skip to Main Content

Made in Greece o Angelos Tsakiris – Aνάλαφρες γεωμετρικές φόρμες, ρούχα με κίνηση & πλούσια χρώματα (φωτό)

Αυτό που εντυπωσιάζει στις δημιουργίες του Άγγελου Τσακίρη είναι το προσεγμένο tailoring και η λυρικότητα των φορεμάτων.

Ο Άγγελος Τσακίρης σπούδασε Σχέδιο Μόδας, Δημιουργία & Στιλ στο Fashion Workshop Mod’Art International στην Αθήνα. Η μόδα για αυτόν ήταν πάντα κινητήριος δύναμη και απεριόριστη πηγή έμπνευσης.

 

 

 

Ενώ σπούδαζε ακόμα αλλά και μετά την αποφοίτησή του, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με βασικές προσωπικότητες της εγχώριας και ξένης σκηνής της μόδας.

Το 2017 παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή με κάψουλες με τίτλο «Alliberament» («Ελευθερία») εμπνευσμένη από πίνακες του Ισπανού ζωγράφου Joan Miro, χτίζοντας γρήγορα έναν πιστό οπαδό για το όραμά του.

 

 

 

 

 

 

Δύο χρόνια από την πρώτη του συλλογή, έχοντας αποκτήσει ανεκτίμητη τεχνική εμπειρία στη διαδικασία της παραγωγής ενδυμάτων, αποφάσισε να ιδρύσει το δικό του ατελιέ/εκθετήριο, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό, ολόλευκο, ψηλοτάβανο διαμέρισμα της Αθήνας του 1890.

Οι συλλογές του έχουν φωτογραφηθεί για μερικούς από τους πιο διάσημους τίτλους περιοδικών όπως: VOGUE GR, L’OFFICIEL Switzerland, VOTRE BEAUTÉ GR, GYNAIKA & InStyle GR.

A00297_edited.jpg

A00302_edited.jpg

19617_edited.jpg

Σημείο-σταθμός στην καριέρα του στάθηκε η φετινή συνεργασία με την Callista Crafts που ανέδειξε τη σχεδιαστική φιλοσοφία του για χειροποίητα κομμάτια που υμνούν τη διαχρονικότητα και όχι τις τάσεις.

Δείτε όλη την συλλογή για το φθινόπωρο / χειμώνα 2022-23 στο angelostsakiris.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top