skip to Main Content

Σπονδή: 20 βραβευμένα χρόνια στο elegant εστιατόριο του Παγκρατίου – Κομψότητα & αυθεντικές γεύσεις για πολλά αστέρια Michelin

Κομψότητα, αυθεντικότητα και αισθητική, αυτές είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία της Σπονδής. Ένα εστιατόριο τόσο κομψό στις γεύσεις, αλλά και στη διακόσμηση που του αξίζουν χωρίς αμφιβολία τα 2 αστέρια Michelin που διεκδίκησε και κέρδισε στην κατηγορία «Main Cities of Europe 2019» πρόσφατα.

Τα πιο φρέσκα υλικά εποχής συνδυάζονται με φαντασία και γνώση και δίνουν elegant πιάτα, μοναδικής παρουσίας και γευστικού αποτελέσματος. Το μενού ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με προϊόντα εποχής και φυσικά τη δημιουργική έμπνευση του σεφ  Άγγελου Λάντου έρχεται να προσφέρει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία άνευ προηγουμένου. Όσο για τις γλυκές δημιουργίες, αυτές είναι αποτέλεσμα του Chef Pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Άγγελος Λάντος

 

Σπύρος Πεδιαδιτάκης

 

Τα πιάτα ακροβατούν ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασσική και τη μοντέρνα Γαλλική κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι τόσο μοναδικό που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις, την όραση, την όσφρηση με φίνα αρώματα και τη γεύση με μια δόση εξωτισμού.

Δημιουργία του Απόστολου Τραστέλη το 1996, η Σπονδή είναι πια σημείο αναφοράς για την Ελλάδα. Για πάνω από δύο δεκαετίες η Σπονδή γράφει ιστορία σε μια γωνιά του Παγκρατίου, σε ένα όμορφο νεοκλασικό με γαλάζια πρόσοψη και το ωραίο λογότυπο μιας γυναικείας φιγούρας, ίσως αιγυπτιακής προέλευσης, που κάνει σπονδές.

Είναι το εστιατόριο που παρ’ ότι βρίσκεται απομονωμένο από τις υπόλοιπες “πιάτσες”, κατόρθωσε να αφήσει το δικό του στίγμα στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας και να εδραιωθεί ως συνώνυμο της υψηλής ποιότητας. Είναι το εστιατόριο που κατόρθωσε να αποδείξει ότι και η Ελλάδα είναι ικανή να διαθέτει χώρους εστίασης τόσο υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που μάλιστα επιβραβεύονται διεθνώς.

 

 

Στα καλύτερα πιάτα για τα οποία η Σπονδή μπορεί να περηφανεύεται είναι η Καραβίδα με λεμόνι, χαβιάρι Daurenki Petrossian, γκρέιπφρουτ, γεντιανή & σέλερι, επίσης το καβούρι με ρέβα, μέλι ακακίας, εστραγκόν και φρούτα του πάθους και για επιδόρπιο σοκολάτα αλπακο από το Εκουαδόρ, κρεμέ, σαμπλέ κανέλα, με μαλακή καραμέλα, αλατισμένα φιστίκια και παγωτό φιστίκι Αιγίνης.

 

 

 

 

 

 

Εστιατόριο Σπονδή
Πύρρωνος 5, 11636, Παγκράτι, Αθήνα, Ελλάδα
Τηλ/Fax: 210 7564021. E-Mail: info@spondi.gr

Σπονδή / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top