skip to Main Content

Made in Greece o οίκος Parthenis: Μεταξωτά καφτάνια, μαντήλια Σουφλίου, μαγιό, πετσέτες θαλάσσης & αξεσουάρ σε μία limited συλλογή σε συνεργασία με τον David Downton

Mια νέα, άκρως καλοκαιρινή resort συλλογή από μεταξωτά καφτάνια και μαντήλια Σουφλίου, μαγιό, πετσέτες θαλάσσης, πουκάμισα και αξεσουάρ για γυναίκες και άνδρες μας παρουσιάζει για φέτος το καλοκαίρι ο ιστορικός κι αγαπημένος οίκος Parthenis.

Δεν είναι όμως τόσο απλό. Το δημιουργικό πνεύμα και οι φρέσκες ιδέες της Ορσαλίας Παρθένη συναντούν το μεγαλείο του fashion illustrator David Downton και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Δύο μεγάλα, δημιουργικά μυαλά ενώνουν τις δυνάμεις και δημιουργούν από κοινού μία μοναδική συλλογή που εμπνέει ελληνικό καλοκαίρι, ήλιο, θάλασσα, άμμο και αλάτι.

 

Η λιτή κομψότητα που χαρακτηρίζει χρόνια τώρα τον οίκο Parthenis συναντά το δαιμόνιο σχεδιασμό και τη δυναμική του David Downton σε έναν άψογο συνδυασμό. Κομψές και αέρινες γραμμές, χωρίς υπεροβολλές και περιτούς θορύβους κάνουν τη διαφορά και αφήνουν το χαρακτηριστικό σημάδι τους στο χώρο.

Τα κομμάτια της συλλογής διακρίνονται για τη διαχρονική φινέτσα τους και ταυτόχρονα την υψηλή και μοντέρνα αισθητική τους. Μαύρο, εκρού, λευκό και μπλε είναι τα χρώματα που κυριαρχούν, ενώ οι γραμμές αναδεικνύουν και αγκαλιάζουν με τον καλύτερο τρόπο το γυναικείο κορμί.

 

Πώς ξεκίνησαν όμως όλα για τον οίκο Parthenis; Ήταν ο Δημήτρης Παρθένης που έβαλε τους θεμέλιους λίθους για τη δημιουργία του ομώνυμου brand γυναικείων ρούχων που σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα όλουτου γυναικείου πληθυσμού. Το πρώτο κατάστημα το άνοιξε στην Αθήνα το 1970. Εννέα χρόνια αργότερα εγκαινίασε την μπουτίκ στη Μύκονο, μια σταθερή πηγή έμπνευσης που αποτέλεσε και το εφαλτήριο για τη διεθνή καριέρα που ακολούθησε.

 

 

 

Σήμερα, τα ηνία έχει αναλάβει η κόρη του, η Ορσαλία Παρθένη, που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας, φέρνοντας φρέσκες ιδέες και τη δική της ξεχωριστή ματιά. Παρ’ όλα αυτά, η ταυτότητα του οίκου παραμένει διαχρονική με κομψή minimal ελληνική αισθητική. Αναβαθμισμένα basics σε υψηλής ποιότητας υφάσματα διανθίζονται με σύγχρονες δημιουργίες προσφέροντας στην καθημερινή γκαρνταρόμπα τις βάσεις για μια εξευγενισμένη και ξεχωριστή εμφάνιση.

 

 

Ο Οίκος Parthenis απαρτίζεται πλέον από τέσσερα αυτόνομα καταστήματα στην Ελλάδα, ναυαρχίδες αποτελούν εκείνα στην Αθήνα και τη Μύκονο, ενώ διατηρεί κι ένα δίκτυο χονδρικής όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, το Λίβανο, το Κουβέιτ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, τον Φεβρουάριο του 2016 λειτούργησε το pop-up Parthenis Concept Store στο Rivington Street του Ανατολικού Λονδίνου.

 

 

 

Οι συλλογές Parthenis σχεδιάζονται και παράγονται στην Αθήνα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που απολαμβάνουμε όλες μας κάθε φορά που μας παρουσιάζεται μία νέα συλλογή.

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Iconic moments. @christosbir showcases the #DavidDowntonForParthenis take on resort wear at Madwalk show. #Parthenis #ParthenisSS19 #TimelessAesthetics #Est1979 ____________ #madwalk #ootd #fashionshow #GreekDesingners #Fashioninspiration

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Parthenis (@parthenisofficial) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#Parthenis x #MadWalk2019 @anastasiaperraki wears striped bikini bandaeu and high-waisted briefs of the latest #DavidDowntonforParthenis limited edition collection. Available in-store and soon to be available online. #ParthenisSS19 #TimelessAesthetics #Est1979

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Parthenis (@parthenisofficial) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Throwback Saturday. A timeless beauty wearing a timeless brand.​ ​Ekali club show with @vickykaya_ #Parthenis SS 2006 collection​ ____________ #throwback #friday #outfit #GreekDesingners #Fashioninspiration #minimal #black #Womenswear #instafashion #style #designers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Parthenis (@parthenisofficial) στις

Η limited edition συλλογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα του οίκου Parthenis αλλά και στο επίσημο eshop www.orsalia-parthenis.gr.

Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top