Ο Μάριος Ξανθίδης ένας Έλληνας στη ρομποτική του University of South Carolina – Μιλάει στο Καποδιστριακό την Παρασκευή

εκπα

Η ρομποτική είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος με ποικίλες εφαρμογές που όλο και περισσότερο επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Τμήματός του ΕΚΠΑ με το Center for Computational Robotics του University of South Carolina θα γίνει σχετική παρουσίαση-ενημέρωση με τίτλο «Center for Computational Robotics (UoSC): Η Πληροφορική στην Σύγχρονη Ρομποτική» από τον κ. Μάριο Ξανθίδη για όσους φοιτητές ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στη Ρομποτική την Παρασκευή 26/5 στις 2μμ στην Αίθουσα Ζ.

Η παρουσίαση έχει σκοπό να δώσει μια γενική εικόνα του τομέα της ρομποτικής από την σκοπιά της πληροφορικής.

Η διάλεξη θα ξεκινήσει παρουσιάζοντας σύντομα τα σημαντικότερα σύγχρονα προβλήματα στον τομέα της ρομποτικής και θα συνεχίσει με τις εφαρμογές και την έρευνα που πραγματοποιείται από το Center for Computational Robotics του University of South Carolina.

Τέλος, θα κλείσει με την προσωπική έρευνα του ομιλητή στο τομέα του προγραμματισμού κίνησης (motion planning) για πολυσύνθετα ρομποτικά συστήματα.

Ο Μάριος Ξανθίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2015) και νυν διδακτορικός φοιτητής στο College of Computer Science and Engineering του University of South Carolina υπό την επίβλεψη των καθηγητών Ιωάννη Ρεκλείτη και Jason M. O’Kane.

Από το 2015 εργάζεται ως βοηθός ερευνητής στο Autonomous Field Robotics Lab (AFRL) και από το 2016 στο South Carolina Autonomous Robotics Research (SCARR) lab.

Έχει δημοσιεύσει σε ένα ευρύ φάσμα της ρομποτικής από θεωρία ελέγχου και κινηματική, μέχρι mapping, localization, και SLAM.

Τα ενδιαφέροντά του τον τελευταίο χρόνο έχουν επεκταθεί και εστιάσει στον τομέα του motion planning για πολυσύνθετα συστήματα όπως κινητούς βραχίονες, ομάδες ρομποτικών συστημάτων και ανδροειδών.

 

Το άρθρο αναρτήθηκε και στο eirinika.gr στις 23 Μαΐου 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλια μέσω Facebook