skip to Main Content

Made in Greece η Eolia Natural Cosmetics: Ιστορία ενός αιώνα από την οικογένεια Καραχανίδη στην Σπάρτη – Μας χαρίζει ελιές, βότανα, παστέλι & καλλυντικά φτιαγμένα από super foods

Η σχέση που έχουμε οι γυναίκες με τα προϊόντα περιποίησης είναι γνωστή. Καμία δεν μπορεί να αντισταθεί σε προϊόντα που έχουν αποδεδειγμένα ευεργετικές ιδιότητες κι ενισχύουν τη λάμψη και την ομορφιά, αυτό που τελικά αποζητά καθεμία από εμάς. Η Sparta Goods είναι η εταιρεία η οποία έχει διεισδύσει στην ψυχοσύνθεση όλων των γυναικών και έχει φροντίσει να τους χαρίσει μία σειρά φυτικών προϊόντων με βάση το ελαιόλαδο που καλύπτουν σε βάθος κάθε τους ανάγκη.

Γιατί από πίσω υπάρχει μία ιστορία, αλλά και μία εμπειρία 100 χρόνων στην εμπορία ελαιολάδου και βρωσίμων ελαιών. Επομένως όταν κάτι το γνωρίζεις καλά ξέρεις και να το αξιοποιείς με τον πιο θετικό και αποδοτικό τρόπο για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η εταιρία, αξιοποιώντας αυτήν την εμπειρία από τους δικούς της ελαιώνες αλλά και ελαιόλαδο από την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, δημιούργησε δύο brands. Η «Eolia» παράγει ελιές (Καλαμών και τσακιτσές), προϊόντα περιποίησης σώματος με βάση το ελαιόλαδο, το βαλσαμέλαιο και αρωματικά βότανα (σαπούνια και κρέμες σώματος) κεραλοιφές και lip balm βαλσαμελαίου με αρωματικά βότανα, αλλά και τα βότανα EOLIA (ρίγανη, χαμομήλι, τσάι του βουνού, φασκόμηλο). Όλα τα προϊόντα δημιουργούνται πατώντας στην παράδοση και σε μυστικές συνταγές της προγιαγιάς Βασιλικής Καραχανίδη.

 

Όσο για το δεύτερο brand, αυτό είναι το “Threpsis Super Food» με δύο μοναδικά προϊόντα. Το μοναδικό 100% φυσικό άλειμμα με σούπερ τροφές (spread) με μέλι, γκότζι μπέρι, ιπποφαές, κανέλα Κεϋλάνης και μαστίχα Χίου «Threpsis superfood -Γεύση ζωής», και το νέο «Παστέλι με Threpsis superfood».

Η εταιρεία επενδύει στην καινοτομία και θέλοντας να φέρνει πάντα νέα προϊόντα στην αγορά δουλεύει με προσήλωση σε αυτόν τον στόχο. Εξ ου και η ένωση των δύο brands («Eolia» και «Threpsis Super Food») για την ενίσχυση της δυναμικής των προϊόντων της, που οδήγησε σε ένα ολοκαίνουργιο προϊόν, το Threpsis Eolia που ενώνει δύο από τα top super foods της αγοράς, το αγουρέλαιο και το ιπποφαές, σε ένα έλαιο σούπερ ενυδατικό. Το Threpsis Eolia, όπως προδίδει και το όνομά του, περιέχει τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τις βιταμίνες εκείνες που συμβάλλουν στη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι εντελώς φυσικά, δεν τεστάρονται σε ζώα και έχουν ως βάση το ελαιόλαδο, το βαλσαμέλαιο και το κερί μέλισσας από τη Λακωνία, τη Μάνη και τον Ταΰγετο. Εδώ πρόκειται περί ενός μαγικού παντρέματος φύσης, παράδοσης και καινοτομίας, που έχει φέρει το επουέλεσμα που βλέπουμε σήμερα στα προϊόντα.

Η ιστορία της εταιρείας άρχισε να γράφεται το 1930, οπότε και ξεκίνησε και η παραγωγή ελιών και ελαιόλαδου στην Λακωνία. Τα ηνία της ανάπτυξης πλέον της εταιρείας έχει η τέταρτη γενιά της οικογένειας Καραχανίδη από τη Σπάρτη και με τον Ανανία Καραχανίδη στο τιμόνι ρίχνει όλο το βάρος της προσοχής της στην καινοτομία, παράγοντας και διανέμοντας τα προϊόντα της στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. 

 

Διονυσίου Σολωμού 29, Μεταμόρφωση Αττικής
Τηλ. 2108212800, 6937509320 / Email: info@eoliacosmetics.gr
www.spartagoods.gr
Ιnstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top