skip to Main Content

Η κλασική ψαροταβέρνα του «Δουράμπεη» στον Πειραιά είναι για έμπειρους ψαροφάγους – Με 86 χρόνια στην «πλάτη» της συνεχίζει να γράφει ιστορία

Όσοι αγαπούν το καλό, φρέσκο, ποιοτικό μα πάνω απ’ όλα ελληνικό ψάρι θα λατρέψουν και την ψαροταβέρνα του «Δουράμπεη» στον Πειραιά.

Μία κλασική, οικογενειακή ψαροταβέρνα που τιμά την παράδοση και τις καθαρές ελληνικές γεύσεις. Η ιστορία της ξεκίνησε να γράφεται το 1932 και λειτουργεί μέχρι σήμερα, που βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα ή την ποσότητα.

Οι έμπειροι ψαροφάγοι τιμούν την ψαροταβέρνα του «Δουράμπεη» γιατί ξέρουν ότι θα φάνε καλά και ξέρουν ότι δεν βαρεθούν πότε γιατί στον κατάλογο έχει να μας δείξει μία τεράστια ποικιλία σπαρταριστών ψαριών που φτάνουν καθημερινά με καΐκια από Κύθηρα, Εύβοια, Κορώνη, Κυκλάδες και Κρήτη αλλά και την πολύ μεγάλη ποικιλία από όστρακα. Το εστιατόριο, εκτός από τα πρώτα ψάρια για τα οποία είναι διάσημο (σφυρίδες, ροφοί, συναγρίδες, φαγκριά κ.λπ.), σερβίρει γόπα και μπαρμπούνι αριστοτεχνικά φιλεταρισμένα στη σχάρα.

Μοναδικό το σεβίτσε από μπαρμπούνι ή τσιπούρα, όπως και το καραβιδάκι sashimi. Αξεπέραστη η γεύση της βελούδινης κόκκινης γαρίδας Κοιλάδας και της κατσούλας, τηγανητής στο βούτυρο ή με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

Και όπως είπαμε και παραπάνω ο «Δουράμπεης» δεν κάνει καμία έκπτωση στις ποσότητες εξ ου και η διάσημη τεράστια σαλάτα με την ξεφλουδισμένη ντομάτα.

Φυσικά το γεύμα σας θα συνοδεύσει ενά δροσερό κρασάκι από την μεγάλη wine list ή τα αποστάγματα που διαθέτει.

Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς, 2104122092

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top