skip to Main Content

Ergon House: Νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα αφιερωμένο στους foodies από την παρέα των επιτυχημένων ρεστοράν παντοπωλείων

Είναι μία από τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της χρονιάς στο χώρο των ξενοδοχειακών υποδομών, αφού το καινοτόμο project του Ergon House συνδυάζει τη άνετη διαμονή με την εκλεπτυσμένη γαστρονομία σε ένα χώρο.

Το νέο εγχείρημα της Ergon Foods που αναμένεται αν ανοίξει επισήμως τις πόρτες του σύντομα βρίσκεται στην οδό  Μητροπόλεως 23, εκεί που άλλοτε φιλοξενούνταν οι χώροι του ισπανικού ινστιτούτου Θερβάντες.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 4 ορόφους και 38 δωμάτια, χώρους εστίασης και ένα παντοπωλείο στο υπόγειο, το ισόγειο και τον ημιώροφο, το οποίο επικεντρώνει την εμπειρία στο φαγητό, συνδυάζοντας διαμονή και εστίαση με μια σκεπαστή αγορά. Σε αυτό το χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να προμηθεύονται ιδιαίτερα προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα, όπως κρέας, ψάρι, καφέ, κρασί και μυρωδικά.

Η καινοτομία της ιδέας επεκτείνεται και στην προσφορά μίας  μαγειρικής εμπειρίας σε σπιτική ατμόσφαιρα, αφού οι θαμώνες θα μπορούν συνάμα με τη διαμονή τους και την αγορά παραδοσιακών προϊόντων να φορέσουν ποδιές και να γίνουν μάγειρες στις οικιακές κουζίνες του, κάνοντας το τραπέζι σε φίλους και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το αίσθημα της φιλοξενίας. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται workshops, τα οποία θα ενισχύουν ακόμη περισσότερο τον foodie χαρακτήρα του ξενοδοχείου.

Συνταρακτική είναι και η αισθητική ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου με ιδιαίτερες σκαλωσιές, ιερογλυφικά μιας γιγάντιας street τοιχογραφίας με θέμα τη θεά του κυνηγιού Άρτεμη και δημιουργό τον street artist INO και φυσικά την συνταρακτική θέα στην Ακρόπολη.

Όσο για τα δωμάτια, χαρακτηρίζονται για την παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική, με κυρίαρχα υλικά το ξύλο και το μωσαϊκό. Όλα αυτά τα στοιχεία διαμονής σε συνδυασμό με την εμπειρία του φαγητού κάνουν το Ergon House να θέτει πρωτοποριακά νέα δεδομένα στον χώρο της διαμονής και της εστίασης.

Πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκονται τα δύο αδέρφια  Θωμάς και Γιώργος Δούζης, που με όραμα, κόπο και πολύ μεράκι επενδύουν σε κάτι που αγαπούν με φρέσκιες ιδέες στην καρδιά της Αθήνας.

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top