισχύς εν τη ενώσει λένε, ειδικά όμως όταν πίσω από αυτό το δίδυμο υπάρχει κοινή και βαθιά αγάπη για τη μόδα τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Για τις δίδυμες Χανιώτισσες αδελφές Ειρήνη και Δήμητρα Σκαλιδάκη η διαδρομή τους στον χώρο της μόδας είναι ήδη από τα πρώτα τους βήματα επιτυχημένη, αφού κατακτούν το ένα μετά το άλλο τα βραβεία και τις διεθνείς διακρίσεις.

Οι δύο ταλαντούχες Χανιώτισσες έχουν δημιουργήσει το δικό τους brand, το “Aucarre”, το οποίο χαρακτηρίζεται για τον γυναικείο δυναμισμό και την ανάδειξη της θηλυκής πλευράς κάθε γυναίκας μέσα από πρωτότυπες και ξεχωριστές δημιουργίες.

Το ιδιαίτερο στυλ των κοριτσιών αποτυπώνεται πάνω σε μοναδικά υφάσματα, μέσα από πιο πρωτότυπες τεχνικές, όπως χειροποίητη ζωγραφική πάνω σε ποικιλία υφασμάτων, καθώς επίσης και χειροποίητα τρισδιάστατα πλεκτά που συνοδεύουν πολλά από τα κομμάτια.

Το ωραίο σε αυτές τις νεαρές σχεδιάστριες δεν είναι μόνο η πρωτοτυπία στα σχέδιά τους, αλλά και το βαρύ βιογραφικό που τις συνοδεύει και που αποτελεί και το εφόδιό τους για τη δυναμική τους πορεία στον χώρο της μόδας. Τα κορίτσια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο τμήμα Βιομοριακής και Γενετικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Κρήτης έγιναν δεκτές στο φημισμένο κολέγιο μόδας Central Saint Martins του Λονδίνου, στο τμήμα Fashion Design with Print and Knitwear κι από εκεί κι έπειτα ξεκίνησαν μία μοναδική διαδρομή στον χώρο της μόδας με πολλές επιτυχίες.

Σε αυτές συγκαταλέγεται και η ανάδειξή τους ως ONES TO WATCH νικήτριες μέσω του οργανισμού Fashion Scout London, που τους έδωσε την ευκαιρία να βρεθούν στο London Fashion Week στο Freemasons Hall και να παρουσιάσουν την καλοκαιρινή ανοιξιάτικη συλλογή τους.

Μέσω της προβολής από τον διαγωνισμό στηρίζεται η δουλειά των Ελληνίδων σχεδιαστριών ως μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση που γεφυρώνει την Πολιτική με την Μόδα και προβλήθηκε από την Ιταλική Vogue.

Κατά την διάρκεια των σπουδών τους βοήθησαν σχεδιαστές βραβευμένους με διακρίσεις υποστηριζόμενες από την Louis Vuitton και προϋπηρεσία σε μεγάλους οίκους όπως GUCCI και CHANEL.

Σημαντικός σταθμός στην πορεία τους ήταν η συνεργασία τους με την Ελληνίδα σχεδιάστρια Mary Katrantzou στο Λονδίνο όπου καταρτιστήκαν στο σχεδιαστικό τμήμα των εξειδικευμένων υφάνσεων.

Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top