skip to Main Content

Made in Greece η Ioanna Kourbela: Τέχνη & φύση πηγές έμπνευσης στις δημιουργίες με δέρμα, χειροποίητο κέντημα της νέας συλλογής «Ο Απόηχος των Τόξων»

Η Ιωάννα Κουρμπέλα επανέρχεται με τη νέα συλλογή της για το φθινόπωρο/χειμώνα 2018-2019, που έχει ονομάσει  «Ο Απόηχος των Τόξων» (Arch Echoes).

Πρόκειται για μία prêt-à-porter de luxe collection, που αποκαλύπτει τη δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ ενδύματος και τέχνης.

Εμπνευσμένη από τις διάφορες μορφές τέχνης, αλλά και από την ίδια τη φύση, τα στοιχεία αυτά μετουσιώνονται σε δημιουργίες μοναδικής σχεδιαστικής γραμμής.

Η νέα συλλογή είναι αφιερωμένη στη γυναίκα που οδηγήθηκε από τις εσωτερικές της φωνές, σε μια προσωπική αλλά και πανανθρώπινη υπέρβαση. Η Jeanne D’Arc είναι πηγή έμπνευσης σε μία συλλογή που προβάλλει τη θηλυκότητα και παίζει με τα νήματα, τα δέρματα, τα χειροποίητα κεντήματα και τις μεταλλικές λεπτομέρειες.

Η χρωματική παλέτα της συλλογής θυμίζει την αντίθεση των χρωμάτων της αρχιτεκτονικής ενάντια σε αυτά των έργων τέχνης. Renaissane Violet, Ether και μαύρο πρωταγωνιστούν, ενώ το μαύρο και οι κοντινοί του τόνοι έχουν μια σχεδόν φυσική ικανότητα να φέρνουν στο προσκήνιο τα υπόλοιπα χρώματα της συλλογής.

Η Ioanna Kourbela Collection συνθέτει μια συλλογή σχεδιαστικής έκφρασης, αποτελώντας ένα καλλιτεχνικό έργο για τη σύγχρονη γυναίκα. Με βασική αρχή την καινοτομία στο σχεδιασμό, την υπεύθυνη παραγωγή σε συνθήκες «αειφόρου» ανάπτυξης αποκλειστικά στην Ελλάδα, την αγάπη για τις φυσικές πρώτες ύλες, η συλλογή αντανακλά τη φιλοσοφία Ioanna Kourbela στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

WHO IS WHO

Ιωάννα Κουρμπέλα

Ιωάννα Κουρμπέλα

Με σπουδές σχεδίου μόδας, ενδυματολογίας και σκηνογραφίας, και όραμα να αλλάξει «την εικόνα που βλέπουμε σταματημένοι στο φανάρι», η Ιωάννα Κουρμπέλα πρότεινε για πρώτη φορά το 2003, μία ανατρεπτική αντίληψη μόδας, κράμα απλότητας και θεατρικότητας, ασφάλειας και ελευθερίας. To 2016 κέρδισε το Emerging Designer Award στη διεθνή έκθεση Pure London.

Ξεκινώντας από διαφορετικές εμπνεύσεις, σήμερα παρουσιάζει pret–a–porter συλλογές, αλλά και μία αναπάντεχη haute couture νυφική συλλογή. Παράλληλα σχεδιάζει κοστούμια για σημαντικές παραστάσεις και performance art.

 

 

 

 

 

 

Οι δημιουργίες διατίθενται στο Ioanna Kourbela Flagship Store (Χατζημιχάλη 12, Πλάκα, +30210 3224591) και ηλεκτρονικά στο www.ioannakourbela.com αλλά και σε επιλεγμένα σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Website: ioannakourbela.com/el
Facebook: @IoannaKourbelaDesignerBrand
Instagram: @ioanna_kourbela

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top