skip to Main Content

Μade in Greece η Irede De Portu: Δεν είναι μία ακόμη σειρά χειροποίητων υποδημάτων & τσαντών – Είναι κομψοτεχνήματα!

Πόσο λατρεύουμε τα παπούτσια και τις τσάντες και πόσο λατρέυουμε να ανακαλύπτουμε νέα σχέδια και νέους σχεδιαστές που η δουλειά τους μιλάει από μονή της και δεν χρειάζονται πολλά λόγια και περιττές συστάσεις. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η σχεδιάστρια Ίριδα Ντεπόρτου, η οποία δεν δημιουργεί απλώς μία ακόμα σειρά χειροποίητων υποδημάτων και τσαντών. Αξιοποιεί σχολαστικά τις γνώσεις της, την φαντασία της και τα υλικά που έχει στα χέρια της, επιμελούμενη όλα τα στάδια, από τον σχεδιασμό έως την παραγωγή, για να μας παρουσιάσει μοναδικές δημιουργίες.

Η Ίρις Ντεπόρτου πειραματίζεται και δεν εφησυχάζει ποτέ, δεν θα την ακούσεις να λέει ποτέ ότι άγγιξε το τέλειο, θα προσπαθεί, θα βάζει πάθος και θα δημιουργεί συνεχώς όλο και περισσότερα κομμάτια, όλο και πιο σύγχρονα κι ολοκληρωμένα σχέδια.

Με καταγωγή από την Ελλάδα και την Ιταλία, η Ίρις σπουδάζει Fashion Design στο Central Saint Martins του Λονδίνου και στο Istituto Marangoni του Μιλάνου. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, επιστρέφει στην Αθήνα και τελειοποιεί τις γνώσεις της στον Σχεδιασμό και την Κατασκευή Υποδημάτων με δάσκαλο τον Απόστολο Κουλουμάση. Έχοντας κερδίσει σημαντική εμπειρία στη δημιουργία χειροποίητων παπουτσιών, νιώθει πια έτοιμη να ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι και να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Το 2015, η ιδέα γίνεται πράξη και το showroom-εργαστήριό της στην περιοχή του Ψυρρή είναι πια γεγονός.

Το πολυπολιτισμικό της υπόβαθρο, μία μείξη εκλεπτυσμένης ελληνικής αισθητικής, «ζωηρού» ιταλικού πνεύματος και αγγλικής μεθοδικότητας, μεταφράζεται σε ένα premium brand σχεδιασμένο ώστε να προσελκύει το hip αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο.

Η Ίρις πιστεύει εξίσου στη δυναμική των υποδημάτων και των αξεσουάρ. Γι’ αυτό και δεν έχει μείνει μόνο στα παπούτσια, αλλά έχει δημιουργήσει και μοναδικές τσάντες. Περίτεχνα υφάσματα και πολυτελή δέρματα παίρνουν στα χέρια της μορφή all day σακιδίων πλάτης, κομψών clutches και ιδιότυπων design τσαντών ώμου που ξεχωρίζουν για τη μείξη υλικών και τις αξιοσημείωτες λεπτομέρειές τους. Ακόμα και το εσωτερικό μίας τσάντας με τη aztec φόδρα, το γεωμετρικό χερούλι και το logo του brand προσαρμοσμένο επάνω στις ραφές μετουσιώνουν την avant garde αισθητική σε κομψοτεχνήματα.

Πλήθος χρωμάτων και ένας συνδυασμός διαφορετικών υφών επικρατούν στις δημιουργίες της, οι οποίες ξεχωρίζουν για την πληθωρικότητα, αλλά όχι την υπερβολή. Το σύνολο της παραγωγής της αποτελείται από 7 σχέδια, 5 γυναικεία και 2 ανδρικά, κατασκευασμένα από άριστα δέρματα ελληνικής και ιταλικής προέλευσης, ιδιαίτερα ισπανικά υφάσματα και τις κορυφαίες σόλες του κόσμου. Κάθε σχέδιο από τη συλλογή της Iride επαναλαμβάνεται μόλις σε 10 αντίτυπα, διατηρώντας τη μοναδικότητά του και αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως η υποδηματοποιία είναι τέχνη, αρκεί να εμφυσήσεις ζωή στην πρώτη ύλη.

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Η Ίρις εκτός από τα βασικά σχέδια που μας παρουσιάζει η ίδια περιμένει και τις δικές μας ξεχωριστές παραγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί της, να μοιραστούμε μαζί της τις σκέψεις μας και τις ιδέες μας κι εκείνη να υλοποιήσει αυτό ακριβώς που έχουμε στο μυαλό μας. Πρόκειται για μια ολιστική εμπειρία κατά την οποία παρακολουθούμε την τέχνη της υποδηματοποιίας, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωση του παπουτσιού βήμα-βήμα. Έτσι θα αποκτήσουμε το δικό μας μοναδικό παπούτσι φτιαγμένο ειδικά για εμάς!

Showroom: Παλλάδος 24-26, Ψυρρή – Αθήνα, 210 325 5119
Wedsite: Iride De Portu
Facebook: @iridedeportu
Instagram: @iridedeportu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top