skip to Main Content

Μενού για δύο για του Αγίου Βαλεντίνου με ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις στο LAZARO 1971

Ο ορισμός της παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας βγήκε από το εστιατόριο LAZARO 1971. Εκεί θα πας για να γευτείς κλασικές και αγαπημένες ελληνικές γεύσεις, αλλά και προτάσεις βγαλμένες από την σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Το περιβάλλον είναι άνετο και φιλόξενο και η εξυπηρέτηση εξαιρετική.

Η ιστορία του εστιατορίου αυτού είναι πολύ ιδιαίτερη. Ξεκίνησε να γράφεται όταν ο μπάρμπα Λάζαρος το φθινόπωρο του 1971 αποφάσισε να φέρει στο Παλαιό Φάληρο τη νοστιμιά του αυθεντικού ανατολίτικου πεϊνιρλί που έφτιαχνε στη Δροσιά.

Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, το «Lazaro1971» καθιερώθηκε στην Αθήνα σαν στέκι προσωπικοτήτων και καλλιτεχνών, συνδέοντας πλέον άρρηκτα το όνομα της οικογένειας Βουλγαράκη με τις έννοιες της καλής κουζίνας και της ποιότητας στο χώρο της εστίασης.

Τα χρόνια κύλησαν και η συνταγή του πεϊνιρλί παραμένει σταθερή, ενώ το μενού έχει εμπλουτιστεί με νόστιμα ελκυστικά πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Τα τελευταία χρόνια, το «Lazaro1971» ανανεώθηκε και επαναπροσδιόρισε την ταυτότητά του σαν ένας μοντέρνος χώρος παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας. Σήμερα 47 χρόνια μετά εξακολουθεί να διαγράφει μία επιτυχημένη πορεία, βασιζόμενος στον χαρακτήρα που καθόρισε την επιτυχία του ήδη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του και διατηρώντας ανέπαφα βασικά στοιχεία, όπως η ποιότητα και η ζεστή του ατμόσφαιρα.

Στο εστιατόριο θα δοκιμάστε αυθεντικές γεύσεις σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με πολύ καλές τιμές, εξαίρετη λίστα κρασιών και ζωντανή μουσική.

Μάλιστα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μενού γιατί ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι…  Το μενού περιλαμβάνει:

Ταρταρ με παντζάρι και μους ελληνικών τυριών και τραγανό κροστίνι μαύρου σκόρδου

Lazaros ποικιλία από φρεσκοκομμένα μαρούλια, τρυφερά φύλλα από σπανάκι, ρόκα, ντοματίνια, καπνιστή πανσέτα, μανιτάρια πλευρώτους σχάρας, πιπεριά Φλωρίνης, δροσερή βινεγκρετ μουστάρδας, σπόροι κολοκύθας και κρέμα από γαλοτύρι Ηπείρου

Μανιτάρια γεμιστά με παστράμι χοιρινό, πολύχρωμες πιπεριές, κρούστα από κασέρι Θυμέλη και κουλί καπνιστής τομάτας

Αχιβάδες με ψαχνό από ψαρονέφρι, καπνιστό απάκι, γραβιέρα Κρήτης & μαρμελάδα ντομάτας αρωματισμένη με γλυκάνισο

Σουφλέ Μετσοβόνε πάνω σε μαρμελάδα κρεμμυδιού

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με μελίχλωρο Λήμνου, λιαστή ντομάτα και βασιλομανίταρα, σάλτσα ψητού αρωματισμένη με μουστάρδα και αρωματικό ρύζι με φλωμάρι Λήμνου

Ψαρονέφρι γεµιστό σχάρας µε λαδοτύρι, τυλιγµένο µε λόζα Κέας, σάλτσα λεµονοθύµαρου και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες

Κρέμα ruby σοκολάτας με καρδιά από αγριοκέρασα πάνω σε τραγανό μπισκότο κακάο

LAZARO 1971
Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου 24Α
Παλαιό Φάληρο 17564
Τηλ.: +30 210 9403003

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top