skip to Main Content

Made in Greece τα Snob Duck: Οι «σνομπ» πάπιες με το παπιγιόν της Τρίπολης έμπνευση για τα πιο αγνά & αρωματικά χειροποίητα σαπούνια που έχετε μυρίσει ποτέ σας

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένας άνθρωπος δημιουργικός όσο δεν πάει άλλο, με ελεύθερο πνεύμα κι έμπνευση από μικρά πράγματα της καθημερινότητας. Τώρα θα μου πείτε πόσο μικρό και συνηθισμένο είναι να πηγαίνει κανείς κάθε πρωί στη δουλειά του, έχοντας ένα κοπάδι από πάπιες, οι οποίες μάλιστα είναι και… ντίβες να τον ακολουθούν;

Αυτή είναι η ιστορία του Βασίλη Ντούρου και είναι αληθινή. Ο Βασίλης εργαζόταν για χρόνια στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και ζούσε σε ένα οικογενειακό αγρόκτημα με ελιές και πολλά ζωάκια, ανάμεσα σε αυτά και πάπιες. Οι κυρίες λοιπόν κάθε πρωι τον ξεπροβόδιζαν  για τη δουλειά του, ώσπου μία μέρα του έδωσαν την έμπνευση που χρειαζόταν για να δημιουργήσει ένα προϊόν που πλέον «μεταναστεύει» διεθνώς!

Τα μοναδικά Snob Duck σαπούνια έγιναν πραγματικότητα. Χρειάστηκε μόνο ένα παπιγιόν, λίγες απέριτες γραμμές και μία καθαρή πρώτη ύλη.

Ο Βασίλης είναι μοναχικός παίχτης. Όλες οι διαδικασίες παραγωγής των φυσικών σαπουνιών του περνούν από τα χέρια του. Μόνος του μαζεύει το έξτρα παρθένο λάδι από τις ελιές, μόνος του φτιάχνει και τα μείγματα των σαπουνιών του, μόνος του κάνει τους πειραματισμούς και δημιουργεί νέα αρώματα, μόνος του βάζει τα μείγματα σε καλούπια, τα οποία είναι επίσης φτιαγμένα από τα χεράκια του και ολοκληρώνει τελικώς την σαπουνοποίηση.

Τα σαπούνια κατασκευάζονται με τη λεγόμενη «ψυχρή» μέθοδο και όπως καταλαβαίνετε είναι 100% made in Greece και handmade σε όλα τα στάδια, συμπεριλαμβανομένης και της παιχνιδιάρικης συσκευασίας.

Τα σαπούνια κόβονται με το χέρι, φέρουν την χαρακτηριστική σφραγίδα με την πάπια – έμβλημα και πακετάρονται στις συσκευασίες για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Ο Βασίλης, πέραν την ποιότητας των σαπουνιών έδωσε μεγάλη προσοχή και στο θέμα του packaging-branding. Ήθελε τα προϊόντα του να έχουν μια διαφορετική ιστορία να πουν, μία ιστορία που να παραπέμπει σε μία στάση ζωής. Μία στάση η οποία έχει να κάνει με την αγνότητα και τη φυσικότητα των πραγμάτων, το ανεπεξέργαστο και το αληθινό. Αυτό που προκύπτει από αγάπη, αφοσίωση, μεράκι, σεβασμό και επαγγελματισμό.

Το εργαστήριο του Βασίλη, στο οποίο περνά πολλές δημιουργικές ώρες μέσα στη μέρα βρίσκεται στην Τρίπολη. Σανταλόξυλο, γάλα αμυγδάλου, σύκο, λεβάντα, πορτοκάλι, λεμόνι με τζίντζερ, παπαρουνόσποροι, σοκολάτα και καρύδα είναι μερικά μόνο από τα αρώματα που δίνει στα σαπούνια του ο Βασίλης.

Αλλά τι να πει κανείς για το «The Duck Sack», ένα επαναχρησιμοποιήσιμο σακί με μικρά, κομψά «Flakes» σαπουνιού, ιδανικά για όλες τις χρήσεις, από τον καθαρισμό των μαλλιών μας μέχρι το πλύσιμο των ρούχων μας. Φυσικά μία μικρή ποσότητα από αυτά είναι ικανή να διαρκέσει για πολλές πλύσεις, άρα είναι και οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον.

 

Πλέον αυτές οι πάπιες έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό, το οποίο δεν αποτελείται μόνο από Έλληνες, αλλά και από ξένους «φαν» από τη Φλόριντα και το Μαϊάμι μέχρι και την Ισπανία. Έχουν ήδη κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας και έχουν αποκτήσει το δικό τους ξεχωριστό αφιέρωμα στο top περιοδικό του στιλ και του design Monocle και στην Εl Pais.

 

 

 

 

 

Θα τα βρείτε σε δεκάδες σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το διαδίκτυο.

Website: www.snobduck.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top