skip to Main Content

Made in Greece η ΔΩΔΩΝΗ: Πρώτη στην ΠΟΠ φέτα στην Ελλάδα & παγκοσμίως – Εξαγωγές σε 47 χώρες

Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι μία εταιρεία ζωοδότης για την Ήπειρο και κορυφαία στα τυροκομικά προϊόντα στην Ελλάδα. Με ιστορία που κρατά πολλές δεκαετίες πίσω και με μία πορεία έντονη με επιτυχίες και εμπόδια έχει κατορθώσει να αποτελεί σήμερα τον leader στην ΠΟΠ φέτα στην Ελλάδα και πλέον κατέχει την πρώτη θέση και παγκοσμίως.

Είναι μία εταιρεία που βασίζεται στην παράδοση. Καθημερινά συλλέγει από τα πλέον απομακρυσμένα χωριά το φρέσκο γάλα ντόπιων κτηνοτρόφων και το προϊόν ταξιδεύει ως πρεσβευτής της χώρα μας σε όλο τον πλανήτη.

Η ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στα Ιωάννινα το 1963. Τότε ήταν μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, συλλέγοντας αγελαδινό γάλα από μικρές φάρμες της περιοχής. Η ΔΩΔΩΝΗ αποτελούνταν από τις 6 ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών της Ηπείρου.

Η πορεία της συνεχούς ανάπτυξής της βασίστηκε στις πολύ δυνατές μακροχρόνιες σχέσεις με τους παραγωγούς της Ηπείρου, καθώς και στην καθιέρωση των πλέον υψηλών προτύπων ποιότητας στην τυροκομία και στο σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, εστιάζοντας πάντα στις ανάγκες και τις προτεραιότητες του καταναλωτή.

Σε ετήσια βάση επεξεργάζεται 70.000 τόνους αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα, 100% ελληνικό, παράγοντας 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών προϊόντων με 80 ξεχωριστά είδη, μεταξύ των οποίων η πασίγνωστη φέτα, το φρέσκο γάλα, το γιαούρτι, τα σκληρά αγελαδινά τυριά, το γαλοτύρι, το βούτυρο και πολλά άλλα που περιλαμβάνονται στην ευρεία γκάμα των προϊόντων της.

Top προϊόν της η φέτα ΠΟΠ. Φτιάχνεται από 100% ελληνικό παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, που φτάνει καθημερινά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τα πιο απομακρυσμένα βοσκοτόπια.

Με μοναδική γεύση, η φέτα ΔΩΔΩΝΗ είναι παγκόσμια αναγνωρισμένη για την υψηλή της ποιότητα. Γι’ αυτό και έχει κερδίσει πολλά εγχώρια και διεθνή βραβεία, αλλά και μια καθημερινή θέση στα περισσότερα ελληνικά – και όχι μόνο – τραπέζια.

Σημαντικοί σταθμοί σε αυτή την πορεία υπήρξαν η επένδυση για την εγκατάσταση και τη λειτουργία μιας από τις μεγαλύτερες στο κόσμο υπεραυτόματης γραμμής παραγωγής φέτας. Η καινοτομία του εγχειρήματος αποτυπώνεται με το σήμα της εταιρείας να χαράσσεται ως ανάγλυφο πάνω στο τυρί, αποτελώντας έτσι ένα σήμα κατατεθέν, αναγνωρίσιμο από τους καταναλωτές που πιστοποιεί τη γνησιότητα της γεύσης ΔΩΔΩΝΗ.

Η ΔΩΔΩΝΗ σήμερα

Με τα χρόνια η ΔΩΔΩΝΗ έχει εξελιχθεί κι έχουν αλλάξει πολλά, κυρίως στο διοικητικό κομμάτι. Έπειτα από αρκετές μέρες εντάσεων και αντιδράσεων από συνεταιριστές και τοπικούς παράγοντες, η εταιρεία προχώρησε τη διαδικασία της εξαγοράς. Ο Γιάννης Βιτάλης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, ήταν το πρόσωπο, το οποίο γνωρίζοντας πολύ καλά την αγορά και τις ανάγκες τις εταιρείας, πρότεινε την εξαγορά της. Σήμερα γενικός διευθυντής είναι ο Ολλανδός Τομ Σίπερς και πρόεδρος του Δ.Σ. ο Ιρλανδός Μάικλ Ο’ Νιλ.

