skip to Main Content

Made in Greece τα Lappa Avocado – Η 30χρονη Μαρία Μανούσακα πείθει με τα φυσικά καλλυντικά της από τη Δάφνη Σημίτη και την Ε. Πετρουλάκη έως τις γυναίκες του Καναδά & των ΗΠA

Και ποια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται για την ομορφιά; Ποια από εμάς δεν αγαπάει τα καλλυντικά και ειδικά αυτά που είναι από αγνά υλικά τα οποία κάλλιστα μπορούμε να… ”φάμε”; Τα Lappa Avocado είναι ακριβώς αυτό: Φυσικά καλλυντικά που φτιάχνονται από έλαιο αβοκάντου για όλες εμάς τις γυναίκες -και όχι μόνο- από μια γνήσια Κρητικιά την Μαρία Μανούσακα. Αν και μόλις 30 ετών κατάφερε όχι μόνο να διευθύνει επάξια την επιχείρηση των φυτικών καλλυντικών Lappa Avocado αλλά και να επεκτείνει την δραστηριότητα της σε χώρες του εξωτερικού όπως η η Γερμανία, η Ρωσία, η Δανία, η Βουλγαρία, η Ουκρανία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, και Γαλλία!

Τα Lappa Avocado μάλιστα εμπιστεύονται και αρκετές επώνυμες κυρίες όπως η Βάνα Μπάρμπα, η Ελένη Πετρουλάκη, αλλά και η Δάφνη Σημίτη. Οι επιχειρηματικές φιλοδοξίες και τα σχέδια της Μαρίας Μανούσακα δεν σταματούν. Θέτοντας στον εαυτό της όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις, η δυναμική Κρητικιά ζητά από τους χημικούς της εταιρείας της να επινοούν συνεχώς νέα προϊόντα ομορφιάς με βάση το αβοκάντο. Και κάπως έτσι, αν και η εταιρία ξεκίνησε μόλις με 3 προϊόντα όπως λέει η ίδια στην Λίλη Αγγελοπούλου και το eirinika, το 2015 βρίσκει την εταιρεία Lappa με 18 διαφορετικά είδη ατομικής περιποίησης από σαπούνια και σαμπουάν μέχρι κρέμες χεριών και μάσκες μαλλιών!

*Δείτε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Μαρίας Μανούσακα στο Eirinika.gr:

  • Η “Lappa Avocado” δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1996, με μόλις 3 προϊόντα, το έλαιο αβοκάντο, το φυσικό σαπούνι και το γαλάκτωμα σώματος, όπου καταπράυναν προβλήματα δέρματος, χωρίς τη χρήση συντηρητικών, αλλά από 100% φυσικά προϊόντα
  • Καλλιεργούμε τις ποικιλίες αβοκάντο Haas (τους καλοκαιρινούς μήνες), Fuerte (γύρω στον Μάρτιο, την περίοδο της άνοιξης δηλαδή) και τις Bacon και Beric
  • Η διαδικασία της ψυχρής πίεσης που χρησιμοποιούμε διατηρεί όλες τις θρεπτικές ουσίες του ελαίου αβοκάντο άθικτες

Λίλη Αγγελοπούλου: Ποια είναι η μικρή ιστορία πίσω από την δημιουργία των Lappa Avocadο;

Μαρία Μανούσακα: Πολλοί με ρωτάνε «Υπάρχουν Αβοκάντο στην Κρήτη», η απάντηση είναι «Βεβαίως»! Είμαστε οι πρώτοι και οι μεγαλύτεροι παραγωγοί στην Κρήτη. Η Βιολογική μας καλλιέργεια από αβοκάντο ξεκίνησε το 1984 με 500 δέντρα, που σήμερα φτάνουν τα 2500, ενώ κάθε χρόνο ο αριθμός τους αυξάνεται. Στις αρχές του ’90 λόγω της έλλειψης ζήτησης των φρούτων αβοκάντο στην ελληνική αγορά, ο πατέρας μου Στέλιος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον καρπό με άλλους διάφορους τρόπους. Έτσι ήμασταν οι πρώτοι που ξεκινήσαμε την επεξεργασία του φρούτο σε λαδί, και αργότερα την παράγωγη προϊόντων με βάση αυτό.

