skip to Main Content

Elivi Hotels: Αυτό είναι το νέο όνομα του ιστορικού Ξενία της Σκιάθου! – 5άστερο πολυτελές… Θα γίνει το ξενοδοχείο των stars στις Κουκουναριές

Το πρώην Ξενία της Σκιάθου, ύστερα από ριζική ανακατασκευή, λειτουργεί ξανά από τις αρχές Ιουνίου ανανεωμένο ως το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Elivi Hotels.

Το Elivi διαθέτει 104 δωμάτια, σουίτες και βίλες, τρία εστιατόρια, δύο πισίνες και τρία beach bars και αποτελείται από τρία συγκροτήματα: Το Elivi Boutique (το κτήριο του παλιού Ξενία), τα Grace Suites και τα Nest Villas & Suites.

Μόλις 8χλμ. από το λιμάνι της Σκιάθου και 9χλμ. από το αεροδρόμιο, στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Σκιάθο, το ELIVI SKIATHOS, φωλιάζει σε ένα φυσικό περιβάλλον θαυμαστής ομορφιάς, προσαρμόζοντας τις εγκαταστάσεις του στο τοπίο, διαμορφώνοντας ένα μοναδικό ξενοδοχείο μπροστά στη θάλασσα, που δροσίζεται από τη θαλασσινή αύρα και λούζεται από το αιγαιοπελαγίτικο φως, αναβαθμίζοντας την υποδομή του τόπου.

Σχεδιασμένο με απόλυτο σεβασμό στη φύση που εμπνεύστηκε την αρχιτεκτονική του φόρμα και επέβαλε τη βιοκλιματική του λειτουργία, το ELIVI SKIATHOS προσφέρει την πιο ιδανική επιλογή για διαμονή στη Σκιάθο. Φιλόξενο, αυθεντικό, μελετημένο στις εγκαταστάσεις του, γενναιόδωρο στις υπηρεσίες του, το ELIVI SKIATHOS, βρίσκεται σε μία ενιαία έκταση 213 στρεμμάτων, αγκαλιασμένο από τη φημισμένη παραλία Κουκουναριές, τον προστατευμένο υδροβιότοπο του μαύρου κύκνου και από τις διάσημες παραλίες Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα.

Τα δωμάτια, οι σουίτες και τα σπίτια με τις αυλές και τις πισίνες, η ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, οι παραλίες, οι πισίνες, τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι γεύσεις, οι πρώτες ύλες, τα υλικά, η υψηλή αισθητική, η αίσθηση του μέτρου στην πιο πολυτελή του φόρμα, διεγείρουν τις επιθυμίες, εμπλουτίζουν τις δραστηριότητες, προσφέρουν πολυτελή διαμονή στη Σκιάθο χωρίς όρια.

Για την ιστορία, το Ξενία της Σκιάθου κατασκευάστηκε το 1963, στο πλαίσιο της δημιουργίας της αλυσίδας ξενοδοχείων ΞΕΝΙΑ από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και διέθετε 32 δωμάτια. Ήταν σε έκταση 66 στρεμμάτων στις Κουκουναριές, που είναι περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με εκπληκτική θέα προς το Αιγαίο και στη φημισμένη ομώνυμη παραλία (Κουκουναριές). Το Ξενία έκλεισε το 2000 και από τότε εγκαταλείφθηκε.

Το Ξενία όπως ήταν εγκαταλειμμένο πριν ξεκινήσουν τα έργα δημιουργίας του Elivi

Το πρώην Ξενία της Σκιάθου περιήλθε στην κατοχή της κατασκευαστικής εταιρείας με έδρα την Πτολεμαΐδα, TE.NA. (Τεχνική Ναθαναηλίδη), για 99 χρόνια από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έναντι ποσού 2,6 εκατ. ευρώ, ύστερα από διαγωνισμό το 2013. Η επένδυση για την επαναλειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος υλοποιείται από την εταιρεία «ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε. Ειδικού Σκοπού Τουριστικής Αξιοποίησης Ξενία Σκιάθου», η οποία ανήκει στην TE.NΑ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η διαχειρίστρια εταιρεία των Elivi Hotels βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (δείτε ΕΔΩ).

Περισσότερες πληροφορίες: Elivi Skiathos / Facebook pg / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top