Το ενδιαφέρον της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ σήμερα εντείνεται όσον αφορά σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός. Ήδη η εταιρεία έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αυξήσει κατά 40% τις εξαγωγές της. Τυριά και γιαούρτια της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη φιγουράρουν σε καταστήματα της Γκάνας, της Σιγκαπούρης, του Άγιου Μαυρίκιου, της Χιλής, αλλά και της Ευρώπης, όπως στην Γερμανία που το 2016 ίδρυσε θυγατρική της.

Η ελληνική εταιρεία κατακτά και την Ινδία

Φέτος, η ΔΩΔΩΝΗ συμμετείχε για πρώτη φορά στην διεθνή έκθεση Food India που διοργάνωσε η Sial, από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2018, στο Νέο Δελχί.

Η εταιρεία διαθέτει ισχυρή παρουσία στην αγορά της Ινδίας τα τελευταία 10 χρόνια, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου συνεργατών στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μεγάλες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου και πολυτελή ξενοδοχεία. Όλα αυτά τα χρόνια έχει κατορθώσει να χτίσει ένα ισχυρό όνομα, κατέχοντας πλέον την 1η θέση στην αγορά της φέτας Π.Ο.Π.

Στην έκθεση Food India by Sial, η ΔΩΔΩΝΗ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τόσο σε επαγγελματίες, όσο και στο ευρύ κοινό μερικούς από τους δημοφιλέστερους κωδικούς προϊόντων που εξάγει σε 47 χώρες παγκοσμίως. Με ναυαρχίδα τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ, η εταιρεία φιλοξένησε στο περίπτερό της καινοτόμα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως η φέτα σε κύβους, καθώς και άλλα αγαπημένα 100% ελληνικά προϊόντα όπως το κατσικίσιο τυρί και η βαρελίσια φέτα, τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιανεμπορίου και της εστίασης, αλλά και των καταναλωτών που επισκέφτηκαν το περίπτερο.

Η Sial αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες, διεθνείς εκθέσεις που ειδικεύεται στη βιομηχανία μεταποίησης τρόφιμών και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Φέτος, η Food India by Sial πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε έναν υπερσύγχρονο χώρο 5.000 τετραγωνικών μέτρων, με περισσότερους από 8.500 επισκέπτες και παραπάνω από 250 εκθέτες που προέρχονταν από 15 χώρες.

Ο κ. Βασίλης Βροχίδης, Διευθυντής Εξαγωγών της ΔΩΔΩΝΗ δήλωσε: «Η παρουσία της ΔΩΔΩΝΗ στην έκθεση Food India by Sial, αποτελεί σταθμό για την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, επισφραγίζοντας δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά της Ινδίας. Ως πρεσβευτές της ελληνικής γεύσης και διατροφής στο εξωτερικό και με ναυαρχίδα τη φέτα στη ΔΩΔΩΝΗ, κύριο μέλημά μας αποτελεί η εξαγωγή ποιοτικών 100% ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων που ξεχωρίζουν για τη μοναδική ποιότητα, την πλούσια γεύση και την αυθεντικότητά τους στις διεθνείς αγορές. Η συμμετοχή της ΔΩΔΩΝΗ σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες εκθέσεις παγκοσμίως, μας βοηθά να παρουσιάσουμε τα αυθεντικά, ελληνικά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ σε ένα διευρυμένο κοινό που απαρτίζεται τόσο από επαγγελματίες όσο και από καταναλωτές, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική μας και δίνοντάς μας την ευκαιρία να συστήσουμε περαιτέρω τη Γεύση της ΔΩΔΩΝΗ σε διεθνές επίπεδο».

 

 

 

Website: dodoni.eu/el
Facebook: @Dodoni.SA
Instagram: @dodoni.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top