skip to Main Content

Made in Greece τα ρούχα της Pink Woman: Ο Έλληνας ανταγωνιστής του Zara Παύλος Χατζηπαυλίδης & το πιστό νεανικό κοινό σε Ελλάδα & Ευρώπη

Με μία ιστορία 15 ετών η εταιρεία ενδυμάτων Pink Woman ιδρύθηκε το 2004 στη Βόρεια Ελλάδα και κατάφερε σταδιακά να αποκτήσει μια σημαντική παρουσία τόσο στη χονδρική, όσο και τη λιανική αγορά.

Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο κ. Παύλος Χατζηπαυλίδης, ένας επιχειρηματίας με μία ιδιαίτερη ιστορία, αφού ξεκίνησε να εργάζεται σε fast food, μέχρι να αγοράσει με τη βοήθεια καλών φίλων, το πρώτο του κατάστημα ανδρικής ένδυσης στην Καβάλα, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το εργοστάσιο – (τα γραφεία βρίσκονται στην Αθήνα), σε ένα πολύ καλό σημείο, απέναντι από το λιμάνι για Θάσο. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι η ανδρική ένδυση διαθέτει περιορισμένα περιθώρια ανάπτυξης κι έτσι πήρε την απόφαση να στο γυναικείο νεανικό κοινό.

Επίμονος με τη δουλειά του και μεγάλος θαυμαστής του Zara, επισκεπτόταν κάθε μέρα επί 5 χρόνια τα καταστήματά του στη Μαδρίτη, προκειμένου να παρατηρήσει την παραμικρή λεπτομέρεια στον τρόπο λειτουργίας, ώστε να πάρει ιδέες για το πώς θα έστηνε τη δική του επιχείρηση.

Από το 1998 έως το 2003 ο κ. Χατζηπαυλίδης δημιουργεί με επιτυχία καταστήματα επώνυμων προϊόντων ένδυσης σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το 2004, έχοντας αλλάξει πλεόν στρατηγική κι έχοντας στήσει τη δική του επιχείρηση, που ακούει στο όνομα Pink Woman, φτιάχνει τη δική του κολεξιόν κι αρχίζιε να παράγει ο ίδιος τα ρούχα που θα πουλούσε. Έξι σημεία λιανικής πώλησης για αρχή, ένα σχεδιαστήριο που απασχολούσε δύο σχεδιαστές και μία παραγωγή που γινόταν από 30 γαζώτριες, σε ένα μικρό εργοστάσιο στην περιοχή Νικήσιανη Παγγαίου.

Την ίδια χρονιά δημιουργεί showroom στην Αθήνα για δειγματισμό σε πελάτες χονδρικής, ενώ το 2006 ξεκινά και το franchise. Την εποχή εκείνη προέκυψαν συνεργασίες με προμηθευτές-κατασκευαστές από χώρες του εξωτερικού (Ιταλία, Τουρκία, Κίνα, Μπανγκλαντές, Ινδία, Βιετνάμ, Μαρόκο).

Από το εργοστάσιο της επιχείρησης στο Δάτο Καβάλας παράγονται 4 εκατομμύρια ενδύματα ετησίως. Σήμερα, το δίκτυο της αριθμεί: 13 ιδιόκτητα μαγαζιά, 100 «corners» σε «shop-in-shop» και πάνω από 73 franchises σε κεντρικά σημεία και μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Παράλληλα αναπτύσσει δράση και στο εξωτερικό, όπου και έχει δημιουργήσει καταστήματα σε Ιορδανία, Αλβανία και Κύπρο.

Παρά την κρίση η Pink Woman κάνει κινήσεις ματ για την ανάπτυξή της, όπως η συνεργασία της με την Δούκισσα Νομικού το 2014, κατορθώνοντας να πετύχει σωρευτική αύξηση τζίρου 47% από το 2010 και μετά, 32 εκατ. πωλήσεις το 2015. Μάλιστα, όλες οι ετήσιες χρήσεις της (αποτελέσματα χρήσεως) υπήρξαν κερδοφόρες.

Πρότυπο επιχειρηματία, ο κ. Χατζπαυλίδης συνεχίζει την δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας του, προσπαθώντας να επανεπενδύει στα κέρδη του, αποφεύγοντας κάθε μορφή δανεισμού. 

Η Pink Woman είναι σήμερα ένα από τα ισχυρότερα ελληνικά brands που απευθύνεται στο νεανικό γυναικείο κοινό. Η χειμερινή συλλογή της, όπως και κάθε χρονιά, είναι εντυπωσιακή. Παλτό, ιδιαίτερες μεταλιζέ παντελόνες για τις νυχτερινές μας εξόδους, ιδιαίτερα τοπς σε στυλ lingerie, μίνι ριπ φορέματα, θηλυκές ολόσωμες φόρμες και πολλά ακόμα κομμάτια σε προσιτές τιμές καλύπτουν όλα τα γούστα και κάθε περίσταση, από τις πρωϊνές μας εμφανίσεις στο γραφείο μέχρι μία απογευματινή βόλτα για καφέ κι ένα ποτό ή ένα γεύμα το βράδυ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top