skip to Main Content

Made in Greece η Αγροζύμη: Τραχανάς & ζυμαρικά με συνταγές & παράδοση 40 χρόνων

Σαράντα χρόνια ιστορία, μεράκι, εμπειρία, αγάπη έχουν μεταφραστεί σήμερα σε μία εταιρεία που παράγει αγνά, θρεπτικά προϊόντα με βάση το αλεύρι. Τραχανάς και ζυμαρικά σε διάφορες γευστικές παραλλαγές παράγονται με βάση τις παραδοσιακές συνταγές και τις μεθόδους που ακολουθούσε η εταιρεία στα πρώτα της βήματα.

Η Αγροζύμη ξεκίνησε τον πορεία της το 1969 από τον Γιώργο Μαρταβαλτζόγλου. Πρόσφυγας τότε από τη Μικρά Ασία, φτιάχνει στο χωριό του, στην Αραβησσό Γιαννιτσών, ένα φούρνο στον οποίο παρασκευάζει ψωμί και παραδοσιακές πίτες. Το 1974 την σκυτάλι παίρνει η δεύτερη γενιά, θέλοντας να εξελίξει ακόμα περισσότερο αυτή την προσπάθεια, αλλά και να εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης για το φούρνο κι έτσι στήνει έναν αλευρόμυλο και αλέθει το δικό της αλεύρι.

Ύστερα από μερικά χρόνια, το 1980, αυτός ο μικρός αλευρόμυλος μετατρέπεται σε μία οικοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων με βάση τα δημητριακά. Ανάμεσά τους το αποφλοιωμένο σιτάρι, το πλιγούρι και ο σταρένιος τραχανάς. Το εγχείρημά τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα η εταιρεία να κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα και στο χώρο των ζυμαρικών (χυλοπίτες,αλευρένιο τραχανά, κους-κους κ.τ.λ.).

 

Το 2003 πλέον η εταιρεία μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ, εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις της και τον παραγωγικό της εξοπλισμό. Ένα πράγμα όμως μένει ίδιο κι απαράλλαχτο, οι παραδοσιακές μέθοδοι και οι συνταγές.

 

Το 2010 κατασκευάζονται νέες εγκαταστάσεις στο 1ο χλμ. Αραβησσού-Γιαννιτσών και από το 2012 η παραγωγή μεταφέρεται σε καίνουριο εργοστάσιο.

Πλέον η Αγροζύμη έχει στον κατάλογο της περισσότερους από 60 κωδικούς προϊόντων, τα οποία ταξιδεύουν από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Ο παραδοσιακός τραχανάς της Αγροζύμης παράγεται σε 11 διαφορετικές παραλλαγές από εκλεκτό σιτάρι ή αλεύρι, ζυµώνεται µε φρέσκο αγελαδινό γάλα ή φρέσκο γιαούρτι, εµπλουτίζεται µε λαχανικά και µυρωδικά, αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες και µετατρέπει µία παραδοσιακή γεύση σε σύγχρονη γευστική απόλαυση και αφορµή για δεκάδες γαστρονοµικές δηµιουργίες. Μπορείτε να τον απολαύσετε ως απλή ζεστή σούπα, ως σούπα βελουτέ, ως γκουρµέ τραχανότο ή να αντικαταστήσετε το ρύζι με τραχανά σε δεκάδες μεσογειακές συνταγές.

Σιτάρι, γάλα και αυγό είναι τα υλικά που αποτελούν τη βάση της δημιουργίας των ζυμαρικών της Αγροζύμης. Στην κλασική εκδοχή τους ή με λαχανικά, μελάνι σουπιάς και καυτερή πιπεριά είναι το ίδιο απολασυτικά. Αν είστε πιο επιλεκτικοί με τη διατροφή σας τότε η σειρά των βιολογικών ζυμαρικών είναι φτιαγμένη για εσάς.

Αγροζύμη / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top