skip to Main Content

Made in Greece ο καφές Draculi : Ο αυθεντικός ελληνικός & Σμυρναίικος της οικογένειας Δρακούλη με 90 χρόνια ιστορίας, σύνθετο άρωμα & ξεχωριστή γεύση

Στο MadeinGreece.news έχουμε μεγάλη χαρά να παρουσιάζουμε ελληνικά brands που κρύβουν μία σπουδαία ιστορία πίσω τους, πόσω μάλλον όταν αυτή μετρά και 90 χρόνια! Αναφέρομαστε φυσικά στον Ελληνικό και Σμυρναίικο καφέ της οικογένειας Δρακούλη που εδώ και 3 γενιές δημιουργεί με αγάπη και μεράκι εκλεκτά χαρμάνια.

Όλα ξεκίνησαν από τη Σμύρνη και την Μικρά Ασία από τον Σμυρνιό τεχνίτη του καφέ παππού Ιάκωβο. Ο 18χρονος τότε Ιάκωβος Δρακούλης, με τον διωγμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας το 1922 εγκαθίσταται στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Το 1925 και αφού είχε μάθει καλά τη δουλειά σε ένα από τα μεγαλύτερα καφεκοπτεία της Σμύρνης ανοίγει το πρώτο του καφεκοπτείο.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1952, αγοράζει και εγκαθιστά τα πρώτα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα επεξεργασίας ελληνικού καφέ, δηλαδή ένα καβουρντιστήρι και έναν μύλο άλεσης. Την ίδια χρονιά ο γιος του Ντίνος, απ την ηλικία των έξι ετών μαθαίνει κοντά στον πατέρα του τα μυστικά της τέχνης του καφέ, αναλαμβάνοντας το 1970 τα ηνία της επιχείρησης.

Μετέπειτα και μέχρι και σήμερα η δουλειά πέρασε στον οραματιστή εγγονό Ιάκωβο Δρακούλη. Μία οικογενειακή ιστορία που εξελίσσεται δυναμικά, διατηρώντας αλώβητη την «από πάππου προς πάππου» παράδοση, την οποία συνδυάζουν με την λογική ενός boutique εργαστηρίου χειροποίητου καφέ, που όμως ακολουθεί όλες τις εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας.

Χρονολογία – ορόσημο το 1987, όταν ο Ντίνος έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα παράγοντας αυθεντικό espresso με ελληνικό DNA. Το πρώτο χαρμάνι ήταν αποτέλεσμα αδιάκοπων πειραματισμών και μεγάλης επιμονής. Το 2004 ήταν χρόνια σταθμός για την επιχείρηση αφού εκσυγχρονίζεται πλήρως με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής. Τότε ξεκίνησε και η λειτουργία της πρώτης σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας espresso στην Ελλάδα. Εκεί με τα πιο σύγχρονα πια μέσα σχεδιάζει την επόμενη γενιά espresso.

Το 2007 δημιουργείται το TUSSO Espresso Concept το οποίο διακρίνεται το 2008 στα Ermis Design Awards και την επόμενη χρονιά το νέο-αφιχθέν προϊόν της σειράς, TUSSO Chocolate, κερδίζει το βραβείο ανωτάτης ποιοτικής διάκρισης με 3 αστέρια από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας iTQi, στο Βέλγιο.

Σήμερα ο TUSSO, προσφέρεται σε επιλεγμένα καφέ σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ κατακτά σταθερά και με ανοδικά βήματα ακόμη και τους πιστούς στο τσάι Λονδρέζους.

Τα προϊόντα της εταιρείας, αναπτύσσονται στις σειρές «SO!”, Tusso Office System και Tusso Profesional (εσπρέσο, φίλτρου, σοκολάτα), ενώ την ελληνική παράδοση εκπροσωπεί ο «Σμυρναίικος» με ένα χαρμάνι από 7 κορυφαίες ποικιλίες καφέ.

Δίνοντας μεγάλη προσοχή στην ελεγμένη ποιότητα της πρώτης ύλης (του πράσινου καφέ), η εταιρεία Draculi Coffee χτίζει γερές σχέσεις με έμπιστους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται επί σειρά δεκαετιών. Η ταξινόμηση των ποικιλιών γίνεται σ’ ένα υπερσύγχρονο σιλό χωρητικότητας 20 τόνων με 20 διαμερίσματα που δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παραγωγής διαφορετικών και ιδιαίτερα πολύπλοκων χαρμανιών, με ενσωματωμένο σύστημα προκαθαρισμού για έναν καφέ 100% καθαρό, γνήσιο, απολαυστικό, που συναρπάζει όσους τον δοκιμάσουν.

Με σταθερά πλέον βήματα η έχει κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στη διεθνή αγορά φτάνοντας μέχρι τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία αλλά και την Κίνα.

Τα προϊόντα βρίσκονται σε επιλεγμένες καφετέριες και καταστήματα Delicatessen.

Draculis Coffee
Εργοστάσιο: Αλιβέρι, τ.κ. 34500
Κεντρικά Γραφεία: Βορείου Ηπείρου 4,  12241, Αιγάλεω
Tηλ. +30 210 5620334
info@draculi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top