skip to Main Content

Foundry Hotel: Το Αθηναϊκό ξενοδοχείο με τους κάθετους κήπους & την πράσινη ταράτσα συνδυάζει τον industrial σχεδιασμό με ρετρό πινελιές

Σε ένα σημείο της Αθήνας κάπως ήσυχο και ίσως και λίγο κρυμμένο βρίσκεται μία μικρή έκπληξη, ένας χώρος που μοιάζει να βγήκε από άλλη εποχή κι ενέχει τόση δόση σύγχρονης ελληνικότητας που δεν το περιμένεις.

Το «Foundry Hotel», παρ’ότι είναι τοποθετημένο στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Σαρρή ακριβώς δίπλα από το πρώην Σινέ Ψυρρή, δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά εγκαταλελειμμένη πόλη, πιγμένη στο γκρίζο και στο μουντό που θυμίζουν άλλα κεντρικά σημεία της. Είναι τελείως εναλλακτικό κι ανεπτυγμένο με μία πράσινη φιλοσοφία.

Καταρχάς το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις και σε εκπλήσσει ευχάριστα είναι οι φυτεμένες του όψεις, κάθετοι κήποι που συναντάς σε διάφορα σημεία της πρόσοψής του, καθώς και τα μεγάλα βιομηχανικά παράθυρα. Χτισμένο σε ένα κτίριο του 1930 το οποίο ήταν αρχικά η επέκταση των στάβλων των συγκοινωνιών της Αθήνας και έπειτα λειτουργούσε ως στοιχειοχυτήριο, εξειδικευμένο στην κατασκευή και χύτευση των γραμμάτων όλων των τυπογραφικών οικογενειών και γραμματοσειρών της ελληνικής γλώσσας, τιμά την ιστορικότητά του, που είναι εμποτισμένη στους τοίχους του και την οποία παντρεύει με το σύγχρονο και το μεταμοντέρνο.

Σε αυτό ξενοδοχείο το σύγχρονο ελληνικό design συναντά την παράδοση. Δομημένο με σύγχρονες αρχιτεκτονικές ματιές φροντίζει να αναβιώνει μνήμες με μικρές χαρακτηριστικές γωνιές διακοσμημένες με αντικείμενα παλιότερων γενεών, δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα μαγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, πάντα με αναφορά στο μέλλον.

Ως ένα σύγχρονο Urban Boutique Luxury Hotel συνδυάζει το industrial design με μια εξαιρετικά μελετημένη και μεταμοντέρνα vintage αισθητική. Διαθέτει 12 εντυπωσιακά, πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και έναν εκπληκτικό κήπο για πικνίκ στον τελευταίο όροφο, με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη.

Το The Foundry έχει μεταμορφωθεί πλήρως, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες του σε ένα χώρο φιλοξενίας ιδανικό για ταξιδιώτες- επαγγελματίες, ζευγάρια ή παρέες φίλων που αναζητούν ένα κομψό αστικό καταφύγιο στην καρδιά της σύγχρονης Αθήνας.

Στο ‘Τhe Foundry’ κυριαρχούν η νεωτεριστική διάθεση και ο industrial σχεδιασμός που όμως δένουν αρμονικά με ρετρό στοιχεία δημιουργώντας μια αίσθηση ζεστασιάς και σπιτικής θαλπωρής.

Έκπληξη στην ταράτσα του κτιρίου ένα μοναδικό Picnic Garden, μια καταπράσινη όαση αστικής φιλοξενίας, προσφέροντας στους επισκέπτες του εκπληκτική θέα στην πόλη της Αθήνας και το πιο φημισμένο ορόσημο της, την Ακρόπολη. Οι αρχιτέκτονες του κτιρίου, Έφη Μαλανδράκη και Μίλτος Πορτοκάλης, ήθελαν  να δώσουν έντονα την αίσθηση του πράσινου σε μία πολή «πνιγμένη» στο τσιμέντο και το κατάφεραν ιδανικά με μεσογειακά φυτά και δέντρα τα οποία φτιάχνουν το απόλυτο κάδρο για την Ακρόπολη, το Αστεροσκοπείο, τα φουγάρα του Γκαζιού και την άποψη της Αθήνας που βλέπεις αν κοιτάξεις γύρω σου.

Η ιδέα ξεκίνησε τότε που οι δυο τους βρέθηκαν τυχαία στη Γαύδο μαζί με τον έτερο συνεργάτη τους Μάριο Κούλλουρο και συζητούσαν ότι ήθελαν να δημιουργήσουν έναν χώρο φιλοξενίας στην πόλη τους, την Αθήνα. Χρειάστηκαν τρία χρόνια ώστε αυτή η ιδέα να γίνει πράξη και σήμερα να μας παρουσιάζουν  ένα ονειρεμένο boutique hotel. 

Σαρρή 40, 10560
Αθήνα, Ελλάδα
info@thefoundryhotelathens.com
211 18 24 604

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top