skip to Main Content

Madame Ginger: Η made in Greece food blogger που την έλεγαν Μαριλού εντυπωσιάζει με τις food εμπειρίες της & ανοίγει studio μαγειρικής

Ο περισσότερος κόσμος τη γνωρίζει ως Madame Ginger, όμως το όνομά της είναι Μαριλού Παντάκη. Είναι ο άνθρωπος που βαριέται τη ρουτίνα και λατρεύει τη μαγειρική. Γι’ αυτό άλλωστε και δημιούργησε το δικό της blog αφιερωμένο στο φαγητό και τις περιπέτειες στις οποίες σε παρασύρει.

Γεννήθηκε χειμώνα, όμως λατρεύει το καλοκαίρι και ότι το συνοδεύει, νησιά, ταξίδια, έρωτες, φίλους, φαγητό. Μεγάλωσε και ζει ακόμη στην Κυψέλη μαζί με τον καλύτερό της φίλο, το σκυλάκι της τον Torro, ή αλλιώς το Μπιφτέκι.

Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στην Καστοριά. Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στην Αθήνα και εργάστηκε για 6-7 χρόνια σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων, όμως σύντομα κατάλαβε ότι αυτό δεν την γεμίζει. Τα αφήνει όλα και σπουδάζει μαγειρική και εργάστηκε επαγγελματικά και σε αυτόν τον τομέα gia 3 χρόνια. Έχει περάσει από την κουζίνα του Χριστόφορου Πέσκια κι άλλων μεγάλων σεφ, όμως, όπως λέει, μία επαγγελματική κουζίνα είναι στρατός και είναι πολύ απαιτητική δουλειά.

Εκεί ένιωσε να αποδυναμώνεται η αγάπη της για μαγειρική και η ανάγκη της για δημιουργία. Δεν ήθελε να την ασκεί με αυτόν τον τρόπο, σχεδόν καταπιεστικά και ως ρουτίνα της καθημερινότητας. Ήθελε αυτό που θα κάνει να την γεμίζει απόλυτα και ο μόνος τρόπος να μην χάσει την αληθινή αγάπη της για τη μαγειρική ήταν να δημιουργήσει ένα blog, ώστε να μοιράζεται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και στενά καλούπια την αγάπη της για την μαγειρική. 

Έπρεπε όμως να δώσει ένα όνομα στο μπλογκ της κι εκεί βρέθηκε σε ένα δίλημμα. Ήθελε να είναι κάτι που θα έμενε ως παρατσούκλι, ώστε να σταματήσουν να την φωνάζουν Μαριλού. Το πρώτο μισό του ονόματος είχε βρεθεί, madame, έμενε το δεύτερο κι εκεί σκέφτηκε να προσθέσει το αγαπημένο της συστατικό, που είναι φυσικά το ginger.  Έτσι προέκυψε το Madame Ginger.

Με τη μαγειρική άρχισε να ασχολείται από όταν ήταν φοιτήτρια. Ήταν θέμα επιβίωσης λέει, καθώς έπρεπε να τρώει κάτι και δεν γινόταν να τρώει κάε μέρα απ’ έξω. Έτσι έβαλε κάτω τα εργαλεία της μαγειρικής και ξεκίνησε να πειραματίζεται πάνω σε συνταγές της μαμάς της και της γιαγιάς της. Στη συνέχεια άρχισε να το εξελίσσει και να αναζητά συνταγές και στο internet, στην τλεόραση ή σε πριοδικά.

Στο MadameGinger θα βρει κανείς συνταγές οι οποίες συνοδεύονται από πολύ προσωπικές ιστορίες της Μαριλού. Δίπλα σε κάθε συνταγή υπάρχει και από μία μικρή ανάμνηση, μία προσωπική ιστορία, ή ακόμη και κάτι που την ενοχλεί και την βγάζει έξω από τα ρούχα της. Είναι λίγο σαν ψυχανάλυση. Αυτό σημαίνει ότι θα δεις συνταγές από την Ιαπωνία, στην οποία είχε ταξιδέψει και θέλει να μεταφέρει στους αναγνώστες της εικονές, στιγμές και μυρωδιές σα να βρίσκονταν κι εκείνοι εκεί.

Τις πρώτες συνταγές στο blog της ξεκίνησε να τις γράφει το 2012. Χρειάστηκε πολύς κόπος και προσπάθεια για να εξελιχθεί στο βαθμό που έχει φτάσει σήμερα που είναι επαγγελματικά στημένο. Τα πρώτα της έσοδα από το blog ήρθαν το 2015.

Σήμερα έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο κι έχει μετατρέψει ένα παλιό οικογενιακό διαμέρισμα στην καρδιά της Αθήνας, σε μία απο τις πιο πολυσύχναστες συνοικίες της, την Κυψέλη, σε ένα στούντιο γαστρονομίας. To MG Food Studio γεννήθηκε μέσα από το MadameGinger.com, με αρχικό στόχο να φιλοξενήσει τις ποικίλες δραστηριότητές του.

Τον Ιανουάριο του 2017 ξεκίνησε την πορεία του ως ένας ανοιχτός χώρος δημιουργίας επιδιώκοντας να στεγάσει νέες ιδέες, πειραματισμούς, γεύσεις, μυρωδιές κι εμπειρίες, που να μοιράζονται με όλο και περισσότερους. Όλα όσα μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν -μαγειρική, βρώση, food styling, φωτογραφία, φιλμ, γαστρονομική λογοτεχνία και πολλά ακόμα- γίνονται καθημερινά κομμάτι των συλλογικών δραστηριοτήτων της Madame Ginger και της ομάδας της.

To studio είναι πλήρως εξοπλισμένο για παραγωγές φωτογραφίας και βίντεο, σεμινάρια, μικρές εταιρικές εκδηλώσεις, ενώ διατίθεται και προς επινοικίαση. H ομάδα της, αποτελούμενη από έμπειρους επαγγελματίες των κλάδων της μαγειρικής, του blogging, της φωτογραφίας και της παραγωγής, προσφέρει κάθε δυνατή υποστήριξη για φρέσκιες ιδέες και νέα project.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Madame Ginger
Facebook / Instagram / YouTube
Tηλ:  212.106.00.17
info@madameginger.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top