skip to Main Content

Μade in Greece η Βιολάντα: Από φούρνος στα Τρίκαλα το 1975, βιομηχανία μπισκότων με την ταχύτερη ανάπτυξη σε Ελλάδα & 30 χώρες του εξωτερικού

Η εταιρεία Βιολάντα έκανε εντονότερη την παρουσία της από τότε που αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική, επεκτείνοντας το δίκτυο διανομής των προϊόντων της και αυξάνοντας παράλληλα το brand awareness του σήματός της.

Εδώ και 4 περίπου χρόνια η εταιρεία έκανε το μεγάλο βήμα να περάσει από τη χύμα παραγωγή στο επώνυμο προϊόν, αυξάνοντας συνάμα τις εξαγωγές. Η μεγάλη αλλαγή έγινε όταν πρόχωρησε στη δημιουργία του νέου εργοστασίου της στα Τρίκαλα, επενδύοντας 3 εκατομμυρία ευρώ, κάτι που την έκανε να ανεβάσει σημαντικά τα μεγέθη της ετήσιας παραγωγής της.

Έτσι η Βιολάντα έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη Βιομηχανία Μπισκότων στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται στις επιχειρήσεις με τους πιο γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης διαθέτοντας προϊόντα σε περισσότερες από 30 χώρες.

Η ιστορία της ξεκινά από ένα συνοικιακό αρτοποιείο στα Τρίκαλα το 1975 από τον Κώστα Τζιωρτζιώτη, που ξεκίνησε από τον ταπεινό φούρνο του πεθερού του Μόδεστου Τσίνα. Σήμερα, εξελίσσοντας την ποικιλία των προϊόντων της, προσθέτοντας διάφορες γεύσεις και καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης, η Βιολάντα έχει φτάσει να παράγει περίπου 130 κωδικούς προϊόντων.

Σιγά σιγά την παραγωγή ποιοτικών αρτοσκευασμάτων και ψωμιού διαδέχθηκε η αγάπη της οικογένειας και το ταλέντο στην ζαχαροπλαστική μετατρέποντας τα παραπάνω συστατικά σε επιχειρηματική δραστηριότητα με ένα και μοναδικό όραμα, την δημιουργία και παραγωγή ποιοτικών, πρωτότυπων αλλά και παραδοσιακών γεύσεων σε κουλουράκια και μπισκότα, από συνταγές που είναι κληροδοτημένες από τις γιαγιάδες τους.

Η πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια είναι έντονα ανοδική στην ελληνική αγορά όπου αυξάνει εντυπωσιακά τους όγκους πωλήσεων, τόσο στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ όσο και στη μιρκή αγορά των περίπτερων, των μπακάλικων και των ψιλικατζίδικων. Οι αριθμοί αποδεικνύουν αυτή την εξέλιξη, καθώς η Βιολάντα Α.Ε. με τα 7 εκ. ευρώ πωλήσεις το 2012, έκλεισε την οικονομική χρήση του 2016 στα 9,3 εκ. ευρώ (ΕBITDA 1,9 εκ. ευρώ), με πρόβλεψη της εταιρείας για 12,5 εκ. ευρώ τζίρο το 2017.

Τα υπερσύγχρονα εργοστάσια της εταιρείας βρίσκονται αφενός το πρώτο στο 6ο χλμ Τρικάλων – Καρδίτσας στα Τρίκαλα και αφετέρου το δεύτερο στο 12ο χλμ Τρικάλων Λάρισας σε ιδιόκτητες εκτάσεις 55.000 μ2 όπου στεγάζονται οι πλήρως καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει δύο κέντρα διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία εξυπηρετούν 79 τοπικά κέντρα διανομής και χιλιάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Οι εξαγωγές της εταιρείας αντιπροσωπεύουν το 20% περίπου των πωλήσεων μας και ο στόχος είναι σύντομα να ξεπεράσουν το 30%. Ήδη τα μπισκότα Βιολάντα ταξιδεύουν σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία με τα μπισκότα FULL 45, τα μπισκότα Bianca και τα μπισκότα κρέμας να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Στην Ελλάδα οι πιο εμπορικοί κωδικοί είναι τα μπισκότα βρώμης.

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα της εταιρείας σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά νέους κωδικούς και να προσθέσει και νέες κατηγορίες προϊόντων. Ήδη έχει λανσάρει τις μπάρες βρώμης και τα cookies Full 45 με γιαούρτι, που έλαβαν θερμής υποδοχής από το καταναλωτικό κοινό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top