skip to Main Content

Made in Greece η Organic Islands – Ο Νίκος & η Ερρίκα άφησαν την Αθήνα & δημιουργούν στη Νάξο: Λουκούμι φλισκούνι, υποβρύχιο βανίλια, λεβάντας, μπισκότα από αρωματικά φυτά & βότανα

Ένας λάτρης της ελληνικής φύσης, ένας εραστής της εύφορης γης της και των προϊόντων της, ο Νίκος Χατζηανδρέου, αφήνει έτσι απλά την καριέρα του ως σύμβουλος σε δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες παροχής οικονομικών και επιχειρηματικών συμβουλών, για να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα και να απορροφήσει όλη τη χαρά και την ενέργεια που αποκτούσε κάθε φορά που βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο.

Η απόφαση να μετακομίσει οικογενειακώς στον τόπο καταγωγής του, ήταν οριστική. Στο χωριό Σαγκρί, μία περιοχή που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κυκλαδίτικου νησιού, άρχισε να αξιοποιεί τα οικογενειακά κτήματα, καλλιεργώντας πιστοποιημένα οργανικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Η ιδέα προέκυψε μετά από αρκετή έρευνα και μελέτη για τη δημιουργία μιας καλλιέργειας με ενδιαφέρον και προοπτικές ανάπτυξης. Αυτομάτως εστίασε το ενδιαφέρον του στα βότανα κι αυτό γιατί έμοιαζε ιδανική επιλογή που ευδοκιμούσε στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, καθώς και στα χαρακτηριστικά των νησιώτικων εδαφών.

Ήθελε όμως να είναι καλά προετοιμασμένος γι’ αυτό το νέο εγχείρημα στη ζωή του. Γι’ αυτό και έψαξε πολύ, συμμετείχε σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις βιολογικών τροφίμων, επισκέφθηκε μονάδες επεξεργασίας και εκχύλισης αρωματικών βοτάνων, έκανε πολλές συζητήσεις με επαγγελματίες παραγωγούς και τελικά το 2010 ένιωσε έτοιμος για την ίδρυση της Organic Islands, μαζί με τη σύζυγό του Ερρίκα Δαρδάγου, με αντικείμενο την παραγωγή και μεταποίηση οργανικών-βιολογικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων.

Ξεκίνησε πρώτα με το μελισσόχορτο, καλύπτοντας 12 στρέμματα καλλιέργειας και μέχρι τα τέλη του 2012 πρόσθεσε άλλα επτά διαφορετικά είδη: λεβάντα, ύσσωπο, φασκόμηλο, θυμάρι, φλισκούνι, ρίγανη και δενδρολίβανο. Σήμερα, έχει προσθέσει κι άλλα. Αργά και σταθερά η παραγωγή άρχισε να σταθεροποιείται, το κοινό άρχισε να γνωρίζει και να εμπιστεύεται τα προϊόντα του και ως εκ τούτου αυξήθηκε και η δυναμική της εταιρείας. Η καλλιεργήσιμη έκταση αυξήθηκε στα 30 και πλέον στρέμματα και κατασκευάστηκε μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας βοτάνων, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση.

Σύντομα ήρθαν και οι διακρίσεις για την ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας. Το 2014 είχε παρουσία σε 60 σημεία πώλησης σε 10 νησιά των Κυκλάδων και είχε συνάψει μία σημαντική συνεργασία με την αλυσίδα φυτικών καλλυντικών Κorres, την οποία τροφοδοτούσε με πρώτη ύλη.

Οι συμμετοχές της εταιρείας σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και βιολογικών προϊόντων στο εξωτερικό  ήταν όλο και συχνότερες, πράγμα που της έδωσε τη δυνατότητα να την γνωρίσουν οι ξένες αγορές και να εμπιστευθούν τα προϊόντα της, τα οποία έφθασαν ως τη Δανία, τη Γερμανία και την Αυστραλία.

Με μία τέτοια επιτυχημένη πορεία όμως θα ήταν παράξενο η Organic Islands να έμενε μόνο στην παραγωγή βοτάνων. Αντίθετα προχώρησε και στη δημιουργία σειράς άλλων προϊόντων με βάση τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση και η καινοτομία πάνε μαζί.

Εξαιρετικό είναι το λουκουμάκι με φλισκούνι, ένα παραδοσιακό γλυκό των Κυκλάδων αποκτά μια νέα διάσταση από την Organic Islands και διεκδικεί επάξια μια θέση στα ράφια της παγκόσμιας αγοράς. Ως ένα προϊόν υψηλής γαστρονομίας το λουκούμι αυτό έχει κερδίσει αστέρια  Great Taste, όπως και το αντίστοιχο με δεντρολίβανο. Δοκιμάστε όμως και τη βανίλια λεβάντας, το παραδοσιακό δηλαδή υποβρύχιο με αιθέρια έλαια λεβάντας που θυμίζει έντονα τα παιδικά μας χρόνια. Εξαιρετικά και τα αρωματικά μπισκότα λεβάντας, όπως και τα αφεψήματα με τα ελληνικά βότανα, που είναι κυριολεκτικά το κάτι άλλο.

Βρείτε τα προϊόντα Organic Islands σε επιλεγμένα καταστήματα ανά την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της εταιρείας, όπως και στο facebook ή το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top