skip to Main Content

Μade in Greece τα χειροποίητα κοσμήματα Harry Jwls από τη Μύκονο: Μινώταυροι & αρχαίοι Έλληνες θεοί πάνω σε δαχτυλίδια, βραχιόλια & κολιέ

Eίναι δημιουργικός, είναι ντελικάτος, είναι στυλάτος και «μαέστρος» στο είδος του. Κι αυτός και τα κοσμήματά του. Περίτεχνα σχέδια που αμέσως σε μαγεύουν και κάνεις εικόνα ήδη ότι τα φοράς. Αυτά τα κοσμήματα προσθέτουν λάμψη και κομψότητα σε κάθε μας εμφάνιση, ενώ υπάρχει ένα για κάθε στιγμή της ζωής σου!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Harris Mestros ήταν απλά παιδί στη Λέσβο, τότε που η μαζική παραγωγή κοσμημάτων δεν υπήρχε και κάθε κόσμημα ήταν πραγματικά μοναδικό – συνήθως οικογενειακή κληρονομιά. Για αυτόν φαινόταν μαγικό πώς ένα κρεμαστό κόσμημα, ένα περιδέραιο, ένα βραχιόλι ή ένα δαχτυλίδι θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν ένα outfit ή ακόμα και ένα άτομο από το ένα λεπτό στο άλλο.

Απλώς αγαπούσε και θαύμαζε εκείνους τους κομψούς ανθρώπους που κατάφερναν με ένα μοναδικό κόσμημα να απογειώσουν την εμφάνισή τους και να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εμφάνιση και πάντα ονειρευόταν και επιθυμούσε να είναι ένας από αυτούς.

Σε αναζήτηση για έκεινο το μοναδικό κόσμημα, που το προόριζε για τον ίδιο, συνειδητοποίησε ότι στην ελληνική αγορά δεν υπήρχαν πολλά κομψά και μοναδικά κοσμήματα για έναν άντρα. Άρχισε λοιπόν να σχεδιάζει και να κατασκευάζει χειροποίητα κοσμήματα ως έκφραση της δημιουργικότητάς του, αλλά κυρίως ως προσωπική ανάγκη, για να τα φορά ο ίδιος. Στη συνέχεια, δημιούργησε κοσμήματα για λίγους στενούς φίλους κι έπειτα για πολλούς άλλους που πραγματικά θαυμάζαν το κόσμημα που φορούσε και ήθελαν να μάθουν που θα μπορούσαν να βρουν αυτά τα κοσμήματα. Ο ενθουσιασμός τους ήτα πραγματικά πολύ μεγάλος όταν τους είπε ότι τα είχε σχεδιάσει ο ίδιος και τα έφτιαχνε με τα χέρια του χωρίς καμία βοήθεια. Εκείνοι αμέσως τον παρότρυναν να ασχοληθεί με το κόσμημα πιο σοβαρά και το 2012 αποφάσισε να αφήσει την καριέρα του και να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Από εκεί κι έπειτα ήταν ζήτημα χρόνου να δημιουργήσει το brand Harry Jwls Jewelry και να αρχίσει να μοιράζεται τις δημιουργίες του με τον κόσμο.

Ο Έλληνας σχεδιαστής έχει το δικό του κατάστημα Harry Jwls Jewelry στη Μύκονο. Για εκείνον, όμως δεν είναι απλά ένα κατάστημα κοσμημάτων, είναι ένα μέρος καλλιτεχνικής έμπνευσης. Ένας χώρος τόσο μοναδικός όσο το χειροποίητο κόσμημα που φιλοτεχνεί, κρυμμένο ανάμεσα στους μικρούς πεζόδρομους της Μυκόνου, στην οδό Αγίου Γερασίμου. Δεν υπάρχει τρόπος να το χάσετε, καθώς όταν περνάτε, θα αισθανθείτε αμέσως μια έντονη γοητεία, μια σχεδόν ενεργητική έλξη, που προέρχεται από αυτό το μικρό, άσπρο φιλότεχνο μέρος.

Η φαντασία του είναι ανεξάντλητη και νέες ιδέες γεννιούνται σχεδόν καθημερινά, στο δημιουργικό εργαστήριό του, όπου εμπνέεται, σχεδιάζει και δημιουργεί.

Όλες του οι δημιουργίες είναι χειροποίητες από τον ίδιο. Κάθε κομμάτι είναι ένα αυθεντικό έργο τέχνης με έμπνευση και ψυχή, που αποπνέει από τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα, ενώ πολύ συχνά κατέχει και έναν πολύ ιδιαίτερο συμβολισμό. Αληθινά αντικείμενα τέχνης με ημιπολύτιμους λίθους και ευγενή μέταλλα από όλη την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου – από την Αφρική και τις Ινδίες, στην Ταϊλάνδη και το Μπαλί. Παντρεύονται αρμονικά με πολλά αποκλειστικά σχεδιασμένα και εκσυγχρονισμένα αρχαία ελληνικά σύμβολα – δελφίνια, σπείρες, μινώταυρους… – που δημιουργούν μια εκρηκτική ενεργειακή δύναμη που μαγνητίζει τον καθένα.

Στις δημιουργίες του κυριαρχούν τα διάφορα πετράδια και θα βρείτε από κολιέ, ροζάρια και μενταγιόν έως κομψά βραχιόλια και εντυπωσιακά δαχτυλίδια για άντρες και γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν για το στυλ και τη φινέτσα τους.

Eκτός από τη Μύκονο θα βρείτε τις δημιουργίες Harry Jwls Jewelry και στην Αθήνα, στο κατάστημα στην οδό Σκουφά 27, στο Κολωνάκι.

Website: www.harryjwls.com
Facebook: @harryjwls
Instagram: @harry_jwls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top