skip to Main Content

Made in Greece το Arpato: «Χτύπα» τις πιο συμφέρουσες τιμές για ποτό, φαγητό, διασκέδαση & ομορφιά στην πρώτη ελληνική πλατφόρμα δημοπρασιών

Πώς θα σου φαινόταν με λίγα μόνο κλικς να μπορούσες να «χτυπήσεις» την ιδανικότερη για σένα τιμή για προϊόντα και υπηρεσίες της αρεσκείας σου; Αν αυτή η ιδέα σου φαίνεται καλή, τότε πρέπει να γίνεις σύντομα μέλος της κοινότητας του Arpato, της πρώτης ελληνικής real-time πλατφόρμας δημοπρασιών.

Δημιουργός του Arpato είναι ο Κίμων Τουσμάνωφ. Με καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του από την Ολλανδία, μετακομίζει στη χώρα το 2009 για σπουδές στη “Βιομηχανική Διοίκηση”. Εκεί εργάστηκε ως ερευνητής στον τομέα του business potential, ενός μεγάλου ερευνητικού σχεδίου ρομποτικής του πανεπιστημίου Twente.

Το 2014 ήταν η χρονιά που έμελλε να αλλάξει την επαγγελματική του διαδρομή. Επιστρέφει στην Ελλάδα για πρακτική στο Orange Grove της Ολλανδικής πρεσβείας, στo πλαίσιo των μεταπτυχιακών του σπουδών στην “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα”, και τα δύο προγράμματα του πανεπιστημίου του Twente.

Όταν πλέον μετά από επτά χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, η ιδέα του Arpato του φαινόταν ένα ιδανικό ξεκίνημα για κάτι που θα έχτιζε ο ίδιος εξ αρχής και θα είχε τον έλεγχο.

Το Arpato λειτουργεί απλά και μόνο με μία δωρεάν εγγραφή στο arpato.com. Στην συνέχεια ο χρήστης αναζητά την υπηρεσία ή το προϊόν που τον ενδιαφέρει και κάνει προσφορά. Η καλύτερη προσφορά στη λήξη του χρόνου κερδίζει. Φυσικά ο χρήστης μπορεί να κάνει όσες προσφορές θελήσει, αφού η πλατφόρμα είναι εντελώς δωρεάν.

Το Arpato έχει οφέλη και για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές, τους προμηθευτές και τους χρήστες. Οι μεν προμηθευτές αυξάνουν τα κέρδη τους, βελτιώνοντας το ποσοστό πληρότητας τους, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν επιπρόσθετες αγορές από τον πελάτη που ήρθε από το Arpato. Στα οφέλη για τους προμηθευτές εντάσσεται φυσικά και η διαφήμιση.

Από την άλλη, οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν οι ίδιοι την τιμή και αξία της δημοπρατούμενης υπηρεσίας ή του προϊόντος βάσει των προσωπικών τους αναγκών μέσω μιας διασκεδαστικής διαδικασίας.

Το Arpato επικεντρώνεται κατά βάση στον κλάδο της εστίασης και του πολιτισμού, γι’ αυτό και δημοπρατούνται από ένα ποτό ή ένα γεύμα σε κάποιο bar ή εστιατόριο της Αθήνας μέχρι ένα εισιτήριο για μία παράσταση ή κάποιο άλλο δρώμενο, αλλά και εκπτώσεις για υπηρεσίες ομορφιάς.

Website / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top