skip to Main Content

Good news: Ένας πρότυπος παιδότοπος με παιχνίδια από φυσική ξυλεία & ανακυκλώσιμα υλικά – Δημιουργικές ώρες για όλη την οικογένεια (φωτό)

Ο μεγαλύτερος χώρος φυσικής αναψυχής του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, εστιάζει στην αειφορία, την οικολογία, καθώς και στα παιδαγωγικά κριτήρια, ενώ λαμβάνει απόλυτα υπόψη την ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των εφήβων.

Παρεμβάσεις τέτοιας κλίμακας συναντώνται σπάνια μέσα στον αστικό ιστό της ελληνικής πόλης, μιας και αντίστοιχα παραδείγματα μπορούμε να συναντήσουμε μόνο σε περιοχές όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Ζάππειο.

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά Μακεδονίας απευθύνεται σε νήπια, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και οι εξοπλισμοί της ξεφεύγουν από τα συμβατικά πρότυπα ελληνικών παιδικών χαρών! Ταυτόχρονα, ο χώρος είναι μοναδικός όσον αφορά την εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον και το πράσινο που διαθέτει ο συγκεκριμένος Δήμος.

Το σύνολο των εξοπλισμών είναι κατασκευασμένο από φυσική ξυλεία και το μεγαλύτερο μέρος των δαπέδων αποτελείται από υδατοπερατα υλικά. Επιπλέον, στις επιφάνειες πτώσης των εξοπλισμών δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου μη ανακυκλώσιμα υλικά, παρά μόνο φυσικά υλικά, όπως το βότσαλο.

Με τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει για δημιουργικό παιχνίδι, η παιδική αυτή χαρά γίνεται τόπος συνάντησης για όλη την οικογένεια!

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, δηλώνει ιδιαίτερα περήφανος για αυτό το έργο, αφού θεωρεί ότι η εναρμόνισή του με το φυσικό περιβάλλον του Προαστίου, η αποκλειστική κατασκευή των παιχνιδιών από φυσικά υλικά και το ιδιαίτερο ανάγλυφο πάνω στο οποίο έχουν όλα χτιστεί, θα προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες για ελεύθερο δημιουργικό παιχνίδι στα παιδιά του Προαστίου μας!

Η Παιδική Χαρά Μακεδονίας άνοιξε επίσημα τις πόρτες της και σας περιμένει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top