skip to Main Content

Made in Greece τα Lenas Gourmet: Φιστίκι, αμύγδαλο & φουντούκι γίνονται πάστες και ξετρελαίνουν Ελλάδα & Ευρώπη

Ένας φωτογράφος κι ένας επιχειρηματίας με κοινή αγάπη τους ξηρούς καρπούς και τα προϊόντα που παράγονται από αυτούς αποφάσισαν να διοχετεύσουν όλη την ενέργειά τους στη δημιουργία των δικών τους ιδιαίτερων προϊόντων, που θα είχαν τα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που οι ίδιοι επιθυμούσαν και που δεν θα έμοιαζαν σε τίποτα με οτιδήποτε σχετικό υπάρχει στην αγορά.

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν όταν ο Περικλής Λένας, ο φωτογράφος μόδας, σκέφτηκε να φτιάξει ένα μικρό εργαστήριο επεξεργασίας αγαπημένων του ξηρών καρπών, όπως το φιστίκι Αιγίνης, το αμύγδαλο και το φουντούκι, με τρόπο που να παραμένουν φυσικά γευστικοί και γεμάτοι με τα πολύτιμα συστατικά τους.

Ο Περικλής πάντα προσέφερε στα μοντέλα που φωτογράφιζε ξηρούς καρπούς για να έχουν ενέργεια, μη ξεφεύγοντας από το αυστηρό διατροφικό τους πρόγραμμα. Ίσως αυτή η αυθόρμητη κίνηση να έκρυβε πίσω της ένα «μικρόβιο» που βγήκε στην επιφάνεια όταν πια άλλαξε ρότα στη ζωή του και ακολούθησε το δρόμο της παραγωγής τροφίμων.

Οι πειραματισμοί του για νέες γεύσεις που να χωρούν μέσα τους όλη αυτή την ωφελιμότητα των ξηρών καρπών βγήκαν αποδοτικοί με αποτέλεσμα να έχει ήδη στα χέρια του κάποια πρώτα προϊόντα. Μία έκθεση τροφίμων στην οποία έλαβε συμμετοχή έμελλε να είναι καθοριστική για την συνέχεια, γιατί εκεί γνώρισε τον Φίλιππο Τσάτσο, έναν επιχειρηματία που σε κάθε του ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητούσε την πιο κοντινή γεύση παγωτού φιστίκι σε αυτό που έφτιαχνε η γιαγιά του. Μάταια όμως όλος ο κόπος, καθώς τίποτα μέχρι τότε δεν έμοιαζε με την γλυκιά αυτή γεύση που ερχόταν στη μνήμη του κάθε φορά που σκεφτόταν τη γιαγιά του.

Στην έκθεση αυτή δοκίμασε την πάστα φιστικιού του Περικλή κι έμεινε έκπληκτος. Από εκείνη την στιγμή μία μεγάλη συνεργασία επισφραγίστηκε και η εταιρεία Lenas Gourmet έγινε πραγματικότητα. Οι φυσικές πάστες των ξηρών καρπών που δημιουργούσαν οι δύο φίλοι και συνεργάτες έγιναν γνωστές και σύντομα κέρδισαν τους δικούς τους πελάτες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και έχει έδρα στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Η γλυκιά, μαγική συνταγή της πάστας με γεύση φιστικιού, αμυγδάλου και φουντουκιού έγινε ανάρπαστη και σύντομα άρχισαν να δημιουργούνται παραλλαγές της με προσθήκη κι άλλων γεύσεων και υλικών, όπως η σοκολάτα, το μέλι, το πετιμέζι και το ταχίνι.

Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μία ευρεία γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει κρέμα φιστίκι, άλειμμα μαύρης σοκολάτας με φιστίκι, άλειμμα ταχινιού με φιστίκι, άλειμμα ταχινιού με φουντούκι και μαστίχα, άλειμμα ταχινιού με αμύγδαλο, κρέμα φουντουκιού, κρέμα αμυγδάλου, άλειμμα μαύρης σοκολάτας με φουντούκι κ.α.

Οι εκλεκτές αυτές πάστες και τα αλείμματα είναι ικανά να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες ενός παιδιού αλλά και ενός ενήλικα, ενώ είναι τόσο απολαυστικές που πλέον έχουν την τύχη να τις γεύονται και οι ξένοι λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων σε Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Πολωνία και Κύπρο.

 

 

 

 

 

 

 

Lenas Gourmet / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top