skip to Main Content

Έλληνας γιατρός στη Νέα Υόρκη, Σωτήριος Κασαπίδης: ‘’Κόλαση, δεν έχω ξανά δει τέτοια αρρώστια, έρχονται οι ασθενείς, χειροτερεύουν, πεθαίνουν (βίντεο)

Την «κόλαση» που επικρατεί στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται ασθενείς με κοροναϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής περιέγραψε στο MEGA ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος, Σωτήριος Κασαπίδης.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ζουν καθημερινά μια κόλαση, καθώς στα νοσοκομεία καταφθάνουν συνεχώς νέα κρούσματα, ηλικίας από 30 ετών έως ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, για να εξεταστούν από νοσοκομείο θα πρέπει να εμφανίζουν συμπτώματα του κοροναϊού, όπως βήχας και πυρετός, αλλά και μειωμένο οξυγόνο.

«Είναι πόλεμος, είναι κάτι το απίστευτο. Δεν έχω δει αρρώστια τέτοια στη ζωή μου. Ασθενείς έρχονται, χειροτερεύουν και πεθαίνουν. Είναι κάτι από την τηλεόραση και από το θέατρο. Φορτηγά έρχονται και παίρνουν τους νεκρούς», σημείωσε αρχικά εμφανώς σοκαρισμένος.

Παράλληλα, ο κ. Κασαπίδης υπογράμμισε ότι συχνά οι ασθενείς εμφανίζουν επιβάρυνση της υγείας τους, με αρκετούς να μπαίνουν στα μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής. «Πολλοί μετά χρειάζονται αιμοκάθαρση, γιατί μετά από 2-3 μέρες στα μηχανήματα, παρουσιάζονται προβλήματα στους νεφρούς» συμπλήρωσε.

«Πεθαίνουν μόνοι τους»

Τέλος, ο πνευμονολόγος επανέλαβε την τραγική κατάσταση που συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου οι ασθενείς πεθαίνουν μακριά από τους συγγενείς τους, καθώς δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στα νοσοκομεία των ασθενών με κοροναϊό.

«Οι οικογένειές τους είναι μακριά. Μιλάμε μαζί τους στο τηλέφωνο, αλλά δεν μας φτάνει ο χρόνος για να μιλάμε συνεχώς με τους συγγενείς» πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top