skip to Main Content

Made in Greece οι λιαστές ντομάτες & τα σύκα της Κόντος: «Από το περιβόλι του παππού»… Γιώργη στο πιάτο μας

Όποιος έχει ταξιδέψει στην Εύβοια θα γνωρίζει πολύ καλά ότι το βασικό τοπικό προϊόν είναι τα σύκα. Άλλωστε στο διάβα του στο δρόμο δεν υπάρχει πιθανότητα να μην συναντήσει αμέτρητες συκιές με φρέσκα, ώριμα και λαχταριστά σύκα. Αυτό το εκλεκτό προϊόν που ωριμάζει στην ευλογημένη γη αυτού του τόπου μπορούμε να το απολαύσουμε με την υπογραφή που βάζει η εταιρεία Ε & Δ ΚΟΝΤΟΣ ΑΕ, πιο γνωστή με το όνομα «από το περιβόλι του παππού».

Με παράδοση από το 1986, η εταιρεία «από το περιβόλι του παππού» διαθέτει στην αγορά ξηρά και νωπά προϊόντα κυρίως, όπως και τα γνωστά και αγαπημένα λευκά σύκα της Βορείου Ευβοίας, που ήδη από τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστά και καλλιεργούνταν για την ευχάριστη γεύση και τη μαλακότητά τους. Βρίσκεται στην τοποθεσία Βασιλικό και με μέρακι, αγάπη και όρεξη αξιοποιεί αυτόν τον θησαυρό της ελληνικής γης και μας δίνει την ευκαιρία να τον απολαύσουμε αγνό, χωρίς συντηρητικά και λοιπές χημικές ουσίες.

Ξεκινώντας με μικρά, αλλά σταθερά βήματα η εταιρεία ΚΟΝΤΟΣ είδε τη ζήτηση για τα προϊόντα της να αυξάνεται κατά τη διάρκεια των χρόνων, γεγονός που την οδήγησε το 1996 στην κατασκευή ενός σύγχρονου εργοστασίου, το οποίο επεκτάθηκε το 2008, καταλαμβάνοντας μια επιφάνεια 20.000 τ.μ., με καλυμμένη επιφάνεια 3.200 τ.μ., σύγχρονο εξοπλισμό με πολλαπλές αυτόματες γραμμές παραγωγής, με κατάλληλους χώρους για αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση των προϊόντων. Όλα τα στάδια της παραγωγής εκτελούνται με προσήλωση στην τελική ποιότητα. Αυτό απαιτεί προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών, μέχρι και την εφαρμογή ειδικών παραγωγικών τεχνικών και τον αυστηρό έλεγχο της Ποιότητας.

Το 2015 η εταιρεία προχώρησε στην ίδρυση δικών της εγκαταστάσεων στην Ιστιαία Ευβοίας για παραλαβή και επεξεργασία του σύκου.

Ο «πρωταγωνιστής» στο όνομα της εταιρείας «από το περιβόλι του παππού» και στην καρδιά της οικογένειας είναι ο παππούς Γιώργης, ο οποίος πρωτοξεκίνησε αυτή τη δραστηριότητα, καλλιεργώντας με επιμέλεια και αγάπη τα περιβόλια του και παράγοντας προϊόντα ποιότητας στην ηλιόλουστη και εύφορη γη του Ληλαντίου Πεδίου Ευβοίας. Με τα δικά του κριτήρια και με εφόδιο τις πολύτιμες γνώσεις του και την εμπειρία του τα παιδιά του συνεχίζουν αυτή την παράδοση, δημιουργώντας εκλεκτά, γευστικά, παραδοσιακά προϊόντα που θυμίζουν μια άλλη εποχή.

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση όμως δεν μένει στάσιμη. Η οικογένεια αποφάσισε να επεκταθεί και στη βιολογική καλλιέργεια, καλλιεργώντας ένα μέρος της γης της αποκλειστικά για την παραγωγή βιολογικά πιστοποιημένων προϊόντων, όπως τα ξηρά σύκα, οι μαρμελάδες και η ντομάτα λιαστή.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε την θεϊκή μαρμελάδα καραμελωμένου σύκου,  με τον μοναδικό αρωματικό χαρακτήρα και την πλούσια γεύση σύκου που γεμίζει τον ουρανίσκο. Ένα απολαυστικό προϊόν χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα. Μπορείτε να το συνδυάσετε με γιαούρτι, παγωτό βανίλια, ακόμα και σοκολάτα ή ιδανικά για εμάς με κίτρινα τυριά! Στις υπόλοιπες μαρμελάδες θα βρείτε γεύσεις φράουλας, ροδάκινου, κεράσι, βερίκοκου. 

Αν πάλι είστε λάτρης της ντομάτας πρέπει να δοκιμάσετε τη βιολογική λιαστή ντομάτα στο λάδι ή τον φυσικό χυμό ντομάτας ιδανικό για κάθε κοκκινιστό πιάτο. Αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τα μανιτάρια πλευρώτους, αλλά και την αγκινάρα στο λάδι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12ο Χλμ. Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Ερέτριας, Βασιλικό Ευβοίας, 34002
Τηλ. +30.22210.54750
E-mail: 
kontosoe@otenet.gr

από το περιβόλι του παππού / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top