Η ιδέα των φυτικών καλλυντικών προέκυψε απo τη μητέρα μου (Τζόαν), η οποία για πολλά χρόνια υπέφερε από ψωρίαση,( μία χρόνια, μη μεταδοτική ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα.) Η ανάγκη για θεραπεία και ανακούφιση από το πρόβλημά της, μας ώθησε στο να μελετήσουμε ακόμη πιο επισταμένα τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το αβοκάντο και για την επιδερμίδα.

Έτσι δημιουργήθηκε η “Lappa Avocado” το καλοκαίρι του 1996, με μόλις 3 προϊόντα, το έλαιο αβοκάντο , το φυσικό μας σαπούνι και γαλάκτωμα σώματος, όπου καταπράυναν προβλήματα δέρματος, χωρίς τη χρήση συντηρητικών, αλλά από 100% φυσικά προϊόντα.

Με το πέρασμα των χρόνων, κάνοντας αργά, σταθερά βήματα και έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα την άψογη ποιότητα, ο αριθμός των προϊόντων μας αυξήθηκε. Σήμερα διαθέτουμε φυτικά καλλυντικά σε ποικίλες μορφές, που ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος.

Λ.Α: Τα καλλυντικά της εταιρίας σας είναι φυτικά, με έλαιο αβοκάντο βιολογικής καλλιέργειας. Τι είδους πιστοποιήσεις έχετε ώστε να μπορείτε να εγγυηθείτε την ποιότητά των προϊόντων σας;

Μ.Μ: Όλα τα προϊόντα μας, περνούν από τον Κρατικό έλεγχο του ΕΟΦ, ο οποίο πιστοποιεί με αριθμό LOT την κάθε παρτίδα παράγωγης και βεβαίως έχουμε και την πιστοποίηση της ΔΗΩ για την βιολογική μας καλλιέργεια και για όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε.

Λ.Α: Ποιες ποικιλίες αβοκάντο καλλιεργείτε;

Μ.Μ: Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αβοκάντο, γύρω στις 150 αλλά στην Κρήτη μέχρι στιγμής ευδοκιμούν 22 ποικιλίες, σε συγκεκριμένες περιοχές στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, οι πιο γνωστές είναι η Haas (τους καλοκαιρινούς μήνες) και Fuerte (γύρω στον Μάρτιο, την περίοδο της άνοιξης δηλαδή), εκτός αυτών των δυο καλλιεργούμε επίσης τις Bacon και Beric, συνολικά άρα τέσσερις ποικιλίες.

Λ.Α: Για την έκθλιψη του ελαίου αβοκάντο χρησιμοποιείτε τον πιο παραδοσιακό τρόπο, αυτόν της ψυχρής πίεσης. Για ποιο λόγο εμμένετε στην παράδοση και δεν χρησιμοποιείτε κάποια πιο σύγχρονη μέθοδο;

Μ.Μ: Καθαρά για την ποιότητα. Η συγκεκριμένη διαδικασία όπως και στο ελαιόλαδο διατηρεί όλες τις θρεπτικές ουσίες άθικτες, σε αντίθεση με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, που ελαχιστοποιούν την απώλεια και μεγιστοποιούν την παραγωγή σε μικρότερο χρονικό διάστημα, κάτι που δυστυχώς έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του λαδιού.

Λ.Α: Ποιο είναι το best seller των Lappa Avocado;

Μ.Μ: Η Lappa Avocado διαθέτει 18 προϊόντα τα οποία ο κάθε καταναλωτή επιλέγει ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας του, ωστόσο στα είκοσι χρόνια που είμαστε στην αγορά τα τρία «best sellers» μας είναι βεβαίως το πρώτο προϊόν, το Αγνό Λάδι Αβοκάντο, η κρέμα σώματος και η υπέροχη 24ωρη θρεπτική κρέμα.

Το περιβοήτο λάδι αβοκάντο της οικογένειας Μανούσακα

Λ.Α: Που μπορούμε να βρούμε τα Lappa Avocado;

Μ.Μ: Στο κατάστημα μας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνης ή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.lappa-avocado.gr. Επιπλέον, διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη τη Κρήτη.

Λ.Α: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον της επιχείρησης;

M.M: Θα ήθελα η πορεία της επιχείρησης να είναι σταθερά ανοδική με βασικό κριτήριο τον έλεγχο της παραγωγής και την καλύτερη ποιότητα αλλά και εξυπηρέτηση. Αυτό είναι που μας κράτησε «ζωντανούς» στην κρίση και αυτός θα παραμένει ο στόχος της εταιρίας μας.

To άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 18 Μαρτίου 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σχόλια μέσω Facebook