skip to Main Content

Made in Greece η Condito: Οι ελληνικές μουστάρδες, κέτσαπ, μαγιονέζες παράγονται στη Θεσσαλονίκη από δύο οικογένειες

Η εταιρεία Condito, είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες βιομηχανικής παραγωγής, τυποποίησης και διάθεσης προϊόντων μουστάρδας, κέτσαπ, μαγιονέζας και σαλατών στη χώρα μας.

Έχει μία ιστορία που ξεκινά από το 1979 και η παρουσία της στο χώρο είναι συνεχώς ανοδική. Αναπτύσσοντας συνεχώς τη δραστηριότητά της, κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές συνεργασίες στο χώρο του Food Service (Ho.Re.Ca), στο λιανεμπόριο, στις εξαγωγές και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (Private Label) κι έτσι σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους εγχώριους ηγέτες στον κλάδο των τροφίμων.

Ουσιαστικά η πορεία της Condito ξεκίνησε το 2001 από τη συγχώνευση των εταιριών του Χρήστου Μωραΐτη και του Παύλου Παπαδόπουλου. Η ξεχωριστή διαδρομή των δύο επιχειρηματιών στον κλάδο των τροφίμων ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ το επιστέγασμα της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ τους υπήρξε η συνένωση των δυνάμεών τους το 1999. Το brand name Condito, που αρχικά ανήκε στην οικογένεια Παπαδόπουλου και σε ελεύθερη μετάφραση από τα λατινικά σημαίνει «εμπλουτισμός γεύσεων», διατηρήθηκε και δόθηκε στο νέο επιχειρηματικό εγχείρημα.

Δέκα χρόνια μετά, η Condito έκανε ένα άλλο σημαντικό βήμα, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της Ξηροί Καρποί Μακεδονίας (με ετήσια παραγωγή 1.000 τόνων ξηρών καρπών). Στόχος να ενταχθεί σε ένα νέο πεδίο δραστηριότητας και το κατάφερε με επιτυχία.

Σήμερα τα ηνία αναλαμβάνει και η δεύτερη γενιά των δύο οικογενειών, η οποία, φροντίζει με φρέσκιες ιδέες να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της επιχείρησης. Οι Κωνσταντίνος και Μαρία Μωραΐτη και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, μεγαλωμένοι με το επιχειρείν στο αίμα τους, επενδύουν στις νέες τεχνολογίες και την έρευνα δίνοντας ώθηση στη δημιουργία νέων, καινοτόμων προϊόντων.

Το 2011, έρχεται μία ακόμη μεγάλη επιχειρηματική κίνηση. Η Condito δημιούργησε τη Gristiren που δραστηριοποιείται στην παραγωγή φυτικών αναπληρωμάτων τυριού, ακολουθώντας την τάση στην παγκόσμια αγορά. Η Gristiren είναι μια αμιγώς (97%) εξαγωγική εταιρία με ετήσια παραγωγή 5.500 τόνων.

Η Condito αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κλάδο της παραγωγής μουστάρδας, κέτσαπ, μαγιονέζας, σαλατών και παραδοσιακών ελληνικών αλοιφών (11.500 τόνοι ετησίως). Η έδρα της είναι στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, εξυπηρετώντας τόσο την αγορά Ho.Re.Ca όσο και τη λιανική (επώνυμα και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σήμερα, έχοντας εδραιωθεί στο χώρο, η Condito σχεδιάζει το επόμενο βήμα. Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις για υγιεινή διατροφή, στρέφεται στην έρευνα για την ανάπτυξη ασφαλών και υγιεινών προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ειδικών τμημάτων της αγοράς. Στα άμεσα σχέδιά της είναι και η ανάπτυξη προϊόντων για παιδιά.

 

 

 

 

 

 

 

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top